Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Lipiciul de carne: secretul murdar al industriei alimentare!

Lipiciul de carne: secretul murdar al industriei alimentare!

O pudra alba care lipeste resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne. Nu este insa o noutate, acest produs fiind folosit de ceva timp

O pudra alba care lipeste resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne. Nu este insa o noutate, acest produs fiind folosit de ceva timp. Dar cate persoane vor sa stie daca cu adevarat ca isi maresc riscul de a consuma E. coli impreuna cu niste file-uri “alese”?

Ce este “lipiciul de carne”? Cu siguranta ca nu poti sti daca il consumi si daca ii simti efectele nocive. Consumatori de carne de pretutindeni, cum v-ati simti sa stiti ca cineva lipeste niste resturi de carne dintr-un animal cu putin sange de porc si-l condimenteaza bine cu MGS(monoglutamat de sodiu)?

Te gandesti ca este o friptura de cea mai buna calitate sau un file pe alese. Nici expertii nu pot face diferenta. Nu se rupe acolo unde bucatile sunt lipite, asa ca nu poti sti ca nu e vorba de o bucata intreaga de carne. Nu-ti poti da seama daca este carne transata sau un colaj toxic de 20 de resturi ieftine! Bucatarii folosesc aceasta enzima lipicioasa sub forma de pudra alba pentru a amesteca carnea si trebuie sa aibe grija atunci cand o prepara sa nu inhaleze substanta!

Este un secret bine ascuns pe care macelarii nu vor sa-l afli. Marii furnizori au fost surprinsi folosind acest “produs special cunoscut sub denumirea de lipici de carne" pentru a lipi portiuni ramase sau “resturi” de carne si a le vinde ca produse de calitate. De oicei sunt folosite tot felul de resturi de la diferite animale , resturi care ar fi fost probabil aruncate sau mixate in alte alimente complet nesanatoase precum mezelurile sau micii. In unele parti ale lumii nu exista nicio reglementare in privinta lipiciului de carne, deseori fiind ambalata in supermarketuri sub denumirea de carne “procesata” sau “reprocesata”.

Reglementari pentru lipiciul de carne "transglutaminaza"

Ce surpriza! In multe tari, chiar si in S.U.A., bucatarii nu trebuie sa-si faca griji. Nu se preconizeaza nicio reglementare la orizont prea curand; de fapt, nu exista reglementari nici pentru metalele grele din produsele de carne asa ca de ce ar strica oamenilor putin lipici ? Vita cu lipici – asta avem la cina!

Lasand gluma la o parte, lucrurile sunt mai grave decat par. Pudra respectiva este facuta dintr-un agent coagulant din sange de animal (de porc de obicei) si prezinta riscul de infestare cu bacterii adunate din mai multe bucati. Daca o pui in folie si o lasi in frigider jumatate de zi, ce obtii? File
mignon. Abracadabra! Se intampla de zeci de ani si utilizarea sa este aprobata in multe tari.

Un file (cu agent coagulant din sange) cu Alzheimer la domnul? O friptura (care poate produce cheaguri de sange si atacuri cerebrale) mai in sange sau bine patruns la doamna? Atentie – daca bucatile de carne lipite nu sunt bine gatite in interior, bacteriile existente in acele bucati nu sunt ucise, riscand contaminarea intregului tract digestiv.

Pe langa riscurile pentru sanatate si utilizarea sa lipsita de orice etica, folosirea lipiciului pentru carne este o minciuna. Este un puzzle din bucati de animale. Cine stie daca un consumator de carne de vita nu consuma de fapt porc, de exemplu?

Lipici de carne si pasta din resturi de carne tocata – Ce mai urmeaza?

Chiar daca unele firme producatoare evita sa foloseasca lipiciul de carne - transglutaminaza, exista voci printre autoritatile unor tari din occident care apara utilizarea sa, declarand ca prezentarea facuta de activistii pentru apararea drepturilor consumatorului este nedreapta si porecla de “lipici de carne” a fost aleasa pentru impactul emotional.

Dar nici nu conteaza ce spun autoritatile, pentru ca la scoala am invatat ca lipiciul nu este de mancat, iti da dureri de cap si de stomac - in plus, are un gust oribil. Foloseste-ti logica. Pune intrebari. Urmareste-ti starea de sanatate. Gandeste-te mai bine si fii mai atent la alegerile pe care le faci , in special la alimentele pe care le introduci in corpul tau!

Urmariti acest video pentru a vedea lipiciul de carne la lucru:

https://www.youtube.com/watch?v=hXXrB3rz-xU

Surse:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2144981/How-chefs-use-meat-glue-pig-blood-stick-steaks-together.html

http://www.huffingtonpost.com/2012/05/11/gross-ingredients-processed-foods_n_1510516.html?ref=healthy-living

https://www.youtube.com

http://www.amazon.com

http://www.naturalnews.com/047448_meat_glue_transglutaminase_food_scraps.html - lipici de carne

#carne #carne tocata #industria alimentara #lipici de carne

Ce au mai parcurs alti cititori...

Adevarul despre carne
Resturile de carne procesata sunt reprocesate in inghetata: viitorul ingrozitor al alimentelor
6 cele mai nesanatoase alimente care te pandesc din supermarket

Ce spun cititorii despre "Lipiciul de carne: secretul murdar al industriei alimentare!"

Iulika17 March 2016 08:42Raspunde

Am cumparat de Craciun din piata muschi de porc de la tarani cu 35 Ron Kg si dupa o saptamana carnea a devenit lipicioasa ceea ce nu mai intalnisem inainte si nu mi-am putut explica pe moment. M-am gandit ca e din cauza caldurii mari din 2015?? Dar totusi in piata se pretinde ca se vinde marfa buna?? (Si la ce pret...)

Florin01 August 2015 20:56Raspunde

Eu nu as crede un articolal unui autor care scrie stii cu un singur i...

Alec Blenche02 August 2015 10:17Raspunde

Cercetati mai bine ianinte de a acuza. Poti sti se scrie cu un singur "ï"

Gabi31 July 2015 11:44Raspunde

Guvernul SUA zice ca e ok http://www.fsis.usda.gov/wps/portal/fsis/topics/food-safety-education/get-answers/food-safety-fact-sheets/food-labeling/safety-of-transglutaminase-tg-enzyme/safety-of-tg-enzyme

elena14 April 2015 17:45Raspunde

Cei ce scriu sa se documenteze . Eu am lucrat in ind alimentara dar nici vorba de prostiile scrise in articol.

alex14 April 2015 10:18Raspunde

Ce tampenie de articol. " pasta din resturi de carne tocata", unde ai vazut tu resturi la carne tocata? :)). Cred ca nu ai taiat un porc in viata ta, da iti dai cu parerea in public.

Mielul20 December 2014 21:24Raspunde

Mistretu sa mananci tu clei de oase, te auzi ce ineptie ai spus? Clei de oase folsim pentru lipirea lemnului etc. Este clar ca orice salam din ziua de azi e o mizerie si nu are numai lipici are si multe alte E-uri de nu mai putrezesti nici in groapa dupa inmormantare! Sigur ca se baga si copitele in salam sau in cremvursti, de aceea nici nu ma mai uit la aceste produse. Nu confunda mancarea de la tara, sanatoasa, dupa tairea porcului :) Sigur, cu soia si alte balarii vegane sunt de acord, multi vegani habar nu au ca semintele lor minunate devenite apoi legume si fructe sunt modificate genetic fara a se cunoste efectul in organismul complex al omului. Din pacate statisticile medicale privind bolile si mortalitatea sunt demult peste ce ar trebui sa fie daca am manca lucruri sanatoase. Din pacate nu toti putem trai la tara si sa fim constienti de pericolul substantelor chimice si al modificarilor genetice.... Concluzie: cu greu vom gasi mancare (fie ea si bio, vegetala sau animala) fara proprietati nocive cum era pe vremuri!

Mistretul18 December 2014 18:43Raspunde

Lipiciul nu-i bun de mancat ? Dar de clei de oase ati auzit ? Se face prin fierberea oaselor,pieii si partilor de jos ale picioarelor de animale. Adica exact acele chestii din care noi facem supa, piftii si extragem gelatina pentru delicatese ca aspicul, mousse-urile, jeleurile, etc. In culturile traditionale se folosesc aproape toate partile unui animal sacrificat, amintiti-va cate se fac la tara dintr-un porc taiat la Craciun. Nu vad ce-i rau faptul ca industria alimentara face acelasi lucru, cata vreme nu baga tampenii ca soia (plina de estrogeni, dezastru pentru barbati) sau ingrosatori din alge (caragenan, bleah). Concluzia : inca o aiureala de articol alarmist anti-carne.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101