Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Unt de Murumuru, 100ml | MAYAM

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Unt de Murumuru, 100ml | MAYAM

Unt de Murumuru, 100ml | MAYAM

26.50 Lei

SKU: M-1370

Cantitate:

Este un unt exotic deosebit de apreciat pentru textura sa agreabilă, se absoarbe repede în piele fără să lase peliculă grasă. Prezintă afinitate cu proteinele din fibra capilară, fiind astfel benefic și pentru îngrijirea părului.

 

100ml

Descriere

Unt de Murumuru, 100ml | MAYAM

 

Murumuru Astrocaryum este o specie de palmier nativă în jungla amazoniană. Preferă de regulă solurile umede, crescând de-a lungul râurilor sau mlaștinilor. Acest palmier se diferențiază de restul speciilor prin numărul mare de țepi de protecție, chiar și florile au mici spini pe ele. Frunzele, ce pot atinge mărimea de până la 4 m, au fost folosite de către localnici de-a lungul timpului pentru confecționarea diferitelor împletituri, coșuri, hamace, iar fructele sub formă de ciorchine, de culoare roșu-portocaliu reprezintă o sursă importantă de ulei comestibil pentru locuitorii din acea regiune.

Din semințele fructelor ajunse la maturitate se extrage untul de Murumuru, care, grație compoziției sale bogate în acid lauric, acid miristic și provitamina A, este un produs căruia îi sunt atribuite, dar și confirmate, calități incontestabile: este nutritiv și emolient intens, protector și regenerator excelent atât pentru păr cât și pentru piele. 

Datorită conținutului bogat în acid lauric ce are masa moleculară redusă, untul de murumuru are capacitatea de a pătrunde prin cuticula de păr, fortificând fibra capilară din interior; se absoarbe în profunzime, astfel restabilește echilibrul și elasticitatea pielii.

 

Metoda de obținere: unt pur și natural, obținut din sâmburi prin presare la rece urmată de filtrare

Proprietăți organoleptice: unt solid la temperatura camerei, cu aspect neuniform și ușor ceros, culoare alb-ivoriu, miros fin specific

 

Ingrediente (INCI) 

Astrocaryum murumuru seed butter.

 

Proprietățile untului de murumuru

  • emolient și nutritiv
  • contribuie la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii
  • regenerator cutanat, reparator
  • favorizează și menține elasticitatea pielii
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii 
  • se absoarbe repede, nu lasă senzație grasă pe piele
  • prezintă o afinitate remarcabilă cu firul de păr
  • fortifiant, hrănitor și reparator al fibrei capilare
  • conferă strălucire și vitalitate părului

 

Recomandări, aplicații

  • îngrijirea oricărui tip de piele, îndeosebi a pielii uscate
  • buze uscate sau crăpate 
  • eczeme, psoriazis, piele deteriorată
  • mâini, coate, genunchi, călcâie
  • îngrijirea oricărui tip de păr 
  • păr uscat, degradat, tern 
  • vârfuri despicate, păr fragil și casant 
  • îngrijirea părului lipsit de vitalitate și volum 
  • păr creț, indisciplinat, greu de pieptănat

 

Cum se folosește untul de murumuru

  • aplicat pe piele simplu, ca atare; se absoarbe repede, lăsând o senzație plăcută, catifelată 
  • untul de murumuru este solid și dur la temperatura camerei iar pentru aplicare este indicat să fie topit în prealabil în palme
  • aplicat simplu pe păr, topit în prealabil în palme sau pe baie de apă, sub formă de mască; masca se păstrează 15-30 minute, după care părul se șamponează și se clătește (scalp uscat sau normal)
  • aplicat simplu pe părul curat, la vârfuri sau pe toată lungimea firului, în cantitate moderată (scalp gras)
  • combinat cu alte unturi, uleiuri vegetale și esențiale, în aplicații pe păr și pe piele 
  • ca ingredient în felurite preparate cosmetice pentru îngrijirea pielii și părului

 

Se pot prepara

  • creme anhidre, creme emulsificate
  • balsamuri
  • unturi și creme de corp
  • cremă de duș, șampon tip cremă
  • balsam pentru păr, măști și creme capilare
  • rujuri, balsamuri de buze

 

 

Mod de păstrare

La loc uscat și răcoros, ferit de razele solare.

 

Date de siguranță, precauții în utilizare

Uz cosmetic

 

Producător: Mayam

 

100ml

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2020 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.