Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Cosmetice
Ingrediente cosmetice naturale
Glicerină Vegetală Pură 99.5, 100ml | MAYAM

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Glicerină Vegetală Pură 99.5, 100ml | MAYAM

Glicerină Vegetală Pură 99.5, 100ml | MAYAM

7.50 Lei

SKU: 1225

Cantitate:

Este un agent hidratant regăsit în nenumărate produse cosmetice de îngrijire și igienă a pielii și părului. Facilitează reținerea apei în țesutul cutanat, este emolient și catifelant, protejează părul de deshidratare.

 

100ml

Descriere

Glicerină Vegetală Pură 99.5, 100ml | MAYAM

 

Este un agent hidratant regăsit în nenumărate produse cosmetice de îngrijire și igienă a pielii și părului. Facilitează reținerea apei în țesutul cutanat, este emolient și catifelant, protejează părul de deshidratare.

 

Glicerina se poate include în mai toate tipurile de produse de îngrijire a pielii și părului, în creme, loțiuni, tonere, săpunuri, pastă de dinți, șampoane și geluri de duș. Este ușor de lucrat cu acest ingredient, nefiind sensibil la încălzire. Glicerina nu este străină organismului uman și astfel, nu provoacă iritații sau alergii.

 

Glicerina este un bun solvent vegetal pentru diferite substanțe, fiind utilizată în gemoterapie, fitoterapie și homeopatie pentru extragerea principiilor active. Cu glicerină se pot prepara și acasă macerate din plante.

 

Umectanții, așa cum este și glicerina, sunt ingrediente higroscopice care atrag apa din atmosferă în piele. În mod particular, glicerina este substantivă pentru piele, asta înseamnă că după o spălare nu iese de pe suprafața pielii, fiind astfel foarte utilă în produsele de igienă.

 

Sinonime: glicerol

 

Proprietăți organoleptice: lichid limpede, incolor, vâscozitate ridicată

Densitate: 1.2

 

Solubilitate: este miscibil în apă și alcool; se poate încorpora o cantitate mică și în preparate anhidre solide

 

Ingrediente (INCI): 

glycerin

 

Proprietățile glicerinei

  • umectant, higroscopic, atrage și reține apa în piele
  • hidratant intens, ajută la menținerea apei în piele
  • bun solvent al substanțelor vegetale
  • catifelant și elasticizant al pielii
  • ajută la dispersarea agenților gelifianți în anumite formule cosmetice
  • crește ușor puterea spumantă a preparatelor pe bază de tenside
  • poate fi puțin lipicioasă ca senzație pe piele, în funcție de dozaj

 

Recomandări, aplicații glicerina

  • pentru îngrijirea și igiena oricărui tip de piele și păr
  • îngrijirea pielii uscate, deshidratate, crăpate, descuamate
  • prepararea maceratelor din plante, a extractelor hidroglicerinice

 

Mod de utilizare în cosmetică

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice
  • inclus în creme, loțiuni, tonere, lapte de corp, geluri și produse emulsionate, dozat în general la 1-5%
  • glicerina nefiind sensibilă la încălzire, se va socoti ca ingredient în faza apoasă a emulsiilor
  • ca ingredient în preparate ce se aplică local pe zone cu pielea rugoasă, crăpată sau aspră, dozat până la 8%
  • în geluri de duș, cleansere, șampoane, dozaj 1-10%
  • în macerate hidroglicerinice 50-70%
  • supradozajul (peste 10%) în produse cosmetice care nu se clătesc de pe piele, determină un efect contrar și anume secarea pielii, atrăgând la suprafață apa din straturile mai adânci ale pielii
  • în balsam de buze, alifii, unt de corp sau alte compoziții anhidre solide, se adaugă de regulă în decursul procesului de solidificare, dozaj 1-3%; glicerina nu este solubilă în uleiuri dar se dispersează bine în preparatele uleioase cu vâscozitate ridicată

 

Cum se prepară un macerat hidroglicerinic acasă

Un astfel de produs se poate prepara prin amestecul glicerinei, a apei și a unei plante proaspete sau uscate.

Glicerina este un bun solvent pentru principiile active ale plantelor, iar o concentrație mai mare de glicerină într-un macerat, sporește concentrația substanțelor extrase. În același timp, la stabilirea dozajului glicerinei într-un macerat, trebuie ținut cont de faptul că într-o rețetă cosmetică procentul glicerinei nu trebuie să depășească 10%.

 

Procedură: se amestecă 60 gr de glicerină cu 40 gr de apă pură microbiologic (de preferat apă distilată), se adaugă 20-30 de gr de plantă mărunțită și se amestecă lent, temeinic. Se adaugă un conservant, cum ar fi Cosgardul sau Extractul concentrat din sâmburi de grapefruit, 0.6 gr.

 

Maceratul se lasă în repaus timp de 10-15 zile, amestecând-ul regulat, de preferință zilnic. La final se strecoară și se filtrează într-un flacon curat, dezinfectat. Maceratul este indicat să se păstreze la frigider și se poate folosi cca. 3 luni.

 

Există macerate hidroglicerinice care nu sunt conservate dar acestea conțin de regulă un procent de cca. 70% glicerină și sunt preparate în condiții de laborator.

Notă: dacă maceratul este preparat din planta proaspătă, procesul de dezvoltare microbiană este mai accelerat iar concentrația principiilor active este de regulă mai mică; în cazul în care se folosește planta uscată, aceasta este bine să fie măcinată într-o râșniță, iar extractul obținut este mai concentrat și mai stabil microbiologic.

 

Mod de păstrare: 

la loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă

 

Date de siguranță, precauții în utilizare: a nu se ingera, a nu se păstra la îndemâna copiilor, a nu se aplica pur pe piele, a se feri contactul cu ochii; uz cosmetic



Producător: Mayam

 

100ml

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2020 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.