Simplul gand de a intalni un gandac pe neasteptate intr-un hol intunecat sau dormitor, este probabil suficient pentru a avea fiori pe sira spinarii. Dar in China, gandacii de bucatarie au devenit o afacere mare, cu antreprenori prodigioasi care ii cresc in mod intentionat cu scopul de ai vinde la companiile farmaceutice ca o forma de medicament.
Rapoartele din Marea Britanie arata ca industria gandacilor de bucatarie este pur si simplu in plina expansiune, in multe parti din China iar vestea despre beneficiile pretinse pentru sanatate asociate cu consumul lor, se raspandeste ca fulgerul. De la formarea cheagurilor de sange, gastroenterita, pana la tuberculoza si boli de inima toate sunt considerate conditii eligibile pentru tratamentul cu gandacii de bucatarie.
Dupa cum se dovedeste, exista multe grupuri native de oameni din China, in special in regiunile nordice ale Chinei, care mananca gandaci de secole. Deci, nu este neaparat un factor de "vulgaritate" atunci cand vine vorba de a le consuma sub forma de praf incarcate in pastile sau capsule. Fermierii din provincia Shandong din China stiu acest lucru destul de bine, si acestia sunt fericitii valului de succes financiar in aceasta industrie infloritoare.
"Acest gandac nu este acelasi cu cel pe care il vedeti in casele voastre, el face parte dintr-o specie de gandaci de bucatarie ," Wang afirma in acest citat. "Exista sute de specii de gandaci, dar numai acesta are o valoare medicinala. Este originar din provincia Guangdong."
Wang vorbeste, desigur, despre Periplaneta americana tipul babusca, de asemenea, cunoscut sub numele de gandac american. El creste in prezent aproximativ 22 de milioane din acesta insecta ciudata intr-un sir de buncare de beton situate intr-o zona suburbana a Jinanului si si-a insusit o tehnica care ii impiedica sa scape. Inainte de a implinii patru luni, el ii ucide si le vinde organele la companiile farmaceutice, care le prelucreaza in diferite medicamente.
Agricultura gandacilor este mai profitabila decat agricultura alimentara din China
Pentru unii, ideea de crestere a gandacilor pentru prelucrarea farmaceutica si de utilizare a acestora ar putea suna absurd, si probabil, mai mult ca un hobby decat o cariera reala. Dar Wang spune ca aduce mai multi bani decat majoritatea altor locuri de munca si industrii, inclusiv agricultura tipica de fructe si legume.
"Am si o afacere de camioane, transport marmura, hartie si produse agricole pentru companiile locale", a spus el, mentionand ca el castiga intre 50.000 dolari si 150.000 dolari pe an din recolta lui de gandaci. "Dar, banii din buzunar vin de la agricultura cu gandaci.... . Companiile farmaceutice stabilesc pretul, dar am rezerve de gandaci, si pot alimenta din belsug pentru piata farmaceutica.”
Deci, este un medicament gandacul de bucatarie? Expertii locali par sa creda asta, consolidand o practica medicinala traditionala chineza, care dateaza de mii de ani. Departe de un vis, multi medici din China, sunt in mare parte de acord ca terapie cu gandacul de bucatarie este benefica, si ca acesta detine un potential incredibil pentru vindecarea pacientilor, fara a provoca efecte secundare nocive.
"Ei sunt intr-adevar un medicament minune", spune Liu Yusheng, un profesor de la Universitatea de Stiinte Agricole Shandong si presedintele Asociatiei de insecte din provincia Shandong. "Ei pot vindeca o serie de boli si lucreaza mult mai rapid decat alte medicamente."
Sursele pentru acest articol:
http://www.naturalnews.com
http://www.telegraph.co.uk
http://www.smh.com.au
http://www.latimes.com - China
Interesant articol.