Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Furnicile pot detecta un cutremur cu 24 de ore inainte sa se petreaca

Furnicile pot detecta un cutremur cu 24 de ore inainte sa se petreaca

Una dintre cele mai bune metode de a cunoaste mediul incojurator si planeta pe care traim este de a observa natura , animalele, plantele , vremea si chiar furnicile. Un nou studiu facut in Germania la Universitatea Dusiburg-Essen, furnicile (furnica

Una dintre cele mai bune metode de a cunoaste mediul incojurator si planeta pe care traim este de a observa natura , animalele, plantele , vremea si chiar furnicile. Un nou studiu facut in Germania la Universitatea Dusiburg-Essen, furnicile (furnica cal) comunica intr-un mod absolut distinct atunci cand un cutremur se apropie.

Felul in care se comporta furnicile inainte de un cutremur se schimba

Atunci cand un cutremur este iminent, comportamentul acestor furnici se modifica intr-un mod inedit. Acestea inceteaza sa mai intre si sa ma iasa din musuroi. In schimbfurnicile detecteaza cutremurul acestea se “intalnesc” cu toate in afara musuroiul cu o zi inainte sau chiar in ziua in care urmeaza sa aiba loc un cutremur. In acest mod ele evita posibilitatea ca in timpul cutremurului, colonia lor sa fie ingitita de pamant odata cu musuroiul.

Anume celule unice permit furnicilor sa detecteze cutremurele.

Se spune ca furnicile simt tensiunea crescuta in univers dinaintea unui cutremur. Dar este mai mult de atat. Testele facute de cercetatoarea Gabriele Berberich arata ca aceste furnici detecteaza schimbari survenite in emisia de gaze a mediului inconjurator folosindu-se de celulele chemoreceptoare unice pe care le au. Aceste celule le permit furnicilor sa simta schimbarile in nivelele de dioxid de carbon. Furnicile au de asemnea si radere interne numite celule magnetoreceptoare . Acestea le permit sa detecteze schimbarile din campul electromagnetic al pamantului.

In timpul studiilor, ce au durat 3 ani, din 2009 pana in 2012, Berberich si colegii acesteia au masurat diferite cutremure cu magnitudini intre 2.0 si 3.2, Berberich a folosit un software special care i-a permis inregistrarea si supravegherea a 15.000 de colonii diferite de furnici 24 de ore pe zi. Aceasta a descoperit faptul ca fiecare colonie a ractionat numai la cutremure de o magnitudine de 2.0 sau mai mare. De asemena fiecare colonie si-a construit musuroiul pe cate o linie de falie .

Lectiile pe care furnicile ne pot invata

Multe sunt lucrurile pe care le putem invata de la furnici.  Nu numai ca furnicile sunt foarte bune la comunicare si lucreaza impreuna pentru a-si construi si mentine coloniile, dar lucrul impreuna este unul deosebit de eficient in a indeplini anumite sarcini cum ar fi a ridica greutati care sunt de 20 de ori mai grele decat corpul lor.

Cu furnicile orice este posibil. Credinta si etica muncii la furnici este de neclintit. Abilitatea lor de a se pregati, supravietui si de a prospera in colonii care contin miliarde de furnici este pur si simplu impresionanta.

De fapt in 2004 o colonie care se intindea pe o distanta de aproximativ 100 de kilometrii a fost descoperita in Melbourne , Australia. Aceasta colonie cuprindea milioane de musuroaie si binenteles un multiplu de miliarde de furnici.

Furnicile sunt de asemenea foarte fertile si deosebit de productive cand vine vorba de inmultirea speciei. O regina poate depune pana la 100 de milioane de oua in fiecare zi si poate produce oua timp de 15 ani.

Ascultand semnele naturii

Natura comunica cu oamenii in fiecare zi in fiecare clipa. Corpul uman trimite semnale in exterior mereu, la fel o fac si animalele, plantele si binenteles si furnicile. Cu atatea semnale in jur si atata cunoastere inca ascunsa noua, ne dam seama ca o mare parte din secretul universului poate fi descifrat doar prin simpla curiozitate, intuitie si daca ne tinem urechile atente si ochii deschisi la ce este in jurul nostru.

Surse pentru acest articol includ:

http://www.chabad.org

http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-04/15/red-ants-earthquakes

http://news.yahoo.com

http://www.naturalnews.com/039948_earthquakes_ant_colonies_premonition.html#ixzz2RfGEUbmd - furnicile

#24 ore #cutremur #furnicile
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101