Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Ferma gigantica de plante din Japonia, ce poate produce 10 000 de salate pe zi

Ferma gigantica de plante din Japonia, ce poate produce 10 000 de salate pe zi

Specialistul japonez in fiziologia plantelor Shigeharu Shimamura spera ca impletirea tehnologiei cu agricultura va eradica foametea din intreaga lume. Trei ani dupa producerea cumplitului cutremur si a tsunami-ului care au lovit estul Japoniei, oras

Specialistul japonez in fiziologia plantelor Shigeharu Shimamura spera ca impletirea tehnologiei cu agricultura va eradica foametea din intreaga lume.

Trei ani dupa producerea cumplitului cutremur si a tsunami-ului care au lovit estul Japoniei, orase intregi au fost reconstruite, iar lumea a inceput sa se ingrijoreze de efectele radiatiilor asupra faunei marine. In tot acest timp, fiziologistul botanic Shigeharu Shimamura a lucrat la un proiect care ar putea rezolva criza mondiala a foametei: o ferma de plante gigantica in Prefectura Miyagi care poate produce 10,000 de salate in fiecare zi.

Shimamura a transformat o fosta fabrica de semiconductoare ce apartinea Corporatiei Sony in cea mai mare productie agricola de interior din lume. Locatia, deschisa anul acesta in iulie, la doi ani dupa testarea produselor are jumatate din suprafata unui teren de fotbal. Dar nu dimensiunea fermei o face atat de speciala—in definitiv, sunt multe afaceri agricole industriale masive in intreaga lume care nu pot produce atat de mult intr-un timp atat de scurt. Ceea ce face ferma lui Shimamura atat de diferita este tehnologia utilizata: sisteme speciale de iluminat cu LED-uri.

“Am cunostintele necesare pentru cultivarea de legume de calitate pe cale biologica obisnuita si am vrut sa combin acea stiinta cu aparatura pentru a faceferma salate lucrurile sa mearga,” a declarat Shimamura pentru GE Reports. Gratie acestor dispozitive cu LED, create cu ajutorul tehnologiei detinute de GE (General Electric), Shimamura poate controla cantitatea de lumina pe care o primesc plantele, pentru a obtine cea mai buna recolta.

“Vrem sa obtinem cea mai buna combinatie de fotosinteza in timpul zilei si de respiratie in timpul noptii prin controlarea luminii si a mediului,” a spus el.

Shimamura nu vrea sa obtina un produs mediocru cu cele mai bune metode. Scopul sau este de a maximiza calitatea salatei facilitand in acelasi timp un proces de crestere ecologic. In urma testarilor din ultimii doi ani a reusit sa obtina combinatia optima de lumina si intuneric necesara pentru cresterea rapida a salatei si pentru producerea unei recolte de inalta calitate.

El a declarat pentru GE ca o ferma traditionala inregistreaza pierderi de 50 % din recolta obtinuta din cauza problemelor legate de calitate. Prin comparatie, cultura de salata crescuta cu LED-uri are pierderi de doar 10 %. Adica ofera o productivitate crescuta si se foloseste mai putina apa. In plus, pentru ca LED-urile utilizeaza cu 40 % mai putina energie electrica decat luminile fluorescente, se face si economie de energie.

GE Japonia spera ca productiile acoperite sa rezolve problema foametei in lumea. Exista planuri pentru dezvoltarea unor ferme similare in Hong Kong si in orientul indepartat al Rusiei. “In sfarsit, incepem adevarata industrializare a agriculturii,” spune Shimamura.

Sursa utilizata:

http://www.takepart.com/article/2014/07/15/10000-heads-lettuce - ferma salate

#ferma #ferma salate #japonia
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101