Transport GRATUIT la comenzi de minimum 50 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Făină
  4. Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris

Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris

10.50 Lei

SKU: 5941828004670

Cantitate:

Făina de Grâu este o sursă bogată în carbohidrați complecși și proteine. Conține tărâțe, celuloză și minerale precum fier, mangan, calciu, fosfor, și seleniu. Este bogată în vitamine din complexul B și vitamina E. Recomandăm prepararea pâinii din făină integrală de grâu. Este mult mai sănătoasă și are mult mai multe beneficii decât făina albă.

Descriere

Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris

Cunoscut și folosit de mai bine de 9000 de ani, grâul provine, conform celor mai vechi dovezi arheologice, din „Cornul abundenței” (sau „Semiluna fertilă”), o regiune din vestul Asiei ce cuprindea teritoriul Siriei, Iordaniei, Turciei, Armeniei și Irakului (de astăzi). De atunci și până acum, pe parcursul a mii de ani, grâul a devenit una dintre principalele cereale din alimentația a miliarde de oameni.

Făina ală de grâu de la Solaris este obținută prin măcinarea la o moară tradițională cu pietre a boabelor întregi de grâu, inclusiv a părților sale componente (tărâțe, germeni și endosperm). Reprezintă o alternativă sănătoasă la făina albă de grâu, o făină rafinată, obținută doar din endosperm (strat intermediar al grâului, denumit și corp făinos, care este foarte bogat în amidon).

Făina de grâu conține semnificativ mai multe substanțe nutritive (atât fibre, cât și vitamine și minerale) decât făina albă de grâu, care conține predominant proteine și amidon. De asemenea, procedeul tradițional de măcinare cu ajutorul unei mori cu pietre este unul lent, care are rolul de a nu altera proprietățile nutritive ale cerealelor, făina măcinată rezultată având o calitate superioară comparativ cu făina obținută prin măcinare la viteză mare, prin intermediul unei mori industriale, ce implică o anumită încălzire a boabele de grâu.

Așadar, principalele diferențe între cele două tipuri de făină indică o calitate superioară a făinii ale. Avantajele consumului de făină ală sunt următoarele:

  • un conținut mult mai mare de nutrienți și o calitate superioară a acestora
  • un procent mai ridicat de fibre alimentare decât conține făina albă. Acestea se regăsesc îndeosebi în învelișul exterior, adică în tărâțele boabelor de grâu care sunt măcinate și incluse în făina ală.
  • prin conținutul mare de fibre, făina ală susține buna funcționare a tranzitului intestinal și ajută la menținerea unei greutăți corporale echilibrate.
  • nu prezintă un risc pentru, ci chiar previne diabetul și obezitatea.
  • nu este supusă unui proces de rafinare și nici de înălbire prin substanțe chimice.
  • datorită procedeului tradițional de măcinare lentă cu ajutorul unei mori cu pietre, nu sunt alterate proprietățile nutritive ale boabelor de grâu.

 

Făina de grâu ală (și, implicit, grâul) reprezintă unul dintre alimentele principale din cadrul regimului Oshawa cu numărul 7, un regim considerat eficient în cazul mai multor afecțiuni și boli. Acest regim include, pe lângă grâu, orez, hrișcă și mei, sare. Cerealele menționate pot fi preparate în orice modalitate dorită (fierte, coapte, sub formă de terci, batoane sau pâinici).

Te invităm să descoperim împreună beneficiile pe care le aduce consumul de făină ală de grâu, precum și unele modalități în care o poți folosi chiar la tine în bucătărie.



Compoziție nutritivă


Făina ală de grâu de la Solaris este o făină nutritivă, bogată în carbohidrați complecși (60,4%), proteine (13,7%) și fibre, în special insolubile, dar și solubile (hemiceluloză - îndeosebi arabinoxilan, celuloză, beta-glucan) - 12,2%. Aportul de lipide al făinii ale este unul mic, de aproximativ 2% (valorile sunt raportate la 100 g de făină). Nu conține adaos de sare.

Aportul caloric al făinii de grâu ale este de 339 kilocalorii. Indicele glicemic al acesteia este cu 19% mai mic decât al făinii albe.

În ceea ce privește micronutrienții, făina ală de grâu conține:

  • vitamine - A, complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, K.
  • minerale – în special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu.

De asemenea, făina de grâu ală conține aminoacizi esențiali, enzime și antioxidanți (acid ferulic, polifenoli – lignani, carotenoizi – luteină).



Beneficiile făinii ale de grâu


Includerea făinii de grâu ale în alimentație asigură nu doar o nutriție sănătoasă, ci și o mulțime de beneficii pentru organism, precum sunt următoarele:

susține buna funcționare a sistemului digestiv – prin intermediul conținutului mare de fibre (în special insolubile, dar și solubile), care susțin o digestie corectă, reglează tranzitul intestinal. Totodată, au efect prebiotic (asigură o floră intestinală sănătoasă), reduc constipația, induc o senzație de sațietate. Previn constipația cronică și cancerul intestinal (cancer de colon).
contribuie la reglarea glicemiei – carbohidrații complecși din făina ală de grâu sunt descompuși și asimilați lent, în special datorită conținutului ridicat de fibre, ceea ce împiedică o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge. Conținutul bogat în magneziu contribuie și el la reglarea metabolismului glucidic, îmbunătățind secreția de insulină și eliminând rezistența la insulină.
facilitează reducerea nivelului de colesterol „rău” (LDL) – fibrele solubile din compoziția făinii ale ajută la diminuarea colesterolului LDL. Aceasta are drept consecință prevenirea bolilor cardiovasculare.

reglează greutatea corporală – în special datorită conținutului bogat în fibre (existent în mod natural în toate cerealele ale) care conferă senzație de sațietate, reduc apetitul și conduc la evitarea supraalimentării calorice pe parcursul zilei. Astfel, elimină riscul pentru obezitate, facilitează reglarea armonioasă a greutății corporale, în sensul creșterii sau scăderii acesteia, conform necesităților. Făina ală previne obezitatea.

conferă sănătate inimii și sistemului cardiovascular – conform unor studii, consumul cerealelor ale (din care face parte și grâul din care este obținută făina ală) poate reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare într-un procent de până la 30%. Aceasta se produce prin intermediul acțiunii de reducere a incidenței celor trei factori principali de risc: colesterolul „rău”, tensiunea arterială și greutatea corporală.

previne cancerul – fibrele alimentare, antioxidanții și fitonutrienții din componența grâului contribuie la reducerea riscului apariției mai multor tipuri de cancer, printre care regăsim mai ales cancerul de colon.

susține sarcina și previne malformațiile congenitale – prin intermediul folatului (vitamina B9) care este recomandat în special femeilor însărcinate. Unele studii au arătat că un nivel scăzut de folați este asociat cu un risc crescut de apariție a unor malformații la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau măduvei osoase a fătului.

previne apariția astmului la copii – atât magneziul, cât și vitamina E, furnizate prin intermediul făinii ale de grâu, au proprietăți antiinflamatorii și scad (conform unor studii realizate) sensibilitatea copiilor la factorii ce restricționează căile aeriene, factori responsabili pentru generarea simptomelor tipice astmului.

benefică pentru sistemul ocular – niacina (vitamina B3), vitamina E și zincul din compoziția grâului pot îmbunătăți sănătatea ochilor, reducând riscul apariției cataractei sau a degenerescenței maculare datorate înaintării în vârstă.

conferă sănătate pielii – conținutul bogat în zinc și vitamina E menține pielea hidratată și conferă strălucire, elasticitate, tinerețe tenului și pielii, la modul general.

sursă importantă de energie – consumul de făină ală are un efect tonic general, la nivelul întregului organism.

sursă de antioxidanți care ne protejează celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi.


Cum putem folosi făina ală de grâu


Deși există unele rețete de exfolianți cosmetici ce au în compoziția lor și făină ală, exfolianți ce au rolul de a curăța, tonifia și regenera pielea, cel mai adesea regăsim făina ală în alimentație, în diverse preparate.

Făina ală de grâu este poate unul dintre cele mai versatile ingrediente, fiind regăsită în special în produsele de panificație, patiserie sau cofetărie, dar și în unele mâncăruri (de exemplu, în ciulamaua cu ciuperci). Uneori este folosită pentru a schimba consistența ori pentru a îngroșa unele sosuri. Poate fi un substitut excelent pentru făina albă de grâu, care poate fi înlocuită, într-o proporție similară, cu făină ală de grâu.

E bine să ai în vedere faptul că, de regulă, unele produse ale (ce au la bază făină ală sau făină neagră) au o textură mai consistentă, mai puțin pufoasă și crescută. Aceasta se petrece din pricina faptului că făina ală conține mai multe fibre și proteine, în timp ce făina albă este o făină rafinată, mai acidă (datorită enzimelor și a unor aditivi), cu mai mult gluten și amidon, care au rolul de a conferi mai multă elasticitate și de a ajuta aluaturile să crească.

Dacă îți dorești aluaturi pufoase și ușoare (mai ales în cazul preparatelor dulci), poți alege o soluție de compromis între gust, textură și calități nutritive, și anume poți combina făină ală cu făină albă pentru a pregăti rețetele favorite.

Poți folosi făina ală de grâu în compoziția:

produselor de patiserie sau cofetărie - prăjituri, brioșe, gogoși, cornuri, pandișpan sau diverse blaturi pentru torturi ori plăcinte, galette.

pâinii, chiflelor și lipiilor - poți folosi doar făină ală în compoziția pâinilor ce au la bază agenți de fermentare și dospire naturali, fie de fermentare lactică (cu maia) sau cu drojdie. În general, pâinea cu maia este considerată ca fiind mult mai sănătoasă decât cea cu drojdie.

 

Poți adăuga făină ală la pâinea ală cu semințe sau la pâinea graham, un tip de pâine sănătoasă, bogată în fibre și lipsită de aditivi, ce a fost promovată în secolul al XIX-lea de către Sylvester Graham, după ce, ani la rând, pâinea ală a fost numită „pâinea săracilor”. Chiflele, rețetele italiene de pâine ciabatta sau focaccia, baghetele, diversele tipuri de lipii, precum sunt cele libaneze sau indiene (lipiile denumite Chapati/Roti) pot avea, de asemenea, în compoziție, făină ală de grâu.

Review-uri
Scrie parerea ta despre Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101