AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Este soia corelata cu cancerul?

Soia este un aliment de baza pentru vegani si vegetarieni. Nu trebuie sa fii vegetarian pentru a te bucura de soia; totusi multi oameni au incetat sa consume soia, datorita presei negative primite in ultimii ani. Producerea de alimente bazate pe soia a sporit semnificativ in ultimii zece ani, dar acum majoritatea oamenilor mananca mult mai putine dintre aceste produse, sau chiar au renuntat complet. De ce? Nu este soia buna pentru tine? Multe articole spun ca soia ar cauza cancer. Asta este ceea ce gandesc foarte multi oameni astazi. In special femeile sunt speriate de mancatul produselor de soia, datorita legaturii acestora cu cancerul la san. Hai sa privim o paret din fapte.

Soia actioneaza ca un estrogen

Acest lucru este partial adevarat. Soia contine compusi cunoscuti ca izoflavone. Compusii sunt similari chimic estrogenului. Ei se mai si comporta in corp precum estrogenul; totusi ei sunt cu mult mai slabi decat estrogenul gasit in corp. Pe baza unor studii se pare ca un nivel mai mare de estrogen inseamna un risc mai inalt de cancer la san, ceea ce ar duce la concluzia ca, daca izoflavonele se comporta ca estrogenul, atunci si ele vor determina un risc mai mare de cancer la san. Totusi nu acesta este cazul.

Aici lucrurile devin putin mai complicate. Izoflavonele pot avea si proprietati anti-estrogen, iar acesta este un lucru bun. Cand estrogenul se ataseaza de receptorul lui specific, trimite un val de semnale ce pot declasa cresterea tumorala la san datorata receptorului estrogen pozitiv. Izoflavonele pot impiedica estrogenul natural sa se lege la receptorii pentru estrogen. Proprietatile anti-inflamatorii si antioxidante ale izoflavonelor pot ajuta la reducerea si chiar prevenirea cresterii cancerigene.

Ce arata de fapt studiile actuale?soia

Studiile aflate la dispozitie sunt fie inadecvat proiectate, fie neconcludente. Testele efectuate pe rozatoare utilizeaza in mod tipic izolat de proteina din soia, care pana acum nu s-a dovedit a fi daunator oamenilor. In plus, studiile adesea prezenta cantitati neobisnuit de mari de soia injectata in rozatoare; aceste inalte nivele de soia nu sunt cu adevarat reprezentative pentru consumul uman. In cele din urma, rozatoarele proceseaza soia in mod diferit de oameni, facand aceste studii complet irelevante.

Mananca soia sigura

Precum alte culturi importante, majoritatea cantitatii de soia disponibila astazi este modificata genetic. Consuma doar soia care este nemodificata genetic. Hrana nu ar trebui sa fie modificata genetic. Hrana modificata va provoca boli. Chimicalele sintetice din culturi si alimente modificate genetic nu sunt bune pentru corpul uman; este logic sa fie asa. De asemenea, aminteste-ti sa mananci soia integrala. Aceasta este o excelenta regula generala pentru toate alimentele, dar in special pentru soia. Multe companii producatoare de soia cheltuiesc o gramada de bani incercand sa faca alimentele pe baza de soia sa aiba gust de carne, dar ceea ce inseamna asta pentru tine – mai multe chimicale, coloranti si conservanti adaugati. Cauta soia integrala, neprocesata si nemodificata genetic, produse din soia integrala precum tofu, tempeh, edamame si miso.

Tu ce parere ai despre soia? Scrie-ne in comentariile de mai jos!

Sursele pentru acest articol includ:

www.cancer.org

www.drhyman.com

www.doctoroz.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/045697_soy_cancer_GMOs.html - soia

Like Share Share Tweet13740 vizualizari

Postat in categoria Dieta

Etichete: cancer, chimicale, estrogen, soia,

Comentarii recente:
Flor03 August 2014 22:16Raspunde

vedeti aici: http://www.phyticacid.org/ soia contine acesata toxina, acidul fitic, nu cred ca trebuie sa va explic eu asta. nu e singura planta care contine asa ceva. de ce nu vorbiti despre ce fel de soia e sanatos sa se manance? ca e diferenta intre soia fermentata si soia nefermentata de exemplu? nu e suficient sa fie soia bio. soia a devenit aliment minune de cateva decenii datorita marketingului, s-a zis ca uite, asiaticii mananca de atata tim si nu au murit, insa, repet, ei mananca de atata timp soia fermentata. pe cand proteina din soia e un mod de a vinde ceva ce inainte era un produs secundar care se arunca.

03 August 2014 22:39Raspunde

A fost o data cin aveam incredere acum nici nu mai stim ce mincam,totul e contaminat>micam mai putin,si bem 2 litri de apa

ioan marinescu04 August 2014 15:01Raspunde

Fitoestrogenii din soia ,consumata frecvent (3-4 ori pe saptamana,mai ales in perioadele de post sau la vegetarieni) pot provoca ginecomastie (cresterea sanilor) si scaderea libidoului la barbatii cu deficit de testosteron sau cu sinteza redusa datorita varstei.Ceea ce este de notat: Si cei care nu consuma mancaruri pregatite din soia granule,soia snitele,etc,au un aport alimentar involuntar de soia prin produsele procesate (mezeluri,s.a.m.d.)cumparate din magazine.Prin fermentare (sos de soia,misho) izoflavonele din soia nu sufera schimbari de concentratie.Confirm ca ele se leaga de receptorii estogenici din tesuturile glandei mamare si blocheaza astfel legarea estrogenilor endogeni oncogenici.Nu sunt date nici despre scaderea cantitatilor de fitoestrogeni din soia,in timpul prelucrarii ei termica.In plus (pentru Flor) putem adauga ca asiaticii care consuma soia de secole si-au selectionat seturi de enzyme care metabolizeaza soia mai eficient decat noi care o consumam de cca 50 de ani.

Diana16 March 2015 17:16Raspunde

Daca soia de pe piata este majoritar modificata genetic, ce sanse ai sa gasesti soia nemodificata genetic? Soia modificata genetic este dovedit? ca puternic cancerigena. Prin urmare soia este periculoasa si nu trebuie consumata. Si cand te gandesti ca producatoriii de alimente procesate introduc soia peste tot: in mezeluri, carnati, in solutiile care umfla pastrama, in dulciuri, in paine, practic este un material de umplutura care creste castigurile in industria alimentara si in industria farmaceutica. Si despre porumbul si graul modificat genetic nimeni nu spune nimic? Practic suntem imbolnaviti de tot ce se vinde in alimentara.

Emilia17 March 2015 23:26Raspunde

Tot mai multe persoane consuma aloe vera de la FLP

pop florentina19 March 2015 05:04Raspunde

Cred ca soia nu poate fi la fel de periculoasa ca si carnea sau alte produse chiar si modificata genetic.Cred ca tot ce a fost natural nu mai este.Soia cred ca poate fi inlocuitorul principal al multor alte produse mult mai periculoase.Daca soia este si organica nemodific.genet.atunci vorbim de hrana miracol care poate face mai mult decat bine.

Costel13 February 2016 23:26Raspunde

eu cred ca tot ceea ce nu convine industriei farmaceutice este denigrat ... pentru ca le afecteaza incasarile. Si sa fim seriosi ... nu vindeca pe nimeni medicamentele, doar amelioreaza si trebuie consumate ptr a le mentine incasarile si pe om dependent ...

Marius T14 February 2016 14:08Raspunde

Bună ziua. 1.Înainte de a se vorbi sau inventa ceva de produse modificate genetic ..trebuie sa vericati mai bine ce este aceasta ,cum se face ,cu ce se modifica. .etc..etc. Mincinoși sau falsi de Nutritionisti sau specialiști sunt peste tot în lume ..care apar la TV sau scriu și cărți multe. Înainte sa vorbim ca soia modificata genetic e dăunătoare sau cancerigena etc. mai bine ar trebui sa verificam cine spune acest lucru. Americanii și Asiaticii o folosesc modificată genetic de peste 20 ani. La ei sunt adevăratele rezultate văzute în acești mulți any. Și Franța face studiu și spune ca e cancerigena soia sau porumbul modificat genetic. ..dar studiul e ascuns sau nu exista . (False). Specialiști și Nutritionisti falși vor mai apărea tot timpul cu inventi și inovati noi plini de bani murdari. În final. Fructele sa legumele, leguminoase nu au omsrit pe nimeni adulți sau copi..de ani de zile. Dar accidente au existat, ,, prin nespalarea lor sau înecate. Numai bine.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE