Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Drobul

Drobul

Denumire stiintifica: Sarothamnus scoparius. Denumire populara: maturice, matura verde. Prezentare. Drobul, cunoscut si sub numele de maturice, este o planta foarte frumoasa si de aceea este mult cultivata in scop decorativ. Apartine familiei legumin

Denumire stiintifica: Sarothamnus scoparius.
Denumire populara: maturice, matura verde.
Prezentare. Drobul, cunoscut si sub numele de maturice, este o planta foarte frumoasa si de aceea este mult cultivata in scop decorativ. Apartine familiei leguminoaselor si este, de fapt, un arbust. Inaltimea acestui copacel nu trece, insa, de doi metri. Ca orice leguminoasa, drobul are o radacina foarte ramificata, iar pe aceste ramificatii se gasesc nodozitati. Tulpina, si ea foarte ramificata, ramane verde tot timpul anului. Frunzele sunt trifoliate si au dimensiuni reduse. Florile, deosebit de expresive, deosebit de bine conturate, cresc la subsuoara frunzelor si au o culoare galben-aurie. Fructul este o pastaie turtita, de culoare neagra.
Pentru uz medicinal se culeg florile si ramurile tinere, si mai ales varfurile cu boboci pe ele. Din acestei parti valoroase ale drobului se prepara tincturi, infuzie, extracte, decocturi. Drobul este folosit, pe larg, si in industria farmaceutica.
Substante active importante: sparteina – care este alcaloidul principal, tirarnina, oxitiramina – substanta foarte importanta, cunoscuta si sub numele de adrenalina vegetala (folosita in cazuri de hipotensiune), epinina, scoparina (aceasta se gaseste in flori), carotinoide, saruri minerale. Datorita unor substante din compozitia sa (sparteina, de pilda), drobul este o planta otravitoare.
Intrebuintari. Preparatele obtinute din drob sunt considerate a fi un foarte activ tonic cardiac, reviogorand, resuscitand structura nervoasa a inimii. Aceasta proprietate este data de principalul produs continut de planta de drob – sparteina. Cu sparteina se trateaza si tahicardiile, precum si aritmiile cardiace.
Preparatele de drob sunt eficiente, de asemenea, in usurarea si grabirea nasterilor, avand actiune tonica asupra uterului. Alte proprietati ale drobului – antitoxic, antiveninos, vasoconstrictor, diuretic.
Alte afectiuni in care se utilizeaza in mod frecvent preparatele sau extractele de drob: pleurezia, pneumonia, bronhopneumonia, hemoragiile uterine, anemia, guta, reumatismul.
Preparatele din drob sau pe baza de drob nu vor fi utilizate de diabetici, putand aparea reactii adverse. Drobul sau matura verde este considerata planta cu adrenalina.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101