Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Studiile in-vitro au aratat cum celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente

Studiile in-vitro au aratat cum celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente

Cand o femeie are cancer la san, adesea auzi ca ea “se bate” si “lupta” cu boala si ca telul este de a omora celulele maligne – prin chimicale si radiatie – si de a le separa de corp prin chirurgie. Dar ar putea sa mai fie o cale de a scapa corpul de

Cand o femeie are cancer la san, adesea auzi ca ea “se bate” si “lupta” cu boala si ca telul este de a omorî celulele maligne – prin chimicale si radiatie – sau de a le separa de corp prin chirurgie. Dar ar putea sa mai fie o cale de a scapa corpul de cancerul la san. Cheia? Ajutarea celulelor canceroase sa revina inapoi la starea de celule normale.

Nu este o idee total noua. La urma urmei, asa cum s-a mai prezentat anterior nu este prima data cand se dovedeste ca unele cancere la san au fost vindecate aparent natural de catre corp. Cercetatorii au concluzionat ca anumite stari canceroase maligne au regresat spontan daca nu au fost niciodata descoperite pe o mamograma si tratate.

Acum exista dovezi de la oamenii de stiinta ai Universitatii din California, Berkeley (UC Berkeley) si de la Lawrence Berkeley National Laboratory precum ca celulele maligne mamare pot fi ghidate inapoi la un model de crestere normal fara a utiliza chimicale sau medicamente. Descoperirile, pe care cercetatorii le-au anuntat recent la intalnirea anuala a Societatii Americane pentru Biologie Celulara (American Society for Cell Biology) in San Francisco, dezvaluie pentru intaia oara ca fortele mecanice chiar si singure pot stopa si intoarce la crestere normala celulele canceroase din cresterea lor necontrolata. Mai mult, celulele canceroase se pot intoarce la normal chiar daca mutatiile genetice responsabile pentru declansarea starii maligne initiale nu au disparut.

Deci ce au facut cercetatorii pentru a intoarce la normal celulele canceroase?

Ei literalmente le-au supus presiunii. Mai exact, au aratat ca presiunea mecanica exercitata asupra celulelor canceroase le-au facut sa redevina normale.

Pentru studiul lor, oamenii de stiinta au plasat celulele epiteliale maligne provenind de la cancerul de san intr-o substanta similara gelatinei. Celulele au fost apoi injectate in camere din silicon flexibil care au permis cercetatorilor sa aplice o forta de compresie asupra celulelor canceroase la un stadiu timpuriu al dezvoltarii lor.

Cercetatorii au folosit microscopia cu inregistrare secventiala in decurs de cateva zile pentru a arata cum comprimarea timpurie a indus schimbari in celulele maligne, schimbari care le-au conferit acestora trasaturi caracteristice dezvoltarii celulare normale.

celulele canceroase
Celule epiteliale maligne inainte si dupa compresie

“Oamenii au stiut de secole ca forta fizica poate influenta corpurile noastre”, a spus intr-o declaratie mass-media Gautham Venugopalan, care a condus noile experimente ca parte a recentei lui dizertatii pentru completarea tezei de doctorat la UC Berkeley.

“Cand ridicam greutati, muschii se mareasc. Forta gravitatiei este esentiala pentru pastrarea oaselor noastre puternice. Aici aratam ca forta fizica poate juca un rol in cresterea – si revenirea – celulelor canceroase”.

Cercetatorii nu propun automat dezvoltarea compresiei ca tratament pentru cancerul la san. “Comprimarea, prin ea insasi, nu este o terapie probabila”, a spus cercetatorul principal Daniel Fletcher, profesor de bioinginerie la UC Berkeley si savant al Berkeley Lab.

Totusi descoperirile sunt extrem de importante, deoarece ele arata ca celulele canceroase pot fi, intr-un anume sens, reabilitate si reintoarse la normalitate. “Celulele maligne nu au uitat complet cum sa fie sanatoase; ele doar au nevoie de aluziile corecte pentru a le calauzi inapoi la un model de crestere sanatos”, a concluzionat Venugopalan.

Pentru mai multe informatii:

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/asfc-bcc120412.php http://www.eurekalert.org/multimedia/pub/50872.php?from=228460

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-12/uoc--trb121212.php

http://www.naturalnews.com/024901_mammograms_breast_cancer.html - celulele canceroase

#cancer la san #dovada #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Vindecare cu beneficiile usturoiului
Pot fi antiperspirantele una din cauzele cancerului la san?
Fitoestrogenii din semintele de in determina regresia cancerului

Ce spun cititorii despre "Studiile in-vitro au aratat cum celulele canceroase de san pot reveni la normal fara medicamente"

ANA BENZAR10 December 2013 23:20Raspunde

da e o minune si surioara mea a scapat de cancer la san multumim lu dumnezeu ca a avut puterea sa treaca peste ce a trecut si noi alaturi de ea

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101