Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Doctorii avertizeaza femeile: nu luati antidepresive in timpul sarcinii!

Doctorii avertizeaza femeile: nu luati antidepresive in timpul sarcinii!

Autism, diformitati la nastere, hipertensiune pulmonara persistenta a noului-nascut – acestea sunt printre din multele afectiuni serioase ale noilor-nascuti ale caror mame au luat inhibitori selectivi ai recaptarii de serotonina (ISRS) si alte anumit

Autism, diformitati la nastere, hipertensiune pulmonara persistenta a noului-nascut – acestea sunt printre din multele afectiuni serioase ale noilor-nascuti ale caror mameantidepresive au luat inhibitori selectivi ai recaptarii de serotonina (ISRS) si alte anumite antidepresive in timpul sarcinii. Efectele secundare ale ISRS sunt atat de grave pentru femeile insarcinate, incat doi doctori proeminenti au iesit in fata cu avertismente pentru femeile insarcinate in privinta consumului de astfel de medicamente, care pot cauza potentiale complicatii mortale atat pentru copiii nenascuti, cat si pentru mamele lor.

Dr. Adam Urato, obstetrician si sef al departamentului de obstetrica si ginecologie la MetroWest Medical Center in Framingham, Massachusetts, si colegul sau,  Dr. Alice Domar, psiholog si profesor asistent la Harvard Medical Center, au condus o trecere sistematica in revista a literaturii de specialitate disponibila asupra utilizari de antidepresive in timpul sarcinii, studiu pe care l-au publicat in jurnalul Human Reproduction. Ei au descoperit bazandu-se pe datele stiintifice ca aceste antidepresive nu ofera nici un beneficiu pentru femeile gravide, ci prezinta o gramada de potentiale complicatii.

Pe langa inutilitatea scazuta, s-a descoperit ca utilizarea de antidepresive supun copiii nenascuti la un risc grav de dezvoltare a multiple afectiuni ale sanatatii lor, incluzand, dar nelimitandu-se doar la: diformitati ale inimii, anencefalie, buza de iepure(despicarea buzei superioare si a cerului gurii), hipertensiune pulmonara, persistenta a noului-nascut, tulburari de respiratie. In ceea ce priveste hipertensiunea pulmonara, riscul unui fat de a dezvolta afectiunea este de sase ori mai mare atunci cand mama ia ISRS, comparativ cu copiii nascuti de mame care nu au luat ISRS, potrivit Institutelor Nationale de Sanatate ale SUA.

“Studiu dupa studiu ne arata ratele sporite de complicatii la nou nascuti in cazul acelor copii care au fost expusi la ISRS in uter” a spus dr. Urato in ziarul britanic Telegraph despre aceste descoperiri. “Agentia SUA pentru Alimente si Medicamente si departamentul de sanatate al Canadei au inaintat avertismente specifice privitoare la aceasta chestiune”, a adaugat el, referindu-se la un avertisment din 2005 emis de FDA (Food and Drug Agency – Agentia pentru Alimente si Medicamente) precum ca administrarea de ISRS-uri, ceea ce include medicamentul Paxil, in timpul primului trimestru de sarcina, ar putea cauza diformitati congenitale sau afectiuni cardiace.

Potrivit autorilor, cel putin 40 de studii diferite publicate leaga utilizarea de ISRS-uri in timpul sarcinii cu nasterile premature, care prin ele insele sunt legate de o gramada de boli si afectiuni ale sanatatii. Iar in ceea ce priveste mama, consumul de ISRS-uri in timpul sarcinii poate face ca ea sa dezvolte hipertensiune, probleme ale ficatului, si atac cerebral, si chiar ar putea cauza nasteri cu copilul mort.

"Utilizarea de antidepresive in timpu sarcinii este asociata cu riscul sporit de avort spontan, diformitati congenitale, nasteri inainte de termen, sindroame comportamentale la nou-nascut, hipertensiune pulmonara persistenta, ca si posibile efecte neurocomportamentale pe termen lung”, au scris autorii in studiul lor. “Nu exista vreo dovada a rezultatelor privitoare la imbunatatirea starii de sarcina datorita utilizarii de antidepresive”.

Sursele pentru acest articol includ:

http://humrep.oxfordjournals.org

http://www.drugwatch.com

http://www.naturalnews.com/037927_antidepressants_pregnancy_women.html -antidepresive sarcina

 

#aminoacid #bebelusi #disfunctii sexuale #sarcina #vaccinurile

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 sfaturi pentru a ramane insarcinata in mod natural!
Sfaturi naturale pentru a ramane insarcinata
Doctorii avertizeaza femeile: nu luati antidepresive in timpul sarcinii!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101