REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Deficienta de vitamina D la copii, sursa noilor cazuri de diabet

Deficienta de vitamina D la copii, sursa noilor cazuri de diabet

Cercetatorii care publica in The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism (Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism) au descoperit ca acei copii cu nivele scazute de vitamina D, in special cei care sunt supraponderali si obezi, au un risc mult mai mare ca sa dezvolte rezistenta la insulina, ceea ce mai tarziu, la maturitate,  progreseaza pana la diabet. Pe baza saturatiei celulare de vitamina/prohormon, copiii si adultii necesita cantitati mai mari de vitamina D, intrucat greutatea corporala sporeste. Marea majoritate a copiilor are deficienta de vitamina D, o problema si mai accentuata de depozitele suplimentare de grasime. Pe langa un stil de viata sanatos care sa includa foarte multa activitate fizica si o dieta adecvata, parintii vor dori sa se asigure ca, copiii lor vor avea destula vitamina D in corp prin expunerea la soare sau suplimentare adecvata.

Studii stiintifice mai vechi au tras concluzia ca nivele inalte ale insuficientiei de vitamina D se gasesc cel mai mult la populatiile obeze si supraponderale si sunt conenctate cu riscul grav si sporit al bolilor de inima si diabetului. Aceste studii insa nu au explicat mecanismul prin care depozitele excedentare de grasime si nivelul scazut de vitamina D au ca rezultat dezvoltarea si progresia bolilor cronice.

Weeken Minunat Cashback Garantat - MAI.blog.MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog
 

Nivelul scazut de vitamina D provoaca rezistenta la insulina si diabet la copiii supraponderali

Dr. Micah Olson si echipa sa de la Centrul Medical Southwestern al Universitatii Texas au examinat asocierea dintre nivelul de vitamina D si obiceiurile alimentare la 498 de copii obezi si non-obezi. Cercetatorii au verificat nivelul metabolismului anormal al glucozei si presiunea sanguina la participanti. Suplimentar, savantii au masurat nivelul de vitamina D, nivelul de zahar din sange, insulina serica si IMC(Indicele Masei Corporale). Participantilor la studiu li s-a mai cerut sa ofere informatii despre dieta zilnica, inclusiv despre consumul zilnic de bauturi carbogazoase, suc si lapte, media zilnica de fructe si vegetale, si daca luau sa nu luau micul dejun in mod obisnuit.

Autorii studiului au determinat ca 92% dintre copiii obezi testati au avut un nivel de saturatie (utilizand testul standard 25(OH)D) sub nivelul adecvat de 30 ng/mL. 50% dintre participanti au fost clasificati ca “deficienti” cu un nivel sub 20 ng/mL. Dr. Olson a comentat: “Obiceiuri alimentare nesanatoase precum omiterea micului dejun si consumul sporit de bauturi carbogazoase si sucuri au fost asociate cu nivele scazute de vitamina D gasite la copiii obezi”. Studiul a concluzionat ca acei copiii obezi cu nivele scazute  de vitamina D in sange au un grad inalt de rezistenta la insulina, fapt ce a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea diabetului de tip II.

Noi cazuri de diabet si prediabet sunt acum gasite cu o rata alarmanta si sporita la tinerii ajunsi la maturitate si chiar la copii. Aceasta cercetare pune in lumina legatura dintre nivelul scazut de vitamina D, greutatea corporala excesiva si riscul de diabet, si subliniaza importanta testarii sanguine a nivelului de vitamina D pentru toti copiii si adultii. Practicantii medicinei alternative recomanda mentinerea unui nivel de vitamina D intre 50 si 70 ng/mL apreciat conform testului de sange 25(OH)D.

 

 

SURSE

http://jcem.endojournals.org/content/early/2011/11/03/jc.2011-1507.abstract
http://www.nutraingredients.com/Research/Low-vitamin-D-status-may-be-asso...

http://www.naturalnews.com/034409_vitamin_D_diabetes_children.html

#copii #deficienta #diabet #diabet juvenil #vitamina D

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 moduri in care poti creste copii calmi, fericiti si sociabili
Conceptul Continuum - cum ne reconectam la propria noastra intuitie
Cum poti contribui la dezvoltarea inteligentei emotionale a copilului tau
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101