Cuptorul cu microunde decimeaza valoarea nutritiva din alimentele voastre, distrugand tocmai vitaminele si fitonutrientii care previn bolile si dezvolta o stare buna de sanatate. Studii anterioare au aratat ca pana la 98% din nutrientii ce combat cancerul din broccoli, de exemplu, sunt distrusi de gatitul la cuptorul cu microunde.
Pentru a intelege de ce, trebuie sa intelegem natura vitaminelor si a fitonutrientilor (nutrientii pe baza de plante). Acestia sunt molecule foarte delicate, care sunt foarte fragile. Pot fi distruse usor de caldura, de aceea alimentele din plantele crude contin mai multi nutrienti vegetali decat alimentele gatite. Carotenul, antioxidantii si alte molecule precum DIM (din broccoli) sau antocianina (din porumbul rosu) sunt cu usurinta distruse de caldura cuptorului cu microunde.
Cuptorul cu microunde afecteaza mancarea la nivel celular
Microundele sunt cea mai rea metoda de gatit pentru ca microundele excita moleculele de apa in orice gatesti, ducand la formarea caldurii din interior spre exterior. Acest lucru duce la “detonarea” celula cu celula a mancarii (cum ar fi broccoli, morcovi, etc.), determinand o descompunere moleculara aproape integrala a vitaminelor si fitonutrientilor, care duce la aparitia bolilor.
Mancarea pusa la cuptorul cu microunde nu este doar o mancare “moarta” la orice nivel, este o mancare descompusa la nivel molecular, nelasand altceva decat calorii, fibre si minerale goale. Practic intregul continut vitaminic si de fitonutrienti a fost distrus.
Oricine spune ca gatitul la cuptorul cu microunde este un mod sanatos de a gati este un ignorant in ceea ce priveste metodele de gatit si nutritie. Daca gatitul la abur al legumelor este, intr-adevar, o metoda buna pentru ca unele vegetale sa-si mentina anumite calitati nutritive inerente, gatitul la cuptorul cu microunde distruge legumele din interior spre exterior la nivel celular.
Nu te lasa inselat de aparente
Ce este cu adevarat inselator la gatitul la cuptorul cu microunde este ca mancarea pare sa fie aceeasi, dar la nivel celular e ca si cum ar fi avut loc un razboi nuclear. Structura moleculara a fost decimata. Daca ai putea vedea alimentele gatite la cuptorul cu microunde cu un microscop puternic, nu le-ai mai manca niciodata pentru ca ai vedea ce nulitate nutritionala sunt, de fapt.
Daca vrei sa mananci sanatos, o mare parte din dieta ta trebuie sa fie formata din plante crude. Este ok sa mananci legume facute la abur, la tigaie sau chiar pe gratar, dar aveti grija atunci cand le faceti la gratar, sa nu le ardeti, pentru ca partile arse contin substante chimice toxice, ce pot cauza cancer la colon.
Cuptorul cu microunde transforma alimentele sanatoase si nutritive in calorii goale, decimate.
O persoana care gateste o mare pare din mancarea sa la cuptorul cu microunde va suferi in mod inevitabil de deficiente nutritive cronice care pot cauza cancer, diabet, afectiuni ale oaselor, pierderea functiilor creierului, boli ale inimii si multe alte probleme de sanatate. Cei mai putin sanatosi oameni din orice societate sunt de regula cei care folosesc in mod frecvent cuptorul cu microunde pentru a-si “detona” alimentele. Puteti citi in detaliu despre pericolele asociate cu gatitul la cuptorul cu microunde in articolul : Cuptorul cu microunde: dusmanul din casa ta
Surse pentru acest articol cuprind:
http://www.naturalnews.com/039404_microwave_ovens_vitamins_nutrients.html - cuptorul cu microunde
Parca...si cine stie daca nu.esti platit de industria microundelor... cine vrea sa inteleaga-intelege si nu sunt dusi in eroare de persoane care traiesc en in alta lume.nu in aceasta care se imbogatesc din industria chimica. farmaceutica. electronica....claro fiecare in parte are pro y contra...fiecare om are obligatia sa se pregatesca sa stie sa aleaga adevarul care este amestecat cu minciuna...si stimabile FIECARE PASARÉ MOARE PE LIMBA EI...pentru restul UN NU HOTARAT MICROUNDEI!Daca tf si altele au unde nocive...una minus.in favoarea sanatatii... poti incalzi intr.un ibric sau craticioara f.bn.
Un sfat! Nu va luati dupa toate articolele care apar pe acest subiect. Multe din demonstratiile pesudo-stiintifice prezentate, pornesc de la un principiul total fals (gen cei mai multi oameni mor in pat deci patul este locul cel mai periculos de pe pamint). Este adevarat ca anumiti nutrienti sint distrusi de caldura, ori care ar fi sursa .Totul este o chestiune de dozaj (ca pentru uleiul din tigaie dupa 200 °C isi schimba proprietatile asta nu insemna ca nu mai trebuie sa frigem in ulei). Cuptorul cu microunde este foarte bun si sanatos daca stim sa il folosim. Iar legumele si fructele se consuma in stare cruda sau gatite asa ca sa beneficiem de toata savoarea lor.(Un mar este super sanatos sa il maninci crud dar asta nu inseamna ca nu putem savura un bun corn cu mere.)