AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Crusta formata de alimentele gatite in exces poate tripla riscul bolilor de inima

Fiti atenti data viitoare cand comandati hamburgerul acela si cartofii prajiti la flacara deschisa sau pe gratar. Nu doar ca trebuie sa fiti foarte atenti la grasimile hidrogenate si trans care patrund alimentele in timpul gatirii, dar si la crusta formata pe aceste alimente si pe multe altele, de la gatitul pe gratar, pe carbuni si de la prajit, care amplifica produsii avansati de glicare preformati (pre-formed advanced glycation end products - AGEs) despre care s-a dovedit ca sporesc dramatic riscul bolilor de inima in special la diabetici.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Illinois, a descoperit ca  metodele de gatit care produc acel fel de crusta pe care il gasiti la un hamburger facut la gratar sau laboli de inima crusta cartofii prajiti va plaseaza intr-o gama de riscuri sporite pentru bolile cardiovasculare. Cercetatorii au determinat ca este deosebit de important pentru cei diagnosticati cu diabet.

Seful proiectului de studiu, dr. Karen Chapman-Novakofski a notat: “vedem dovezi ca metodele de gatit creeaza o crusta, ganditi-va la marginea unei negrese sau marginile crocante ale carnurilor preparate la temperaturi foarte inalte, deci aceste metode produc compusi finali de glicare avansata (advanced glycation end products - AGEs). Iar AGEs sunt asociati cu formarea de placa, felul de placa pe care o vedem la boala cardiovasculara”. Celor cu boli cardiovasculare sau diabeticilor li se spune in mod obisnuit sa coaca, friga sau gateasca la gratar in loc sa prajeasca.

Glicarea de la metodele de gatit la inalta temperatura creeaza produsi secundari care favorizeaza bolile de inima.

Acest sfat poate fi unul nesanatos, intrucat aceste metode aprobate de gatit formeaza o crusta pe suprafata exterioara a alimentelor, crusta ce sporeste semnificativ incarcatura de AGEs atunci cand este consumata. Metodele de preparare a alimentelor ce folosesc caldura inalta, intensa, uscata, sfarsesc prin a provoca disfunctii celulare pe masura ce proteinele sunt facute inutilizabile atunci cand sunt legate la glucoza sau grasimea din corp. Diabetul sporeste dramatic riscul de boala cardiovasculara si introducerea AGEs in diet de la alimente gatite incorect ridica si mai mult nivelul acestui risc.

Savantii au examinat ingerarea alimentelor pentru o perioada de 10 zile la un grup de 65 de mexicani si albi non-hispanici. Ei au descoperit ca albii non-hispanici au avut un nivel foarte inalt de ingerare a AGEs, si au consumat in exces grasimi saturate. In acest grup, mancatul alimentelor preparate pentru favorizarea AGEs formate sau preformate a furnizat o puternica asociere pentru dezvoltarea bolilor de inima, mai mult decat consumarea excesiva a grasimilor saturate.

Autorii studiului au concluzionat: “Am gasit ca oamenii cu rate mai mari de complicatii cardiovasculare au mancat mai multe dintre aceste produse glicate. Pentru fiecare unitate suplimentara de AGEs ingerata, un participant la studiu a avut o probabilitate cu 3,7 mai mare sa capete un risc de la moderat la inalt de boli cardiovasculare”. Cercetatorii au determinat ca AGEs s-au format cu o rata mult mai mare la carnurile tocate, precum hamburgerul, in contrast cu muschiul la gratar sau puiul. Daca alegeti sa gatiti, preparati-va mancarea prin fierbere sau inabusire, veti avea astfel un risc mult mai scazut de boli cardiovasculare.

Sursele pentru acest articol includ:

http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/09637486.2012.704905

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/10/121022162653.htm

http://www.medicalnewstoday.com/releases/251875.php - boli de inima

Like Share Share Tweet7304 vizualizari

Postat in categoria Blog

Etichete: arsura, boli de inima, diabetici, liber, moduri, ponturi,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Herpesul genital nu se vindecă permanent, dar remediile naturale îi pot ameliora simptomele

Herpesul genital nu se vindecă permanent, dar remediile naturale îi pot ameliora simptomele

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE