Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Coada soricelului

Coada soricelului

Denumire stiintifica: Achillea millefolium. Denumiri populare: iarba oilor, bradatel, sorocina. Prezentare. Sub acest nume sunt cuprinse mai multe specii de erbacee perene medicinale. Facând parte din familia compozitelor, speciile de coada soricel

Denumire stiintifica: Achillea millefolium.

Denumiri populare: iarba oilor, bradatel, sorocina.

Prezentare. Sub acest nume sunt cuprinse mai multe specii de erbacee perene medicinale. Facând parte din familia compozitelor, speciile de coada soricelului au frunze paroase, florile fiind dispuse într-o inflorescenta micuta. Coada soricelului înfloreste în lunile iunie-iulie, florile fiind, în mod obisnuit, de culoare alba. Uneori, florile de coada soricelului pot fi colorate si în galbui, roz sau chiar rosiatic. Coada soricelului este foarte frecventa în flora spontana din România, putând fi culeasa de pe fânete, de pe marginea drumurilor, pajisti, terenuri virane, la marginea padurilor. Pentru aplicatii medicinale pe baza de coada soricelului se recolteaza inflorescentele, atunci când acestea sunt complet înflorite. Din coada soricelului se prepara o întreaga gama de produse medicinale: infuzie, tinctura, sirop, unguente, decoct, suc, supozitoare. De obicei, coada soricelului se utilizeaza sub forma de infuzie, cu aplicatii interne si externe.

Substante active importante. De remarcat faptul ca preparatele din coada soricelului sunt un antiseptic tot atât de bun cât si musetelul. Preparatele din coada coada soriceluluisoricelului contin foarte multe substante active, coada soricelului fiind, poate, una dintre cele mai complexe plante în ceea ce priveste compozitia (cel putin 12 constituenti descoperiti pâna în prezent). Coada soricelului contine mai multe uleiuri volatile, azulena, achileina, acid formic, acid acetic, acid valerianic, alcool etilic, alcool metilic si chiar substante cu efect antibiotic.

Întrebuintari. Chiar si o simpla citire a listei compusilor acestei plante ne da o idee despre importanta ei în terapii. Coada soricelului este stomahica, antiseptica, hemostatica, antiinflamatoare, antispasmodica, bronhodilatatoare, cicatrizanta. Preparatele din coada soricelului contribuie semnificativ la reactivarea functiei hepatice.

Specialistii recomanda tratamentul cu coada soricelului îndeosebi în cazul gastritelor, enterocolitelor, al altor deranjamente stomacale si intestinale. Preparatele din coada soricelului au efecte pozitive însemnate si în cazul în care se combina cu preparate din alte plante medicinale. În aplicatii medicale externe, preparatele din coada soricelului contribuie la tratarea abceselor dentare, a hemoroizilor, a plagilor supurânde, a ulcerului varicos si a arsurilor.

Cercetari mai noi arata ca aceasta planta este utila si în reglarea tensiunii arteriale, în calmarea cefaleelor, în echilibrarea starii generale, mai ales în plan nervos.

#Achillea millefolium #antispasmodic #coada soricelului #plante vindecatoare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Coada calului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101