Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Ciupercile shiitake, un mod delicios si simplu de a-ti stimula imunitatea

Ciupercile shiitake, un mod delicios si simplu de a-ti stimula imunitatea

Iata un mod delicios si usor de a stimula abilitatea corpului de a raspunde la alergii, infectii si afectiuni inflamatorii. Expertii in ciuperci medicinale ne spun de ani de zile ca acestea pot preveni numeroase afectiuni imunologice, printre care c

Iata un mod delicios si usor de a stimula abilitatea corpului de a raspunde la alergii, infectii si afectiuni inflamatorii.

Expertii in ciuperci medicinale ne spun de ani de zile ca acestea pot preveni numeroase afectiuni imunologice, printre care cancer si boli inflamatorii. Este doar o viziune pozitiva? Nu. Sunt efecte confirmate de dovezi stiintifice de necontestat.

S-a dovedit ca pana si asa-zisele ciuperci culinare au multe dintre aceste efecte imuno stimulatoare. Si, inca o data, stiinta o confirma prin dovezi.

Ciupercile shiitake testate clinic

Cea mai recenta dovada vine sub forma unui studiu clinic efectuat la Universitatea din Florida, Departamentul de Nutritie Umana si Stiinta alimentara.

Cercetatorii au efectuat un studiu de patru saptamani cu ajutorul a 52 de voluntari tineri si sanatosi, cu varste cuprinse intre 21 si 41 de ani.

Subiectii au fost impartiti in doua grupe. Unul dintre grupuri a primit 5 grame dintr-o ciuperca shiitake (Lentinula edodes) intreaga pe zi, in timp ce la doilea grup a primit 10 grame pe zi timp de patru saptamani.

Inainte si dupa cele patru saptamani, voluntarilor li s-au prelevat analize de sange si teste de saliva. Li s-a testat nivelul de celule T, celule T ucigase natural, proteina C-reactiva si imunoglobulina A (sIgA) printre altele. Cercetatorii au colectat si celule mononucleare de la fiecare persoana si le-au cultivat timp de o zi pentru a stabili parametrii de imunitate.

Shiitake stimuleaza imunitatea 

Dupa patru saptamani de consum al ciupercilor shiitake, subiectii au manifestat cresteri semnificative in parametrii de imunitate, respectiv o crestere de 60% a celulelor ?-T si o dublare a celulelor ucigase natural T. S-a mai observat si faptul ca aceste doua tipuri de celule au devenit mai puternice - manifestand o mai mare activare a receptorilor.

Cercetatorii au descoperit ca, prin consumul ciupercilor, se maresc nivelurile de secretie IgA, ceea ce duce la cresterea imunitatii intestinale, precum si la marirea imunitatii respiratorii si a sinusurilor.

Consumul de ciuperci reduce semnificativ si nivelul de proteina C-reactiva din sange. Acest lucru inseamna o reducere a inflamatiei in sange si tesuturi.

Pe langa aceste raspunsuri, consumul de ciuperci a marit substantial si nivelul de citokine al participantilor la test, corespunzator unei abilitati marite de combatere a infectiilor si a efectelor inflamatorii. Acestea includ interleukina (IL)-10, IL-1alpha si IL-4, factorul de necroza tumorala (TNF) alfa.

Au mai observat si o reducere la nivelul proteinei inflamatorii macrofage-1?/chemokina C-C ligand 3 (MIP-1?/CCL3). Acest lucru inseamna ca pe parcursul celor patru saptamani de consum de ciuperci a avut loc o reducere semnificativa a inflamatiei.

Termenul medical pentru un asemenea raspuns al corpului - ce nu se regaseste la produsele farmaceutice - este de modulare imunitara. Ciupercile shiitake moduleaza sistemul imunitar. Un alt termen este imunostimularea - sistemul imunitar este stimulat. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca autoimunitatea corpului este imbunatatita.

Acest lucru este confirmat si de cercetatori:

"Consumul regulat de L. edodes duce la imbunatatirea imunitatii, asa cum s-a vazut, prin sporirea inmultirii celulelor si activarea si dezvoltarea productiei de sIgA. Modificarile observate in citokine si nivelul seric de CRP sugereaza ca aceste imbunatatiri au avut loc in conditii mai putin inflamatorii decat cele existente inainte de consum."

ciuperci shitake

Sursa foto: http://goo.gl/mjfKsF

O ciuperca culinara delicioasa

Ciupercile shiitake organice sunt disponibile atat intregi si deshidratate, cat si proaspete. Cele deshidratate pot fi usor hidratate prin adaugarea lor in supe sau sosuri, fiind un mod delicios de a imbogati felurile de mancare.

Stramosii nostri nu s-au inselat in privinta ciupercilor. Acestea au fost folosite in scopuri terapeutice in practic fiecare civilizatie antica din lume, si pe buna dreptate. Utilizarea acestora din cele mai stravechi timpuri s-a dovedit a fi cea mai buna dovada clinica - folosirea lor din generatie in generatie. Iar in prezent stiinta moderna nu face decat sa confirme proprietatile lor terapeutice prin dovezi stiintifice si teste clinice elaborate.

Sursa utilizata:

http://www.greenmedinfo.com/blog/delicious-easy-way-boost-your-immunity - ciuperci shitake

#ameliorarea #experti #hipertiroidism #inflamatie #sistem imunitar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Astragalus pentru cancer si imunitate scazuta
Infectiile cu ciuperci afecteaza 75% dintre femei. Cum sa le combati cu succes
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101