REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Ce este Reiki pentru mine?

Ce este Reiki pentru mine?

Ce este terapia Reiki și la ce folosește? Află de la Monica Ionescu, Naturopat, Terapeut Reiki, Masoterapie și Aromaterapie.

Am auzit undeva că :”ceea ce vindecă o parte din viața ta, vindeca orice parte din viață!”  

Cât de adevărat – este vorba despre Reiki!  

M-a cucerit pe loc pentru că era momentul să fiu acolo, atunci! Și de atunci viața mea s-a schimbat. Despre ce vorbesc? Despre Reiki și terapiile asociate cu această Energie de înaltă vibrație, Energia Universală. 

Reiki este o artă  pe care o “furi” sau mai bine zis îți este transmisă în urma inițierii primite de la Maestrul tău Reiki, este o lume nouă a vibrației personale interioare în acord deplin cu vibrația energetică Divină. Este o nouă lume care se deschide către tine pentru a fi explorată pas cu pas. 

Pentru mine a însemnat pasul acela peste granița timpului și spațiului, a însemnat ușa deschisă către cunoașterea interioară, oglinda către lumea înconjurătoare și înțelegerea faptului ca limite există numai în mintea noastră. Ele sunt acolo tocmai pentru a fi depășite, de a ne descoperi esența noastră Divina, ca ceea ce se petrece în noi, cu noi este “aici și acum”. Tot prin ceea ce am trecut a fost experiența unui “aici și acum” care s-a manifestat de mii de secunde. Este rezultatul unei experiențe a ceea ce am trecut, am simțit, am făcut și am gândit, am învățat si am crescut spiritual, am plâns si am ras cu aceeași ochi în care îmi strălucește Lumina. 

Reiki nu este o religie, sau un cult, cu atât mai puțin o sectă ... cum am mai văzut spunându-se pe ici pe colo. Reiki este artă, este miracolul care transformă frica în iubire necondiționată, prin intermediul Luminii. Miracolele apar numai ca expresie a iubirii! Este Energia Divină care circula prin mine, un canal de Lumina, de la Divin la tine, Omule! Transmit această energie ție, și ca mine, mulți alți inițiați, pentru care Reiki este ușor, plin de armonie și grație, plin de bucurie și smerenie, este “fun” atunci când faci Reiki cu multă dragoste pentru tine și pentru cei din jurul tău!   

 

Maestrul meu spunea de curând: “Wise give without expectations, and find peace in helping and sharing. They cultivate energy of unity within humanity.” (Oferă fără așteptări și găsește pacea  ajutând și împărtășind experiența ta. Ele cultivă energia unității umanității) care reprezintă în câteva cuvinte esența fiecăruia dintre noi, fie ca vrem sau nu sa o vedem! Ea este acolo și depinde de mine și de tine sa o descoperim, împreună!  

 

Ce este Reiki? 

Dacă vreți sa știți ce este Reiki, găsiți pe internet explicații cu istoric cu tot, interpretate sau nu! Dacă vreți să simțiți Reiki, atunci când va fi momentul vă veți găsi Maestrul. Toate la timpul lor!  

Reiki înainte de toate este un mod de viață, o filozofie aparte, o comuniune sacră cu Divinul, un legământ pe care îl faci tu cu tine când primești prima inițiere, când devii un canal curat de Lumină, accesul la noi vibrații, mai înalte decât acelea cu care eram obișnuiți. Nu este suficientă numai o inițiere ca să pornim pe acest drum. Este nevoie de susținerea energetică a Maestrului tău și a întregii linii de Maeștri și multă dedicație din partea ta, mult studiu și practică, mult lucru cu tine conștientizarea ca Divinul este aceeași forță creatoare indiferent de oglinda prin care o privim.  

Și nu uita că Universul recunoaște vibrația ta și îți răspunde în consecință. Este ca și cum ești acordat în energia pe care vrei sa o manifești în viața ta.

Reiki este energie vitală/universală, sau, energie vindecatoare, de o inaltă frecvență și puritate, care poate fi captată și transmisă/directionață. Reiki este o tehnică energetică japoneză, o cale spirituală, care ajută la dezvoltarea personalității și la echilibrarea în planul fizic, emoțional, spiritual prin canalizarea Energiei Universale / Vitale.                  

Expresia Reiki este o combinație a două silabe (kanji, in japoneza)

REI = divin, vital, cosmic, universal, dumnezeiesc, spiritual, sfant;

KI = energie, fortă, forta vitală, omniprezentă.

Originile sale sunt în Japonia începutului de secol XX, iar astăzi este răspândită în întreaga lume. Urmează principiile medicinei orientale, conform căreia, boala este cauzată de un dezechilibru energetic. Sistemul actual de vindecare Reiki a fost dezvoltat de Mikao Usui, urmare a unei perioade de 21 de zile de meditație, când i s-a revelat modul în care un om poate accesa și folosi pentru vindecare Energia Universală, pe care a denumit-o Usui Reiki. 

Reiki a fost răspândită în Japonia de Mikao Usui care a instruit câtiva maeștri, până la moartea sa în 1926. Urmașul sau, Chujiro Hayashi, a împărțit tehnica în trei grade. La clinica deschisă de el, ajunge ca pacientă Hawayo Takata. Impresionată de beneficiile tratamentului, își manifestă dorința de a învăța această metodă de vindecare. Inițial este refuzată, pentru că japonezii nu doreau ca Reiki-ul să părăsească țara. Totuși, în 1937, se întoarce în Hawaii cu gradul II și deschide o clinică și practică Reiki cu rezultate foarte bune. Un an mai tarziu o vizitează Chujiro Hayashy, care îi acorda gradul de maestru. Doamna Hawayo Takata practică Reiki, care este cunoscut și răspândit mai intâi în Statele Unite ale Americii, apoi se răspândește și în Canada, ca mai apoi să ajungă și în Europa. Aceasta este istoria oficială a Reiki-ului tradițional transmisă până la noi pe filiera americană. (Există scrieri care povestesc istoria din surse documentate, însă legenda spune o altă poveste. Pentru cei interesați există multe surse de informație pe acest subiect.) 

Reiki-ul a suferit unele modificări în timp prin aportul maestrilor practicanți, astăzi existând mai multe ramuri, care pleacă de la filozofia inițială a lui Mikao Usui „Reiki este un sprijin optim pentru sănătate. Este ca un vehicul către adevărul nostru interior, care ne ghidează spre fericire. Fericirea este calea către vindecarea noastră.”

Weeken Minunat Cashback Garantat - MAI.blog.MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog
 

De ce Reiki este Terapie Energetică și Complementară?

Auzim din ce în ce mai des în jurul nostru vorbindu-se despre Terapii Complementare, Alternative, Integrative, Energetice. Ce sunt acestea? Sunt terapii care folosite alături de Medicina Alopata (tradițională) pot oferi creșterea eficientei tratamentelor în varii afecțiuni.  

Practicile holistice și terapiile energetice precum Reiki sunt ca un pahar de apa vie oferit celor aflați în nevoie, dar și celor care vor să-și păstreze starea de sănătate optimă și de echilibru. 

În ultimii ani, s-a remarcat o creștere a cererii de Terapii Alternative și Complementare, oamenii încep să se deschidă acestor terapii. Reiki oferă beneficii pacienților cat și terapeutilor, aduce o reducere a nivelului de durere și anxietate, iar un pacient este mai ușor de tratat de către medici atunci cand este echilibrat energetic și mai calm.  

Reiki este considerată o Terapie Energetică, naturală și accesibilă, artă și știință prin care sunt accesate corpurile subtile din jurul corpului fizic și cultivă sănătatea fizică, mentală și spirituală. 

Tot ce vreau să vă spun despre Reiki este că, între timp, și-a pierdut din “sacru” pentru ca este mult prea mediatizat și în ultima vreme a devenit prea “comercial” - este numai o părere personală!  

Terapia Energetică asociază o sănătate optimă cu energia vitală care circulă în corpul uman (în interiorul corpului această energie curge prin meridiane) pe când problemele de sănătate sau durerile sunt rezultatul circulației deficiente a energiei sau chiar a obstrucționării circulatiei energiei în corp (când aceste căi - meridianele - sunt blocate, din diferite cauze ca stresul, blocaje emoţionale, atunci apar bolile care sunt considerate de Medicina Energetică / Medicina Orientală ca fiind  dezechilibre ale energiei vitale). În mod obișnuit, terapia energetică include metode de sporire sau stimulare a cantității de forta vitala în corp, pentru a face vindecarea mai ușoară.

 

Ştiinţa este acum de acord că tot ceea ce ne înconjoară este energie vitală. Terapia Reiki intervine în menținerea energiei vitale prin armonizarea circuitului interior și poate fi percepută ca cea mai pură formă de energie. Energia vitală nu este acelaşi lucru cu bioenergia, ea include bioenergia, nu este influenţată de religia sau de credinţa celui care o primeşte. Ea nu este nici pozitivă, nici negativă, este energie universală, pe care oricine dintre noi o poate accesa.

În lumea Modernă sau Vestică sau Occidentală, Terapia Reiki a fost introdus ca experiment în numeroase spitale din USA și Canada, au fost făcute studii în colaborare cu Asociația Internațională a Practicanților Reiki (IARP), cu Universități de renume, care au dus la concluzia ca nu exista efecte toxice în urma terapiilor Reiki. Terapia Reiki ca și metodă complementară a fost recunoscută oficial de Organizația Mondială a Sănătății. (OMS / WHO)

Între 1989 și 2018 au fost publicate un total de 74 de articole de cercetare a efectului terapiilor Reiki. Peste 800 de spitale (15%) din Statele Unite oferă în prezent Reiki pacienților.

Rezultatele științifice măsurate după ședințele Reiki au demonstrat durere redusă, oboseală redusă, inflamație redusă, tensiune arterială normalizată, temperatură normalizată a corpului, ritm cardiac normalizat, ritm normal de respirație, sistem nervos parasimpatic echilibrat, energie îmbunătățită, relaxare îmbunătățită, anxietate și îngrijorare reduse, depresie redusă , starea de spirit îmbunătățită, somnul îmbunătățit, singurătatea redusă, atitudinea îmbunătățită, memoria îmbunătățită, presiunea chirurgicală ușurată, comportamentul îmbunătățit, încrederea în sine îmbunătățită, sensul de calm îmbunătățit, reducerea arsurilor la asistenți medicali și medici, efectele secundare reduse ale terapiilor împotriva cancerului, îmbunătățirea calitate a vieții, bunăstare îmbunătățită și multe altele.  

Sesiunile de Reiki nu au demonstrat efecte secundare negative, toxice. Jurământul lui Hipocrate este respectat (Primum non nocere), chiar daca Terapeuții Reiki nu sunt medici.   

Reiki poate fi practicat de cadrele medicale, după inițiere, ca autotratament pentru eliberare de stres și revitalizare, dar poate fi aplicat și pacienților. Reiki nu prezintă nici un fel de dezavantaje și contraindicații medicale. Atunci când un tratament medical este mai dificil, se poate aplica Reiki ca și terapie complementară care vine să potențeze efectele Medicinii Alopate. 

Trăirile fiecăruia dintre noi sunt deosebite ca intensitate, dar în esență sunt atât de apropiate. Ne risipim în copiii noștri știința, dăruirea, dragostea pentru ceea ce facem, pentru oamenii din jurul nostru, pentru noi, pentru… Dar, de fapt, sădim o sămânță!  

Auzim din ce în ce mai des de oameni care urmează Calea Luminii, nu Calea Bisericii, ci Calea Spirituală care de cele mai multe ori este “pusă la colț” sau neînteleasă suficient.

Eu am ales să merg pe calea aceasta și să transmit din Lumina mea, atât cât pot emite din drumul meu, tuturor celor întâlniți în drumul meu, să aprind luminița aceea în cei în care Ea pâlpâie.

Asta înseamnă Reiki pentru mine. Înseamnă liniște, lumină, pace interioară, înțelepciune, compasiune, dragoste pentru aproapele meu, nemurire în efemer, regasire în sine și sentimentul că ești acasă cand ești tu cu tine. 

Articol scris de Monica Ionescu - Naturopat, Terapeut Reiki, Masoterapie și Aromaterapie

Ca formație, sunt Inginer Chimist cu Master în Chimie în 1993, Water Advisor. În 2017 am decis să renunț la slujba corporativă (în Canada, unde emigrasem de ceva vreme) și să îmi îndeplinesc visul și menirea, adică am ales o slujbă dedicată oamenilor pentru că mi-am dat seama că aceasta este misiunea vieții mele. Tatăl meu avea o vorbă: “dacă dezbraci un medic de halatul alb , rămâne un inginer”. Eu am decis să fac invers, să imbrac halatul alb și să practic medicina complementară, alternativă și integrativă. 

Am devenit Naturopat Diplomat în 2019, cu competențe în Trofologie (știința care se ocupă cu combinarea corecta a alimentelor) și sunt membru al Asociației Internaționale a Naturopatilor Higionomisti (Association Internationale de Naturopathie Hygionomiste) și Asociației RITMA (Regroupement des intervenants et thérapeutes en médecine alternative din Quebec, Canada/Asociația Practicienilor și Terapeutilor de Medicina Alternativă). 

Am fost atrasă întotdeauna de Medicina Complementară, Alternativă și Integrativă, drept pentru care am continuat să studiez și am devenit Terapeut Reiki (Grandmaster Usui Divine Yu) și Theta Healer. De când m-am întors în țară, studiez Arta Masajului și am devenit Terapeut în Masoterapie (somatic, reflexoterapie, bețe de bambus, etc)

În practică, combin terapii care au ca scop menținerea corpurilor fizic, emoțional, spiritual în stare de echilibru și sănătate optimă și prevenirea bolilor degenerative. Ajut oamenii să trăiască viața într-un corp sănătos, pe principul: “Mens Sana in Corpore Sano”. 

Curiozitatea și dorința mea de a trăi un stil de viață sănătos au transformat pasiunea într-o profesie pe care o fac cu drag, acasă, în România.

O puteți găsi pe Monica aici:

Website | Facebook

 

#practica reiki

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum învăţăm de la stoici să luăm ce este mai bun din viaţă
Care este atitudinea ta subconştientă vis-a-vis de viaţă?
Sindromul Peter Pan: ce este, cauze si manifestari
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101