meniu
Lateral 1 - iulie
Lateral 2 - iulie
Afectiuni si constientizare

Legatura evidentă dintre Alzheimer şi expunerea la aluminiu

Aluminiu este o neurotoxina care a fost asociata cu dementa, autismul, Alzheimer si Parkinson.  Multe voci au tras un semnal de alarma de-a lungul ultimilor ani cu privire la riscurile de cancer la san pe care le implica expunerea la aluminiul d

Aluminiu este o neurotoxina care a fost asociata cu dementa, autismul, Alzheimer si Parkinson

Multe voci au tras un semnal de alarma de-a lungul ultimilor ani cu privire la riscurile de cancer la san pe care le implica expunerea la aluminiul din antiperspirante. 

Ionul liber al aluminiului, Al(3+) (aq), este foarte reactiv din punct de vedere biologic si are o capacitate unica de a afecta biochimia neuronala a celulei.

Pe masura ce se fac tot mai multe investigatii si autopsii pe pacientii cu Alzheimer, devine tot mai evident faptul ca aluminiul este legat in mod direct de aceasta boala.

Aluminiul si creierul

Alzheimer este tipul cel mai comun de dementa, o boala neurologica care se manifesta prin probleme de memorie, gandire si comportament.

Legatura dintre Alzheimer si aluminiu a fost descoperita pentru prima oara in 1965, cand cercetatorii au observat ca injectarea de aluminiu in creierul iepurilor afecteaza negativ retelele de neurofibrile, in acelasi fel in care s-a observat ca se manifesta retelele de proteine din celulele creierului la bolnavii de Alzheimer.

In jurul anului 1980 Daniel Perl si Arnold Brody au reusit sa patrunda in celulele de creier umane si au descoperit aluminiu.

“A devenit incredibil de dificil sa obtii fonduri pentru a face cercetari despre aluminiu. De indata ce mentionezi aluminiu, esti refuzat cu ‘Oh, aceasta ipoteza s-a dovedit a fi gresita acum multi ani,'” explica John Savory, profesor emerit in patologie la Universitatea din Virginia.

“Insa nu s-a dovedit a fi gresita. Adevarul este ca nimeni nu stie.”

Aluminiul trece de bariera sange-creier

Odata ajuns in corp, aluminiu calatoreste peste tot cu usurinta, prin intermediul fierului, care ofera sistemul de transport. Barierele biologice care in mod normal elimina alte tipuri de toxine nu il pot detecta, nici chiar bariera sange-creier. Din acest motiv aluminiu este extrem de periculos pentru sanatate.

legatura dintre aluminiu si boala

Profesorul Chrisopher Exley de la Universitatea Keele a descoperit prima legatura directa dintre expunerea la aluminiu si boala. Studiul de caz a examinat un barbat caucazian de 66 de ani care a murit de Alzheimer si a aratat ca a avut un continut ridicat de aluminiu in creier, de 2.98 (2.73) μg/g pe greutate uscata, n = 46, ca urmare a expunerii ocupationale la aluminiu pe o perioada de 8 ani.

“Prezenta aluminiului in creierul uman ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru noi toti cu privire la riscurile potentiale ale acestei ere a aluminiului,” avertizeaza el.

“Nu exista nici remedii si nici tratamente eficiente pentru Alzheimer. Rolul aluminiului in boala Alzheimer poate fi prevenita prin reducerea expunerii umane la aluminiu si prin inlaturarea aluminiului din corp prin metode neinvazive. De ce sa nu profitam de aceasta oportunitate?”

Si daca nici acest lucru nu va convinge, cercetatorii care au condus un alt studiu au avertizat:

“Conceptiile gresite despre biodisponibilitatea Al (aluminiului) se pare ca au indus in eroare cercetatorii cu privire la semnificatia Al in patogeneza bolii Alzheimer. Ipoteza conform careia Al contribuie semnificativ la Alzheimer este construita pe dovezile solide, obtinute in baza experimentelor si nu ar trebui respinsa. Ar trebui luate cat mai repede masuri in vederea minimalizarii expunerii la Al, probabil factorul cel mai agravant, dar si cel mai usor de evitat, al bolii Alzheimer.” 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#Aditivi cu aluminiu #aluminiu #Alzeheimer #dementa #insuficienta renala #toxine

Ce au mai parcurs alti cititori...

Suferi de o boala autoimuna? Iata care ar putea fi cauza

Suferi de o boala autoimuna? Iata care ar putea fi cauza

Riscurile utilizarii foliei de aluminiu

Riscurile utilizarii foliei de aluminiu

Ce spun cititorii despre "Legatura evidentă dintre Alzheimer şi expunerea la aluminiu"

Ramona Elena10 November 2016 11:33Raspunde

In articol v-ati referit numai la alimente , dar produsele din jurul nostru, cele din constructii de exemplu, izolatii, decoruri si altele , au o influenta la fel de nociva ca cele care vin direct in contact cu organismul nostru?

10 November 2016 21:51Raspunde

da , si acestea au o influenta destul de mare

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...