Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Plantele pot avea carente nutritive precum oamenii

Plantele pot avea carente nutritive precum oamenii

Relatia dintre om si plante s-a distantat in era moderna a tratamentelor chimice. In loc sa observe, sa asculte si sa inteleaga limbajul culturilor, omul a recurs la pesticide, suprimand sistemul imunitar al plantelor. Stropirea plantelor cu substant

Relatia dintre om si plante s-a distantat in era moderna a tratamentelor chimice. In loc sa observe, sa asculte si sa inteleaga limbajul culturilor, omul a recurs la pesticide, suprimand sistemul imunitar al plantelor. Stropirea plantelor cu substante chimice poate salva timp fermierilor pe termen scurt, dar aceste masuri pierd din vedere problemele de nutritie ale fiecarei plante in parte.

Pe unul dintre fermierii amish, aceste probleme aproape ca l-au costat intreaga recolta, de cca 27 ha. Pamantul, trecut din tata-n fiu de cinci generatii, era pe punctul de a nu mai da roade. Culturile au fost atacate de ciuperci si daunatori carora pesticidele chimice nu le mai faceau fata. De fapt, pesticidele nu faceau decat sa perpetueze problemele plantelor, suprimand sistemul imunitar natural al acestora, ascunzand adevarata problema. Aceea de nutritie de proasta calitate.

Fermierii si-au salvat recoltele renuntand la pesticide si acordand atentie nutritiei plantelor

Unul dintre fermierii amish, Samuel Zook, a cerut imediat ajutor unui alt fermier amish, John Kempf, care isi salvase ferma de la moarte. Kempf a renuntat la chimicale si si-a aprofundat cunostintele in botanica, biologie, chimie si agronomie. Kempf, din Ohio, a fondat in cele din urma, asociatia Promovarea Agriculturii Eco in 2006 pentru a promova agricultura organica, integrand stiinta nutritiei plantelor. In urma cercetatorilor sale, Kempf a concluzionat ca "Reactia imunitara a plantelor depinde de o nutritie echilibrata in mare masura in acelasi fel in care reactioneaza si propriul nostru sistem imunitar."

Studiile sale indelungate au scos la iveala faptul ca plantele produc un numar de compusi care combat in mod natural intrusii. Studiind seva plantelor sale, Kempf a mers mai departe si a identificat deficientele nutritive individuale ale plantelor. Acest lucru l-a ajutat sa inteleaga ce-i lipseste unei plante, si cu ce oligo minerale trebuie sa hraneasca solul. El spune ca agricultura moderna se concentreaza pe recolte mari, folosind ingrasaminte bogate in anumiti nutrienti, dar care duc lipsa de multe alte oligo minerale. Daca sunt private de un spectru larg de oligo minerale din pamant, plantele nu-si pot dezvolta sistemele naturale de aparare contra daunatorilor. Kempf impartaseste in prezent cunostintele sale cu ferme din America de Nord, Europa, Africa, Hawaii si America de  Sud, pentru recolte mai calitative, cu gust mai bun si care sunt mai mult decat doar organice.

plantele si agricltura eco

Susra foto : http://goo.gl/V0diKZ

Munca lui Kempf l-a inspirat si pe Samuel Zook, care foloseste acum cunostintele practice oferite de Promovarea Agriculturii Eco la ferma sa din Pensylvania. A fost, astfel, martorul unei schimbari la 180 de grade in ceea ce priveste sanatatea recoltelor sale.

Fermierii invata sa imbogateasca din nou solul cu micronutrienti, dezvoltand sistemul imunitar al plantelor

Zook, care pana recent doar planta si stropea, acum isi observa si isi asculta culturile, raspunzand nevoilor lor individuale. "In loc sa mai incerc sa obtin recolte mari cu fungicide si pesticide, am inceput sa obtine recolte sanatoase datorita nutritiei," spune el. Cea mai mare provocare in aceasta schimbare a fost sa depaseasca blocajele mentale. "Prima vara, de exemplu, am vazut o multime de viermi cu corn. Inainte, m-as fi repezit sa-i stropesc, dar acum am asteptat, si o multime de viespi au venit si i-au omorat. De indata ce am vazut acest lucru, am inceput sa fiu extrem de entuziasmat."

De cand nu mai foloseste chimicale, declara ca agricultura a devenit “mult mai placuta." De exemplu, nu mai trebuie sa mai astepte trei pana la sapte zile dupa ce isi stropeste rosiile. "Un alt dezavantaj era ca, atunci cand foloseam substantele chimice, care erau foarte periculoase, trebuia sa fiu echipat corespunzator din cap pana-n picioare," spun el. Copiii pot merge acum in siguranta pe camp. Agricultura este o experienta mult mai pasnica pentru intreaga familie acum.

A invatat sa combata daunatorii, cum ar fi paianjenii rosii, prin tratarea solului cu oligo minerale precum iod si "o linie intreaga de ultra-micronutrienti." Analizand seva plantelor, Zook poate vedea ce este produs si ce nu este produs de planta. O problema care atrage insectele este cantitatea excesiva de nitrati de amoniu. "Daca planta colecteaza amoniu, este hrana pentru insecte, de aceea trebuie sa gasim o solutie pentru a converti amoniul repede," spune Zook.

"Am petrecut doua zile cu John [Kempf], care a venit cu ideea unui cofactor enzima, pe care o vom folosi pentru a stimula aceasta conversie a amoniului", mai adauga el.

Intelegerea nevoilor individuale ale plantelor

Prin practicile lor care depasesc zona agriculturii organice, atat Zook si Kempf au ajunsa sa fie una cu plantele pe care le cresc, folosindu-se de miros pentru a detecta sanatatea sistemului imunitar al plantelor. Zook marturiseste ca

"Este o adevarata stiinta sa mergi pe camp si sa te opresti pentru a simti ce simt plantele. Exista o diferenta uriasa intre plimbarea printr-un astfel de camp si plimbarea pe un camp stropit de sase ori cu fungicide. Plantele nu mai radiaza aceeasi vitalitate."

Zook spune ca fungicidele suprima, de fapt, atat ciupercile cat si plantele, facand planta mai vulnerabila la bolile viitoare. A incheiat subliniind cat e de important sa poti citi frunzele. El spune ca aparitia unor nervuri pe frunza unei plante inseamna ca planta are prea mult nitrogen. O asimetrie specifica pe modelul frunzei arata o deficienta de zinc, iar aparitia unor pete poate fi semnul unei deficiente de fosfor.

Pentru mai multe detalii despre Promovarea Agriculturii Eco, puteti vizita site-ul: http://www.advancingecoag.com/.

Surse utilizate:

http://www.theatlantic.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/047614_organic_agriculture_crop_nutrition_plant_immunity.html#ixzz3JokxXGx2 - plantele si agricltura eco

#belarus #experimente #mestecat #sistem imunitar #verzi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101