Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Cum să înveţi eficient pentru examen? 10 sfaturi practice pentru succes

Cum să înveţi eficient pentru examen? 10 sfaturi practice pentru succes

Să fii bine pregătit pentru examene sau teste nu e tocmai un lucru simplu şi la îndemâna oricui. Necesită efort, timp şi organizare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să înveţi mai eficient!

A fi bine organizat și pregătit pentru teste și examene sunt lucruri care pot face diferența în ceea ce priveşte performanța școlară. Studierea eficientă începe cu o atitudine corectă - o perspectivă pozitivă poate transforma studiul din pedeapsă într-o bună ocazie de a învăța ceva nou.

Nu există o abordare unică, potrivită tuturor, atunci când vrei să înveţi să studiezi într-un mod cât mai eficient. Metodele de studiu trebuie adaptate. Avem abilități diferite, deci este important să determini ce funcționează pentru tine și ce nu. Pentru unii elevi sau studenți, studiul și păstrarea motivaţiei par a fi ceva foarte uşor, în ce timp ce alții trebuie să muncească din greu.

 

Care este cel mai eficient mod de a studia?

Găsirea celui mai bun mod de a studia este un proces continuu. Nu este ceva ce poate fi lăsat în noaptea dinaintea testului. Trebuie să îţi îmbunătăţeşti constant abilitățile de studiu pentru a înțelege mai bine ce funcționează (și ce nu).

Descoperă 5 Suplimente naturale pentru concentare optima si memorie de nota 10

A învăţa cum să studiezi mai bine te ajută să eviţi panica și frustarea atunci când trebuie să susţii un examen. În definitiv, este mai probabil sa te descurci mai bine la examen şi să fii mai puţin stresat atunci când ai avut timp să parcurgi şi să revizuieşti întreaga materie.

Stăpânirea unor tehnici eficiente de studiu nu numai că ușurează învățarea, ci te ajută să obţii note mai bune la teste sau în timpul anului şcolar.

 

Descoperă 12 sfaturi practice care te vor ajuta să treci cu brio peste următoarele examene:

1. Organizează-te!

Fă-ți un planificator al tuturor temelor. Notează-ţi în el toate temele pentru acasă, proiectele, testele și sarcinile imediat ce îţi sunt atribuite pentru a te asigura că nu vei uita de niciuna dintre ele.

2. Fii atent în clasă

Este important să te concentrezi și să eviţi distragerile atunci când profesorul vorbește. Practică ascultarea activă, concentrându-te la ceea ce se discută și luând notiţe în caiet. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că înţelegi lecţia predată în clasă.

 

3. Evită distragerile

Distragerile sunt peste tot - de la telefoane mobile la social media sau prieteni. Conştientizează lucrurile sau persoanele care îţi distrag atenţia şi îndepătează-te de acestea. Evită să te asezi în clasă lângă acei colegi despre care ştii că nu îţi vor permite să te concentrezi la lecţie. Oprirea telefonului este o altă modalitate bună de a rămâne concentrat în timpul orei.

4. Asigură-te că notiţele luate de tine sunt complete

Luând notiţe clare şi complete în timpul lecţiei, îți va fi mai ușor să procesezi informaţiile pe care trebuie să le înveţi. Aceste însemnări vor deveni, de asemenea, principalul tău material de studiu pentru teste sau examene. Discută cu colegii sau profesorul atunci când lipseşti de la vreun curs, pentru a te asigura că ai parcurs întreaga materie şi că notiţele tale sunt complete.

5. Pune întrebări atunci când nu înţelegi ceea ce ţi se predă

Ridică mâna şi pune întrebări dacă nu înţelegi ceva. Dacă nu te simţi confortabil să întrebi în faţa colegilor, scrie-ţi un memento pentru a discuta cu profesorul după orele de curs.

6. Fă-ţi un plan de studiu

Întoarce-te la planificatorul realizat anterior şi analizează fiecare temă, proiect sau sarcină.Gândeşte-te la tipurile de întrebări care vor fi puse la examen şi la subiectele ce trebuie acoperite, astfel încât să ştii pe ce anume să te concentrezi. Stabileşte-ţi obiective specifice pentru fiecare sesiune de studiu, notându-ţi lecţiile/subiectele pe care le vei acoperi până la finalul sesiunii/zilei.

7. Revezi notiţele luate în clasă în fiecare seară

După școală, examinează notiţele din clasă. Revizuirea acestora te ajută să muţi materialele învățate din memoria pe termen scurt în memoria pe termen lung, ceea ce te va ajuta atunci când ai de susţinut un examen sau un test important.

8. Alocă-ţi un spaţiu propice învăţării

Cel mai bun spaţiu pentru studiu este un loc liniştit, bine iluminat şi cu trafic redus. Asigură-te că ai parte de un astfel de spaţiu atunci când înveţi, pentru a putea rămâne cât mai bine concentrat asupra studiului şi a evita distragerile.

9. Învaţă în reprize scurte

Pentru fiecare 30 de minute de studiu, fă o scurtă pauză de 10 minute pentru a relaxa. Ședințele scurte de studiu sunt mai eficiente și te ajută să profiţi la maximum de timpul acordat învăţatului.

10. Structurează şi simplifică materialul ce trebuie învăţat

Studiul poate fi mai puţin copleşitor atunci când reuşeşti să condensezi notiţele luate în clasă. Subliniază sau evidenţiază cu markerul cuvintele cheie, definiţiile sau noţiunile importante ce trebuie învăţate. Crează diverse elemente vizuale, cum ar fi schemele, graficele, diagramele sau hărţile mentale pentru a organiza în mod eficient şi a structura informaţiile astfel încât să înţelegi şi să reţii cât mai bine materia.

Învaţă în mod inteligent!

Să ştii cum să studiezi în mod eficient este o abilitate care te va ajuta pe tot parcursul vieţii. Dezvoltarea acestei abilităţi necesită însă timp şi răbdare. Dacă urmezi aceste sfaturi, vei fi pe cale să descoperi ce tip de învăţare funcţionează cel mai bine pentru tine, astfel încât să faci faţă cu succes oricărui test sau examen.

De asemenea, poți ajuta la o funcționare mai bună a creierului cu ajutorul remediilor naturale pentru memorie și concentrare. Iată câteva sugestii din magazinul nostru verde viu:

 

Articol scris de Alina Mihalache - Echipa Viaţa Verde Viu

SURSE

https://www.oxfordlearning.com/how-to-study-effectively/

https://www.thebestcolleges.org/17-scientifically-proven-ways-to-study-better-this-year/

#metode de invatat #cum sa inveti eficient
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101