Suferi de schimbari rapide de dispozitie, alergii sezoniere, probleme digestive sau infectii fungice frecvente?
Daca este asa, ai putea avea suprapopulare de Candida.
Candida este un nume stiintific pentru levura, care este o forma de fungi (ciuperci). In mod natural, o mica cantitate se gaseste in gura ta si in intestine pentru a ajuta la digestie, dar medicamentele pe care le iei, dieta si mediul, pot sa schimbe echilibrul natural al Candidei. Cand este produsa in exces, descompune mucoasa intestinala si intra direct in fluxul sanguin, unde elibereaza produsi secundari toxici ce pot provoca intestin permeabil. Simptomele suprainfectarii cu Candida se pot intinde de la probleme digestive pana la depresie.
Intrucat Candida se gaseste in intestine, dieta este un important factor in limitarea suprainfectarii.
Aici sunt 10 alimente pe care le poti manca pentru a ajuta in lupta cu suprapopularea cu Candida:
Uleiul din nuca de cocos
Acest ulei contine in mod natural un acid gras numit acid caprilic. Acest antifungic interfereaza cu cresterea si inmultirea Candidei, prin crearea de gauri in peretii celulelor fungive, provocandu-le moartea.
Usturoiul
Usturoiul contine alicina, un compus cu sulf, cu proprietati antifungice specifice Candidei. Cand este mancat crud, acest micut aliment este unul dintre cele mai bune antifungice.
Otetul de mere
Otetul de mere este un tip de otet permis in dieta anti-Candida. Cercetarile facute asupra otetului din cidru de mere sunt limitate, dar se pare ca acesta contine enzime ce ajuta la descompunerea Candidei.
Legumele crucifere
Legumele crucifere, precum brocoli, varza de Bruxel, arugula, varza si ridichiile, contin izotiocianati, compusi cu sulf si azot care ataca fungii / Candida.
Ghimbirul
Ghimbirul contine gingeroli si sogaoli, componente anti-inflamatorii si antifungice ale radacinii de ghimbir. Desi ghimbirul nu este cel mai puternic antifungic din grup, ofera sprijin semnificativ ficatului in timp ce corpul detoxifiaza suprainfectarea cu Candida.
Uleiul de masline
Uleiurile de masline, in, avocado si primula (ciubotica-cucului) contin polifenoli, care sunt antioxidanti ce pot ajuta corpul sa lupte impotriva Candidei.
Cuisoarele
Cuisoarele contin in mod natural eugenol, un puternic ulei esential si antifungic extrem de eficient cand este administrat intern. Uleiul de cuisoare poate fi de asemenea eficient ca ajutor extern pentru infectiile fungice ale degetelor si unghiilor de la picioare.
Scortisoara
Scortisoara este un condiment anti-inflamator cu proprietati suplimentare antifungice. Similar acidului caprilic, pare sa provoace vatamari peretilor celulelor fungice, provocand denaturarea si in cele din urma moartea acestora. Scortisoara pare sa fie benefica in tratamentul Candidei, H. pylori, si chiar impotriva paduchilor, dar nu ar trebui utilizata de femeile gravide sau pacientii cu ulcere stomacale sau intestinale.
Sucul de lamaie
Uleiul esential de lamaie are usoare proprietati antifungice. Rolul principal al lamaii in dieta este de a ajuta la detoxifierea ficatului, intrucat acest organ incerca sa lupte impotriva Candidei.
Sursa pentru acest articol:
http://www.mindbodygreen.com/0-11005/10-foods-to-fight-candida.html -candida
cum sa folosim cel mai eficient uleiul de nuca de cocos ?
sucul de lamaie sau uleiul esential de lamaie?? Clarificati partea de final.
Un articol excelent, ai multe de invatat din el. Eu am avut probleme cu candida, si foarte greu am reusit sa o reechilibrez.
cu ce a-ti scapat de candia?sotul meu are invazie ,nu mai stiu ce sa-i mai dau