Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Vrei sa te vindeci de trecut? Incepe prin a-ţi ierta părinţii

Vrei sa te vindeci de trecut? Incepe prin a-ţi ierta părinţii

Mai ții minte durerile din copilărie? Ai un resentiment profund pentru modul în care părinții te-au crescut? Ii consideri vinovați de unele dintre circumstanțele actuale ale vieții tale? Ai putea avea timp pentru a învăța să-i ierți!

Evident, nu suntem cu toții atât de norocoși incât să ne naştem într-o familie bună, cu părinți atenţi. Dar, spre deosebire de unii copii, a fi și a juca rolul de părinte nu este întotdeauna ușor. Și de multe ori de-abia când ajungem să avem proprii copii inţelegem și descoperim puterea de a ierta greșelile pe care părinții noștri le-ar fi putut face.

Iartă-i pentru că nu au putut face mai bine

Ceea ce uităm adesea este faptul că faptul de a fi un părinte bun nu este ceva ce poate fi uşor învățat. Așa că înainte de a vă învinovăți părinții pentru ceva, știți mai întâi că nimeni nu i-a învățat să-și îndeplinească rolul important pe care ei au decis să îl joace.

Capacitatea de a ne ierta parintii si de a accepta limitarile acestora este principalul semn al maturitatii.Deseori ii vedem pe parintii nostri in colegii nostri, prietenii nostri, chiar si in copiii nostri.

Daca am fost respinsi in copilarie de unul dintre parinti si am ramas blocati la acel nivel,in mod inevitabil ne vom simti respinsi si de ceilalti oameni.

Psihologul Robert Karen spune ca iertarea este primul pas spre fericire, acceptarea propriei persoane si maturitate.

Hot Summer Sale -blog-Protecție și îngrijire tenului afectat de stresul vieții moderne! De la 25% REDUCERE! Profită acum! -blog-Sare celtică blog

Elimina resentimentele

Crezi ca este mai bine sa stergi cu buretele durerile sufletesti din copilarie? Sa clasezi dosarul fara sa il fi deschis? S-ar putea sa transmiti copiiilor tai resentimentele pe care le ai fata de unul sau altul dintre parinti (sau fata de amandoi). Impacarea cu parintii nostri este, intr-un fel, o garantie si o promisiune pentru copiii nostri: “Suntem o familie frumoasa, in care fiecare il intelege, il iarta si il iubeste pe celalalt”.

Iertand, iti faci cel mai mare bine tie! Pentru ca te eliberezi  de resentimente, de frustari, de durere. Nu degeaba se spune ca iertarea ne face mai buni.

iertare parinti  

Cand durerea e prea mare si nu poti ierta, detaseaza-te

A ierta nu este egal cu a aproba lucrurile rele pe care parintii le-au facut. Nu trebuie să stergeti cu buretele egoismul, răutatea, brutalitatea sau oricare dintre celelalte greșeli, defecte de caracter sau limitări pe care le-ar putea avea.

Insa primul pas spre vindecare il reprezinta sa te smulgi dintr-o relatie traumatizanta, pentru a putea stabili alte relatii, binefacatoare. Este important sa ne separam de parinti - adica sa ne depasim statutul unor copii dependenti emotional, de statutul de victime, sa recunoastem adultul din noi care are capacitatea si posibilitatea de a-si modela propria-i viata in mod responsabil.

Iertarea este o calatorie

A gasi puterea de a ierta, a ne descoperi maturitatea reprezinta o calatorie interioara lunga si de multe ori, complicata. Nu suntem oricand gata sa iertam. Cu cat trauma este mai mare, cu atat procesul este mai dificil.

Insa linistea sufleteasca si libertatea pe care le ofera iertarea merita efortul.

 

 Surse:
http://www.oprah.com/relationships/forgiving-your-parents_1

#iertare #parinti #maturizare

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 oameni importanti pe care sa ii ierti pana la sfarsitul anului
Iertarea - cel mai bun medicament pentru suflet
5 pasi pentru a ierta o persoana care te-a ranit
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101