Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Casă
Aromaterapie
Uleiuri esenţiale
Ulei esențial de Lavandă Bio, Ecocert/Cosmos, 10ml | MAYAM

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei esențial de Lavandă Bio, Ecocert/Cosmos, 10ml | MAYAM

Ulei esențial de Lavandă Bio, Ecocert/Cosmos, 10ml | MAYAM

18.00 Lei

SKU: M-1033

Cantitate:

Probabil cel mai recunoscut și răspândit ulei esențial datorită multiplelor virtuți pe care le are, este utilizat pentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său deosebit de apreciat.

 

10ml

Descriere

Ulei esențial de Lavandă Bio, Ecocert/Cosmos, 10ml | MAYAM

 

Din măruntele flori mov-albăstrui care ne încântă prin parfumul lor se extrage uleiul esențial poate cel mai răspândit și utilizat în întreaga lume. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă, și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie.

 

Uleiul esențial de lavandă veritabilă este un produs de excepție, superior calitativ uleiurilor extrase din alte soiuri sau hibrizi de lavandă și are un conținut ridicat de principii active pe care le putem valorifica în felurite moduri.

 

Ingrediente (INCI) 

Lavandula angustifolia oil*

 

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. 

Produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanță cu standardul ECOCERT



Metoda de obținere: prin distilare cu vapori de apă a vârfurilor înflorite.

 

Calitate: produs cosmetic natural și organic certificat de Ecocert Greenlife.

 

Proprietăți organoleptice: lichid clar ușor gălbui, vâscozitate redusă.

 

Descriere olfactivă: miros caracteristic floral, aromatic, ușor ierbos, proaspăt.



Proprietățile uleiului de lavandă

 

  • regenerator celular și reparator cutanat
  • cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee
  • calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte
  • antiseptic
  • antispasmodic, decontractant muscular, antalgic
  • sedativ și liniștitor, armonizant
  • echilibrant al sistemului nervos

 

 

Recomandări, aplicații

 

  • regenerarea pielii afectate de alergii și infecții
  • atenuarea cicatricilor în urma lezării pielii
  • calmarea pielii în caz de prurit, inflamații, urticarie, după epilare și bărbierit
  • regenerarea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare, înțepături de insecte
  • alinarea tensiunii, depresiei, în stări de panică, isterie sau epuizare nervoasă
  • anxietate, iritabilitate, insomnie, palpitații
  • dureri cervicale, umeri înțepeniți, dureri de cap, migrene
  • spasme, crampe, dureri musculare și reumatice, diferite dureri asociate cu sportul
  • parfumarea cosmeticelor, crearea de parfumuri și produse de toaletare, în săpunuri, pentru parfumarea ambientului

 

 

Mod de utilizare

 

  • este un produs ce nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient în preparate cosmetice, parfumuri și compoziții pentru aromaterapie;
  • poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri;
  • poate fi combinat simplu cu un ulei vegetal, folosindu-se sub formă de masaj;
  • pentru dureri musculare, crampe și zone tensionate, se va efectua masaj local cu un balsam sau ulei vegetal în care este inclus uleiul de lavandă;
  • pentru tulburări ale sistemului nervos, se va efectua masaj pe plexul solar sau pe spate și coloana vertebrală; uleiul sau crema de masaj se poate aplica și pe încheieturi;
  • în apa de baie: uleiul esențial solubilizat în prealabil sau diluat în lapte;
  • adăugat peste o porție de sare de baie dispersată în cadă;
  • prin vaporizare sau difuzare aeriană pentru aromaterapie și parfumarea încăperilor;
  • poate fi folosit la prepararea de săculeți cu plante aromatice uscate, potpourri natural, perne medicinale.

 

Mod de păstrare: 

 

La loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă.

 

Date de siguranță, precauții în utilizare:

 

  • Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare.
  • A se evita contactul cu ochii.
  • Contraindicat în trimestrul I de sarcină.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • Uz extern; uzul intern se recomandă sub îndrumarea unui medic sau aromaterapeut.

 

10ml

Producător: Mayam

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.