Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Studiu: puterea vointei se poate antrena

Studiu: puterea vointei se poate antrena

Vesti bune pentru cei ce simt ca sunt lipsiti de forta vointei si controlul sinelui: potrivit unui studiu efectuat de cercetatori de la Centrul de Cercetari pentru Diabet si Controlul Greutatii al Spitalului Miriam (Miriam Hospital's Weight Control a

Vesti bune pentru cei ce simt ca sunt lipsiti de forta vointei si controlul sinelui: potrivit unui studiu efectuat de cercetatori de la Centrul de Cercetari pentru Diabet si Controlul Greutatii al Spitalului Miriam (Miriam Hospital's Weight Control and Diabetes Research Center) si publicat in jurnalul Cercetari asupra Obezitatii si Practica Clinica, este posibil sa iti antrenezi puterea vointei in acelasi fel in care ti-ai antrena corpul pentru a spori muschii. Semnificativ, cercetatorii au mai gasit ca oamenii care aveau succes in sporirea controlului de sine, erau si capabili sa piarda mai mult in greutate.

“Cu cat iti ‘exersezi” puterea vointei, prin tinerea unei diete cu putine grasimi, solicitandu-ti corpul si cand nu ai chef, si mergand la intalniri de grup cand mai degraba ai ramane acasa, cu atat mai mult iti vei spori si intari ‘muschiul” autocontrolului si este destul de posibil sa pierzi mai multa greutate si sa iti imbunatatesti sanatatea”, a spus cercetatoarea sefa, Tricia M. Leahey.

Cercetarile au constat in doua studii separate, primul implicand 40 de oameni care au luat parte la o interventie comportamentala de pierdere in greutate. Toti participantiivointei au fost pusi la un plan de exercitii fizice si o dieta saraca in grasimi si cu reducere de calorii, si au fost instruiti in strategii de schimbari comportamentale precum prevenirea recidivei (revenirea la mancatul excesiv). Ei au mai participat la cantariri separate si la sesiuni saptamanale conduse de psihologi de comportament, dieteticieni sau fiziologi pentru exercitiile fizice.

Dupa sase luni, participantii au facut un test practic de autocontrol general. In acest test, participantul este instruit sa stranga cat mai mult timp un maner. Deoarece sarcina devine tot mai neplacuta pe masura trecerii timpului, cu participantul experimentand “stimuli aversivi” precum crampe, disconfort si durere, este considerat o buna masura a puterii vointei. Deloc surprinzator, cercetatorii au gasit ca oamenii care au avut mai bune rezultate la testul de autocontrol, au avut o participare mai bun la sesiunile saptamanale, au consumat mai putine calorii din grasimi si au facut mai multe exercitii fizice si au pierdut mai mult in greutate.

Desi studiile anterioare au aratat o legatura intre puterea vointei si capacitatea de a renunta la fumat, nu au fost efectuate astfel de studii in legatura cu pierderea in greutate, a spus Leahey.

“Desigur, are sens ca daca tu ai mai multa “putere a vointei”, vei avea mai mult succes in programul de pierdere in greutate: totusi acest fenomen este surprinzator de putin studiat”, a spus ea.

Puterea vointei poate fi formata prin exercitiu

In cel de-al doilea studiu, cercetatorii au pus 23 de participanti sa treaca prin aceeasi interventie, cu o singura diferenta esentiala: puterea vointei a fost masurata atat la inceputul studiului, cat si la sfarsit. Cercetatorii au gasit ca, in mod asemanator cu cei care au avut de la inceput puterea vointei, si cei a caror putere volitiva a sporit in decursul studiului au participat la mai multe sesiuni saptamanale, au practicat mai multe exercitii fizice, au mancat mai bine si au pierdut mai mult in greutate.

“Descoperirile noastre sugereaza ca autocontrolul este potential maleabil si practica inhibarii impulsurilor ar putea ajuta oamenii sa piarda in greutate, sa manance mai sanatos si sa isi sporeasca activitatea fizica: a spus Leahey.

Aceasta inseamna ca mai degraba decat simpla focalizare asupra chestiunii sanatate versus comportamente problematice, interventiile de sanatate ar putea beneficia daca ar mai si incuraja participantii sa utilizeze tehnici testate de sporire a autocontrolului.

“Viitoarele tratamente pentru pierderea in greutate ar putea sa ia in considerare vizarea autocontrolului sau a puterii vointei, ca o modalitate de a amplifica rezultatele”, a spus Leahey.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130124123545.htm

http://www.naturalnews.com/038906_self-control_practice_discipline.html#ixzz2OXgEPM3D - puterea vointei

#a fuma #durerii #eliminarea durerii #exercitii #studii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Papadia capata acceptare stiintifica in calitate de antioxidant si “noutate” in terapia cancerului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101