Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Pe cine ai dori ca si confident?

Pe cine ai dori ca si confident?

Odata, un rege a vrut sa testeze inteligenta si puterea de diferentiere a regelui vecin precum si discernamantul supusilor sai. Astfel, i-a trimis regelui trei figurine de aur, toate cu aceeasi infatisare si cu aceeasi greutate. Regele trebuia sa a

Odata, un rege a vrut sa testeze inteligenta si puterea de diferentiere a regelui vecin precum si discernamantul supusilor sai. Astfel, i-a trimis regelui trei figurine de aur, toate cu aceeasi infatisare si cu aceeasi greutate. Regele trebuia sa afle care este figurina cea mai de pret. Regele, impreuna cu curtenii lui, s-a uitat la figurine dar nu a fost in stare sa gaseasca nici cea mai mica diferenta. Chiar si cei mai intelepti din tinut au fost gata sa jure ca nu exista nici o diferenta intre ele.

Pentru rege a fost dezolant sa se gandeasca la rusinea de a avea un regat in care nimeni nu s-a dovedit suficient de inteligent pentru a cumpani valorile ce diferentiaza figurinele. Intreaga tara a participat la acest eveniment si toti oamenii au facut tot ce le-a fost cu putinta. Cand au fost gata sa renunte, un tanar a trimis vorba din inchisoare. El va determina diferenta daca va fi lasat sa analizeze figurinele. Regele l-a adus la palat si i-a incredintat figurinele. Tanarul le-a studiat cu multa atentie. In final a stabilit faptul ca toate cele trei figurine au cate o gaura mica in ureche.

Cercetand in continuare, a introdus un fir subtire de argint in fiecare gaura. El a descoperit ca la prima figurina firul iesea prin gura. La a doua figurina, firul iesea prin cealalta ureche. La a treia, firul iesea pana la urma prin buric. Dupa ce s-a gandit la toate acestea un timp, el s-a intors catre rege: "Maiestate", a spus el, "Cred ca solutia acestei enigme sta inaintea noastra ca o carte deschisa. Trebuie doar sa incercam sa citim aceasta carte. Vedeti dvs., dupa cum fiecare persoana este diferita de toate celelalte, asa fiecare din aceste figurine este unica in felul ei.

Prima figurina ne aminteste de oamenii care abia au auzit ceva si se duc imediat sa repovesteasca ceea ce tocmai au auzit. A doua este ca si persoana pentru care vestile intra pe o ureche si ies pe cealalta. Insa cea de-a treia figurina se aseamana foarte mult cu o persoana care pastreaza pentru sine ceea ce a auzit, lasandu-si inima miscata de cele auzite. Maria Ta, pe aceasta baza ar trebui sa judeci valoarea figurinelor. Pe cine ai dori ca si confident ? Pe cel care nu poate tine nimic pentru sine? Pe cel ce-ti considera cuvintele cu nimic mai importante decat vantul ? Sau pe cel care este un pastrator al cuvintelor tale demn de incredere ?

Sursa: 
Maria Diaconescu, psih., dr., asist. univ.,
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala,
Catedra de Asistenta Sociala UBB Cluj,
Three Golden Figurine : Nossrat Peseschkian (1986), Oriental Stories as Tools in Psychotherapy, Merchant and the Parrot, Springer-Verlag, Berlin, p.7):
#confident #figurine de aur #povestioara #rege

Ce au mai parcurs alti cititori...

Pe cine ar trebui sa crezi?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101