Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. Papa Francis denunta organismele modificate genetic si pesticidele

Papa Francis denunta organismele modificate genetic si pesticidele

Intr-un draft al unei declaratii despre mediu dezvaluita accidental acum cateva zile, Papa Francis atrage atentia asupra organismelor modificate genetic si a pesticidelor folosite pentru cultivarea lor, numindu-le probleme "semnificative" atat pentru

Intr-un draft al unei declaratii despre mediu dezvaluita accidental, Papa Francis atrage atentia asupra organismelor modificate genetic si a pesticidelor folosite pentru cultivarea lor, numindu-le probleme "semnificative" atat pentru mediu cat si pentru societate.

Desi nu indeamna la interzicerea acestora, declarand ca pot fi chiar utile din punct de vedere economic in anumite parti ale lumii, el spune ca producatorii agricoli au fost marginalizati de producerea culturilor modificate genetic.

Acesta declara:

Cei mai vulnerabili dintre ei devin zilieri si multi agricultori migreaza ajungand sa traiasca in asezaminte urbane mizerabile. Raspandirea acestor culturi (modificate genetic) distruge reteaua complexa de ecosisteme, reduce diversitatea productiei si afecteaza prezentul si viitorul economiilor regionale. In multe tari este o moda dezvoltarea oligopolului in productia de seminte si alte produse necesare in agricultura, iar dependenta se adanceste daca luam in considerare producerea de seminte sterile, care obliga agricultorii sa cumpere(seminte) de la producatori.”

Papa face apel la “o atentie constanta asupra aspectelor etice implicate” si denumeste OMG-urile o chestiune complexa ce necesita o abordare sistematica a tuturor aspectelor care formeaza imaginea de ansamblu.

Si continua:

 “. . .In acest scop trebuie initiata o dezbatere stiintifica si sociala care sa fie asumata cu simt de raspundere si pe larg, capabila de a lua in considerare toate informatiile disponibile si de a spune lucrurilor pe nume.”

Papa este, de asemenea, de parere ca industriile biotehnologice cu siguranta nu se vor opri singure si aminteste de toxinele din mediu, aparute, in mare parte, ca urmare a acestor practici de agricultura a marilor producatori de organisme modificate genetic:

Ne imbolnavim, de exemplu, pentru ca inhalam cantitati mari de fum produse de combustibili folositi la gatit si pentru incalzire. Acest lucru se amplifica prin ….utilizarea de fertilizatori, insecticide, fungicide, ierbicide si pesticide toxice in general. Tehnologia asociata cu domeniul financiar pretinde ca rezolva problemele...dar ce se intampla este ca se rezolva o problema creand altele.”

Iar cea mai importanta fraza din declaratia sa este probabil aceasta:

Se creaza un cerc vicios in care interventia omului pentru rezolvarea problemei nu face deseori decat sa agraveze situatia si mai mult.”

papa organismele modificate genetic

Papa Francis, sursa foto : https://goo.gl/2kUaCk

Aceasta este o pozitie noua luata de Vatican fata de organismele modificate genetic, pe care altii le denumesc "o noua forma de sclavagism". Pana acum Vaticanul emitea doar vagi avertizari asupra efectului devastator pe care tehnologia biologica l-a dezlantuit pe intreaga planeta.

Sursa utilizata:

http://naturalsociety.com/pope-francis-denounces-gmos-and-pesticides-for-both-environmental-and-social-devastation/#ixzz3dziEbWxR  organisme modificate genetic

#contraceptionale #modificate genetic #organisme modificate genetic #papa

Ce au mai parcurs alti cititori...

Descoperiri socante intr-un studiu asupra consumului  de organisme modificate genetic
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101