Omleta este iubita de toata lumea, fiind un preparat satios, simplu, rapid si usor de luat la pachet. Singura conditie este sa nu o tii la temperaturi crescute.
Omleta este un preparat in care poti adauga aproape orice leguma iti place, asa ca simte-te liber sa imbogatesti aceasta reteta dupa bunul plac. Noi am inclus de aceasta data in compozitie ciuperci, dar, daca nu iti plac ciupercile, poti folosi alte legume. Poti face acelasi lucru si in cazul branzei de capra.
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 20 min
Timp total: 30 min
Numar portii: 8
Ingrediente
- 10 oua mari
- sare, piper negru dupa gust
- ½ lingurita de coriandru
- 4 linguri de ulei de masline
- 500g de ciuperci champignon, spalate, scurse si taiate
- 3 ardei grasi multicolori, taiati feliute
- ½ lingurita de ardei iute tocat marunt
- 3-4 pumni mari de buchetele de broccoli
- 50 grame de branza de capra maruntita
- 1 avocado tocat
- 1 rosie tocata marunt
- cateva fire de ceapa verde, tocate
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 5-6 la cuptorul cu gaz).
- Sparge ouale intr-un castron, adauga sare si piper si amesteca cu un tel.
- Pune ulei la incins intr-o tigaie neaderenta cu maner detasabil sau care se poate introduce la cuptor (sau va trebui ulterior sa muti compozitia intr-o tava, inainte de a o introduce la cuptor). Cand uleiul s-a incins, soteaza ciupercile pentru aproximativ 6 minute. Adauga apoi ardeii tocati si buchetelele de broccoli si caleste in continuare pentru inca 5 minute sau pana cand s-au inmuiat.
- Ia tigaia de pe foc si adauga ouale batute si bucatelele de branza.
- Da la cuptor si lasa omleta sa se coaca timp de 8-10 minute sau pana cand observi ca este gata.
- Taie omleta in 8 felii egale, peste care adauga feliile de avocado, rosiile taiate cubulete si ceapa verde.
Vezi si reteta de wrap racoritor cu fasole pinto!
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!