Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 4 motive pentru care cel mai banal lucru pe care il faci dimineata iti poate influenta intreaga zi

4 motive pentru care cel mai banal lucru pe care il faci dimineata iti poate influenta intreaga zi

Trezitul de dimineaţă este deja o provocare în sine pentru mulţi dintre noi. În plus, dacă trebuie să îți faci și patul în fiecare dimineață, nu poţi fi sigur că acești oameni vor rezista in acest ritm o săptămână întreagă. Cu toate acestea

Trezitul de dimineaţă este deja o provocare în sine pentru mulţi dintre noi. În plus, dacă trebuie să îți faci și patul în fiecare dimineață, nu poţi fi sigur că acești oameni vor rezista in acest ritm o săptămână întreagă. Cu toate acestea, acest lucru ar putea avea o serie de beneficii.
Fie pentru motive disciplinare sau doar pentru partea estetică și ordonată a camerei, este important să  îţi faci patul după ce te trezești. În acest sens, William H. Mc Craven, un amiral al Marinei SUA, a spus: "dacă îți faci patul în fiecare dimineață, vei fi îndeplinit prima sarcină a zilei".
Până la urmă,dacă nu puteți face bine lucrurile mici, niciodată nu veți putea să faceți lucruri mari.
Dar să vedem mai exact de ce specialistii ne recomandă să facem patul in fiecare dimineaţă.

1. Începi bine ziua

După cum a declarat amiralul Mc Craven la Ceremonia de Absolvire a  Universităţii din Texas, făcându-ţi patul cu perseverenţă vei reuşi să cultivi acel sentiment de implinire. E drept, nu este un lucru măreţ, dar este primul pas in a-ţi recultiva stima de sine (pierdută). Vei avea mai multspor să faci o altă sarcină și apoi o altă sarcină. La sfârșitul zilei vei trage concluzia că ai dus la bun sfârşit mai multe lucruri, (probabil) datorită actului simplu de a îţi face patul.

În acest fel, veți avea un sentiment tot mai mare de mândrie, încredere în sine și motivație. În plus, vei părăsi casa cu sentimentul de control și responsabilitate personală, un bun pe care îl poţi păstra cu tine pe tot parcursul zilei.

2. Cultivă disciplina mentală:

Auto-disciplina se dezvoltă prin depășirea rezistenței fizice și mentale. Când te ridici din pat în dimineața zilei de luni, uneori ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți faci patul. Acest sentiment frustrant este lesne de înțeles, dar este și o mare oportunitate de a te disciplina trecând peste bariera - de cele mai multe ori mentală- de a găsi timp pentru a-ţi face patul.

3. Un simplu exercițiu de atenție

Un principiu al atenției adună gândurile fără critici sau judecăți. Acest principiu poate fi aplicat tuturor eforturilor noastre. Orice sarcină trivială: spălarea vaselor, curățarea podelei și făcutul patului, sunt toate momente minunate pentru a practica conștientizarea.
Atunci când punem atenția în fiecare sarcină mică sau mare, stabilim o "conexiune" mentală și fizică. Această mentalitate risipește o mare parte din rezistența și anxietatea care încearcă să se infiltreze, în timp ce ne concentrăm asupra sarcinii la îndemână.
Pe măsură ce se dezvoltă "musculatura" conştientizării, vom găsi facutul patulului cât și multe alte sarcini mai puțin "dureroase" și mai pline de satisfacții!

4. Îmbunătățirea somnului

Un studiu realizat de National Sleep Foundation a găsit o corelație între procesul de a face patul și dormit mai bine. Persoanele sau cuplurile care își fac patul "în fiecare zi" sau "aproape în fiecare zi" spun că dorm mai bine decât cei care rareori fac asta sau nu o fac niciodată.

Pe tine ce te impiedică să-ţi faci patul dimineaţa?

Surse:

https://www.webmd.com/sleep-disorders/news/20110126/want-sleep-better-make-your-bed

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101