Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Meridianele energetice și beneficiile produselor de la „Steaua Divină”

Meridianele energetice și beneficiile produselor de la „Steaua Divină”

Cu un portofoliu de peste 300 de produse „Steaua Divină” (brand inființat în anul 2002) este primul loc pe piața românească de siropuri naturale și printre cei mai apreciați producatori de remedii naturale și suplimente naturale din România. Dintre aceste produse, o notă aparte fac și siropurile „Meridian”, produse create special pentru echilibrarea meridianelor energetice ale corpului uman.

Pentru a întelege însă importanța acestor suplimente alimentare, voi prezenta mai întâi câteva informații generale legate de meridianele corpului omenesc, despre importanța cunoașterii bioritmului organelor interne gestionate de aceste meridiane și în final voi descrie mai amanunțit unul dintre aceste produse: „Meridianul stomac”.

Cuprins:

  1. Ce sunt meridianele energetice?
  2. De ce este important să cunoaștem bioritmul organelor interne?
  3. Care sunt suplimentele alimentare produse de ”Steaua Divină” recomandate pentru echilibrarea Meridianelor corpului omenesc?
  4. Despre beneficiile suplimentului alimentar „Meridianul stomac
  5. Concluzii

1. Ce sunt meridianele energetice?

Noțiunea de „Meridiane energetice” a fost introdusă de medicina tradițională chineză cu referire la fluxurile energiei (numita de ei „Qi”) care curge prin niște canale virtuale de-a lungul corpului uman asemenea unor meridiane terestre. Aceste fluxuri energetice de materie fină (subtilă) nu pot fi evidențiate decât la nivel senzorial.

Termenul de „Meridiane” este complex și nu face obiectul acestui articol dar mă voi opri doar asupra celor 12 Meridiane principale care asigură și gestioneaza de fapt energia organelor noastre interne.

Iată care sunt acestea: 1) Meridianul pulmonar (Plămân); 2) Meridianul „Inimă”; 3) Meridianul „Stăpânul Inimii”(Meridianul Pericard) 4) Meridianul „Încălzitorului triplu”; 5) Meridianul „Intestin subțire”; 6) Meridianul „Intestin gros”; 7) Meridianul „Splină-Pancreas”; 8) Meridianul „Rinichi”; 9) Meridianul „Ficat” (Hepatic); 10) Meridianul „Vezică biliară”; 11) Meridianul „Vezică urinară”; 12) Meridianul „Stomac

Printre cele mai vechi forme de terapie cu meridiane se numară Acupunctura, Reflexoterapia dar și tratamentul cu plante medicinale și aici intervine importanța suplimentelor alimentare din gama „Meridiane” produse de „Steaua Divină”, deoarece aceste produse au la baza lor folosirea plantelor medicinale.

 

2. De ce este important să cunoaștem bioritmul organelor interne?

Așa cum după noapte vine zi, cum Luna are fazele ei de creștere și descreștere, cum Marea are fluxul și refluxul ei și organele noaste interne au creșterea și descresterea lor, cauzate de Bioritmul care ne însoțește de la naștere până la moarte.

Nu întâmplător adevărații astrologi, cand ne fac astrograma,  ne cer nu numai data nașterii ci și locul și ora în care ne-am născut.

Este atât de important să cunoaștem ora nașterii deoarece funcție de această oră vom ști cum se comportă organele noastre interne și care sunt organele predispuse mai frecvent la îmbolnăvire pe timpul vieții. Având aceste informații vom avea grijă sa protejam mai mult acele organe și vom alege alimentația corecta care să le și ajute.

In importanta carte a „Eclersiastului” ni se transmite că „Toate își au vremea lor” deci și organele noastre interne își au vreamea lor, ținând cont de ciclul nocturn-diurn al unei zile complete.

Dacă împărtim în două cele 24 de ore (12 ore pentru zi și 12 ore pentru noapte) întelegem de ce sunt 12 Meridiane și că fiecarui meridian îi revin câte doua ore (de maxim respectiv de minim energetic). Implicit, cum fiecare meridian asigură și gestionează energetic anumite organe care se supun și ele acestui bioritm natural.

Iată cum arată bioritmul organelor interne:

Vezica biliara (23:00-1:00);

Ficat (1:00-3:00);

Plamani (3:00-5:00);

Intestin gros (5:00-7:00);

Stomac (7:00-9:00);

Splina, pancreas (9:00-11:00)

Inima (11:00-13:00);

Intestin subtire (13:00-15:00);

Vezica urinara (15:00-17:00)

Rinichi (17:00-19:00);

Circulatia sanguina (19:00-21:00)

Reancaracare energetica (21:00-23:00)

Știind ora nașterii, cunoaștem exact ce organe erau la maxim si care organe erau la minim atunci când ne-am născut, organe de care trebuie să avem mai multă grijă în timpul vieții deoarece sunt mai ușor predispuse la îmbolnăviri. Există și o strânsă legătură între aceste meridiane și zodiile astrologice dar nu este un subiect care să fie discutat acum si aici. Poate altă dată....

 

3. Care sunt suplimentele alimentare produse de ”Steaua Divină” recomandate pentru echilibrarea Meridianelor corpului omenesc

Suplimentele alimentare produse de „Steaua Divină” respectă întocmai denumirile meridianelor prezentate mai sus cu specificația că Meridianul numit „Triplu încălzitor”, aici primește denumirea de : Meridianul ”Trei Focare

Suplimentele se găsesc în forma de soluție hidroalcoolică din plante medicinale și aromatice în conformitate cu principiile Medicinale Chineze care acționeaza de la caz la caz pentru fiecare meridian în parte.

Toate suplimentele alimentare dedicate meridianelor produse de Steaua Divină, le gașiti aici, în magazinul nostru. 

 

4. Despre beneficiile suplimentului alimentar „Meridianul stomac

Având drept ingrediente principale Cimbul și Extractul de fenicul, completat cu Angelica, Ghimbir, Lemn dulce, Măghiran, Păpădie, Roimița și Salcâm, „Meridianul Stomac” devine un ajutor neprețuit pentru persoanele suferinde de disfuncții ale stomacului cum ar fi: greuri, refluxuri gastro-faringiene,  gastrite, vărsături,  lipsa poftei de mâncare și benefic chiar în cazul prezenței Helicobacter pillory. (ca adjuvand)

Este benefic pentru întreg aparatul digestiv, fiind un foarte bun gastroprotector (mai ales pentru persoanele care se plâng de „acid la stomac”), emetic, antiinflamator și usor sedativ (calmant), acționeaza benefic pentru echilibrarea raportului senzorial corect de foame/sațietate.

Specific meridianului energetic „Stomac”, acest produs este benefic și pentru dureri localizate în zonele traiectului acestui meridian: torace și genunchi.

Produsul „Meridian stomac” sub forma de picături, se găsește în flacon de 100ml, cu recomandarea de administrare de 4 ori câte o jumătate de linguriță pe zi.

 

Concluzii

Dintre cele 12 Meridiane, am ales Meridianul Stomac deoarece este un produs incercat si folosit de mine, mfiindu-mi la un moment dat de mare ajutor. m-a ajutat concret. Dar, marile noastre probleme încep cu mult înainte de a se manifesta, tocmai din cauza stilului greșit de viață pe care îl ducem si mai ales datorită greselilor persistente pe care facem in alimentație.

Stomacul, ca organ intern, are maximun de energie între orele 07-09 și cel mai scăzut randament, seara între orele 19 si 21.  Iata de ce masa de dimineața este esențială  iar masa de seara ar trebui sa fie minimala sau chiar eliminata. Procesul de mancare trebuie sa se desfasoare  respectand cu strictete regula de baza a msticatiei alimentelor (cu atentia cuvenita starii dentare) și fiecare masă trebuie să fie festivă.

Timpul alocat mâncarii uneori îl comprimăm, alteori il lungim prea mult cu taclale iar alte mese le  sărmim pur și simplu...

Faptul că ne place să ne mândrim uneori ca suntem vegetarieni, nu este nici pe departe de lăudat dacă hrana noastra nu este vie. Stimulentele alimentare trebuie sa fie un ajutor și nu un miljloc de tratament iar „Meridianele” de la „Steaua Divina” aici se încadrează: ne ajută să ne păstrăm sănătatea deoarece restul depinde doar de noi.

Inchei cu o frază simbol:

„Cine mănânca hrană vie este viu iar cine mănâncă hrană moartă, cheamă moartea”

 

Articol scris de Gheorghe SALAJAN, cristaloterapeut, designer (bijuterii handmade).

SURSE

- https://drhuong.com Dr. Huong: Meridians Health Check-up – Traditional Medicine and Metabolic Balance Practitioner

- Center Point Healing : Calatorind pe autostrada energetica: ce sunt meridianele?

- https://www.healthline.com Channels & Meridians in Alternative Medicine

- https://www.alagenex.com How do biological clocks our life?

- http://safisanatos.ro

Orele de refacere a organelor corpului uman – Bioritmul organelor interne

- https://verywelimind.com  Emotiile, starile afective si sanatatea fizica sunt strans legate, in medicina traditionala chineza care pune accent pe abordarea integrata a relatiei minte-corp, va recomand un articol de exceptie: „cum sunt conectate emotiile si organele in medicina traditionala chineza.

https://www.steauadivina.ro Meridian stomac (prospect)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101