Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Medicina chinezeasca, de doua ori mai eficienta in tratarea infertilitatii decat cea alopata

Medicina chinezeasca, de doua ori mai eficienta in tratarea infertilitatii decat cea alopata

Intr-o analiza publicata in editia din decembrie a jurnalului Complementary Therapies in Medicine(Terapii complementare in medicina), femeile care au primit tratament medicinal chinezesc pe baza de plante au avut o probabilitate de doua ori mai mare

Intr-o analiza publicata in editia din decembrie a jurnalului Complementary Therapies in Medicine(Terapii complementare in medicina), femeile care au primit tratament medicinal chinezesc pe baza de plante au avut o probabilitate de doua ori mai mare de a ramane insarcinate intr-o perioada de patru luni decat cele care au primit un tratament conventional occidental medical sau IVF(fertilizare in vitro). Descoperirile au mai sugerat ca de fapt calitatea ciclului menstrual – o componenta cheie in diagnosticarea practicata in Medicina Traditionala Chinezeasca (MTC) – pare  sa fie cruciala pentru tratamentul de succes al infertilitatii feminine.

Infertilitatea este definita in general ca incapacitatea de a concepe dupa un an sau mai mult de activitate sexuala regulata fara utilizarea tehnicilor de control al natalitatii.

Exista istorie indelung consemnata a ierburilor de leac chinezesti care au fost utilizate in tratamentul infertilitatii. De fapt, consemnarile indicand tratamente pe baza de plante ale infertilitatii si avortului dateaza inca din 200 A.D., incluzand mentionarea de formule care mai sunt inca in uz si astazi pentru aceleasi scopuri. Prima carte dedicata doar ginecologiei si obstetricii, “Cartea completa a Prescriptiilor Eficiente pentru Bolile Femeiesti”, a fost publicata in 1237 A.D.

Tratamentele alternative precum Medicina Traditionala Chinezeasca ,au devenit tot mai populare in tarile occidentale pe masura ce tot mai multe cupluri au descoperit in mod nemijlocit cat de eficiente si sigure sunt acestea. Din motive bine intemeiate mai mult de un sfert din populatia lumii utilizeaza in mod regulat medicina chinezeasca drept regim de ingrijire a sanatatii si Medicina Traditionala Chinezeasca este unica forma de medicina clasica ce este utilizata in mod regulat in afara tarii de origine.

Studiu de metodologie intre infertilitate si Medicina Traditionala ChinezeascaMedicina Traditionala Chinezeasca

Studiul examineaza rezumate in lb. eng. ale studiilor investigand infertilitatea, sanatatea menstruala si Medicina Traditionala Chinezeasca. Cercetatorii au facut apoi meta-analize de testari controlate (non)randomizate (TCR-uri) sau studii de grup si au comparat ratele clinice de sarcina realizate cu fitomedicina chinezeasca comparativ cu tratamentul medicamentos al medicinei occidentale(fertilizare in vitro). In plus, ei au colectat modelele de diagnostic MTC  in infertilitate in relatie cu calitatea ciclului menstrual si simptomele asociate. Opt TCR-uri, 13 studii de grup, trei serii de cazuri si sase studii de caz implicand un total de 1851 de femei cu infertilitate au fost incluse in analiza sistematica.

Rezultate

Rezultatele au aratat o probabilitate de 3,5 ori mai mare de a realiza sarcina prin terapia medicinala traditionala chinezeasca intr-o perioada de patru lui comparativ doar cu terapia medicamentoasa occidentala. Ratele medii de sarcina au fost 60 ± 12.5% (60%) pentru fitomedicina chinezeasca comparate cu 32 ± 10% (32%) folosind terapia medicamentoasa occidentala. Meta-analiza studiilor de grup selectate au aratat o rata medie clinica de sarcina de 50 de procente utilizand Medicina Traditionala Chinezeasca comparativ cu 30 de procente pentru FIV(fertilizarea in vitro).

De ce sa se aleaga Medicina Traditionala Chinezeasca in schimbul tratamentelor conventionale pentru fertilitate?

Desi se spune ca sanatatea este telul comun si al MTC si al medicinei conventionale, ideile lor despre etiologia bolii, boala in sine si procesul utilizat pentru recuperare si mentinerea bunastarii sunt in mod decisiv diferite. Medicul occidental invata ca boala ar trebui vindecata prin prescrierea de medicamente sau utilizarea interventiilor chirurgicale invazive si adesea periculoase. Doctorul pregatit in Medicina Traditionala Chinezeasca se concentreaza totusi pe vindecarea pacientului nu prin tratarea bolii ci mai degraba prin tratarea intregii persoane, luand in considerare diferitele atribute combinate ale unui individ, atribute ce conteaza pentru starea de sanatate a respectivului.

Potrivit principiilor fundamentale ale MTC, o persoana este cu mult mai mult decat patologia ei; tratarea patologiei ar putea produce rezultate, totusi aceste rezultate sunt de obicei temporare.

Pentru infertilitatea feminina, factorii terapeutici cheie in Medicina Traditionala Chinezeasca sunt concentrati asupra restabilirii echilibrului si reducerii stresului in timp ce se regularizeaza hormonii si menstruatia. Medicina Traditionala Chinezeasca recunoaste ca multe cazuri de infertilitate izvorasc dintr-o problema ce poate fi mai mult functionala decat structurala.

Medicina Traditionala ChinezeascaIn contrast, tehnicile de tratament ale medicinei occidentale precum FIV sunt nu doar invazive si scumpe, ci adesea si stresante pentru paciente, si stresul nu duce la realizarea unei sarcini sanatoase.

Managementul fertilitatii a fost cuprinzator studiat si bine dezvoltat in medicina chineza. Doctorii din China moderna au raportat o rata a succesului de pana la 70% in tratarea ambelor tipuri de infertilitate, masculina si feminina, cu plante, iar rezultatele testarilor clinice pe scara larga sunt raportate in jurnalele medicale chinezesti.

Sute de plante diferite sunt utilizate frecvent in tratamentul infertilitatii, adesea date in formule complexe cu multipli ingredienti. Medicina cu plante este adesea utilizata in combinatie cu acupunctura, masaj, dieta si modificari ale stilului de viata pentru stimularea fertilitatii. Tehnicile de fertilitate in Medicina Traditionala Chinezeasca sunt relativ non-invazive si pot adesea oferi o rata a succesului mai buna pentru un cost semnificativ mai redus.

Sursele pentru acest articol includ:

1.http://www.shen-nong.com

3.http://www.livestrong.com/article/169613-chinese-herbs-infertility/

5.http://www.altmd.com/Articles/TCM-for-Infertility- Medicina Traditionala Chinezeasca pentru infertilitate

 

#infertilitate #medicina traditionala chineza #medicina traditionala chinezeasca #TCM #tratament

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cura si terapie cu namol din Lacul Techirghiol
Tratamente alternative pentru dizolvarea cataractei
10 remedii naturale pentru a elimina venele varicoase
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101