Nimic in viata nu este intamplator! Am sa sustin acest lucru in continuare in special de vreme ce viata imi tot intareste aceasta credinta. Acum ceva timp am fost invitat la B1 Tv intr-o emisiune sa vorbesc despre hrana vie iar acolo neintamplarea a facut sa cunosc un om minunat pe numele lui Stefan Nita, raw food chef la un restaurant cunoscut din Bucuresti. Era prima data cand ne intalneam insa ne stiam de la o oarecare distanta din mediul online.
Emisiunea a fost o experienta foarte buna insa rodul principal al calatoriei mele a fost sa fie inceputul unei prietenii ce se arata a fi mai mult decat promitatoare. Dupa cateva ore petrecute impreuna dupa emisiune, am pus bazele unei colaborari care deja incepe sa intre pe un culoar roditor.
Si asa s-a facut ca Stefan a reusit sa isi faca timp si sa vina la Constanta, la Forte Life, pentru un atelier de hrana vie. A fost totul facut in graba, nu am prea avut timp de pregatiri si promovare insa am compensat prin naturalete si spontaneitate. Pot sa spun ca a iesit o prezentare foarte reusita, iar ca cei care au venit sa participe au avut parte nu numai de informatii interesante despre hrana vie, superalimente, secrete din bucataria raw vegana dar si de un meniu deosebit de gustos si plin de ingrediente unul si unul.
Ce s-a gatit?
Stefan a inceput cu o limonada de detoxifiere iar apoi cu un lapte de cocos minunt de la a carui pulpa a facut mai apoi bombonele cu carob si curmale. Tot din laptele de nuca de cocos a facut o incredibila supa cu curry, ghimbir si legume. Pentru a incheia seara cu tagliatele de morcovi cu parmezan de nuci braziliene. Totul a fost un deliciu si o incantare.
Trebuie de asemenea sa mentionez ca toata lumea a mancat pe saturate. Nu a fost nicidecum o degustare ci mai degraba o masa in toata regula. Ca sa il citez pe Stefan " daca m-ar invita cineva la o astfel de prezentare si doar mi-ar da sa gust ceva, chiar ca m-as enerva, mai ales daca mancarea ar fi si deosebit de gustoasa". Asadar participantii au mancat pe saturate si chiar au luat si acasa din produsele care au mai ramas.
Teoreticianul si practicianul
Sunt obisnuit sa tin singur prezentari despre o alimentatie sanatoasa, insa pot sa spun ca este cu totul altceva cand ai langa tine un om care sa puna si in practica ceea ce vrei tu sa spui , iar invitatii sa poata gusta si intelege intreg conceptul de hrana nu numai sanatoasa dar si foarte gustoasa.
Am fost atat de multumiti de colaborea noastra incat am hotarat sa repetam evenimentul atat in Constanta cat si in Bucuresti, iar pe viitor sa mergem oriunde in tara unde vom fi invitati.
Multumesc tuturor celor care au participat la acest eveniment, multumesc celor care ne-au ajutat si in primul rand ii multumesc lui Stefan pentru naturaletea, spontaneitatea, sinceritatea si profesionalismul cu care a insufletit aceasta prezentare. Nu exagerez cu nimic cand spun ca am vazut la lucru un bucatar care transpune sentimentele si felul lui de a fi in mancare!
Am auzit de curand o teorie interesanta a fericirii. Fericirea inseamna echilibru, inseamna liniste. Fericirea este acel sentiment pe care il simti cand esti multumit de ceea ce faci si nu exista alte lucruri care sa iti strice aceasta stare de spirit. Daca intr-adevar asta este fericirea, atunci pot sa spun ca sunt fericit si sunt extrem de recunoscator pentru asta!