Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Cosmetice
Ingrediente cosmetice naturale
Ulei de Dafin Virgin, 50ml | MAYAM

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei de Dafin Virgin, 50ml | MAYAM

Ulei de Dafin Virgin, 50ml | MAYAM

20.00 Lei

SKU: M-1393

Cantitate:

Obținut din boabele de dafin, este apreciat în cosmetică pentru proprietățile purifiante și regeneratoare. Este ingredientul de bază al renumitului săpun de Alep. Are acțiune cicatrizantă, astringentă și antioxidantă.

 

50ml

Descriere

Ulei de Dafin Virgin, 50ml | MAYAM

 

Un ulei vegetal obținut din pulpa boabelor de dafin, apreciat în cosmetică pentru proprietățile purifiante și regeneratoare. Este ingredientul de bază al renumitului săpun de Alep. Are acțiune cicatrizantă, astringentă și antioxidantă.

 

A nu se confunda cu uleiul esențial de dafin, uleiul din sâmburi de dafin sau cu maceratul uleios al frunzelor de dafin!

 

Metoda de obținere: prin extracție mecanică din pulpa boabelor (fructului) de dafin.

Proprietăți organoleptice: ulei vâscos, semi-solid, culoare verde-maronie, miros specific destul de puternic.

Notă: la temperatura camerei este solidificat în flacon; înainte de folosire se poate pune în baie de apă caldă pentru a se fluidifica.

 

 

Ingrediente (INCI)

Laurus nobilis fruit oil.

 

Proprietățile uleiului macerat de trandafiri

  • bogat în compuși antiseptici și antiinflamatorii
  • nutritiv, conține acizi grași mono- și polinesaturați
  • regenerator cutanat, favorizează cicatrizarea
  • purifiant pentru piele, antibacterian
  • astringent și antioxidant
  • emolient, protejează pielea de deshidratare
  • benefic pentru probleme cutanate
  • antifungic, antiparazitar, repelent pentru insecte
  • purifiant și calmant pentru scalp, antimătreață
  • este bun spumant în cadrul săpunurilor preparate prin metoda la rece (CP)

 

 

Recomandări, aplicații

  • este potrivit pentru îngrijirea pielii afectate de iritații, eczeme, psoriazis
  • îngrijirea tenului acneic, problematic
  • îngrijirea pielii deteriorate, atopice, uscate
  • util în caz de infecții cutanate, micoze, furunculi
  • în caz de mătreață, scalp iritat, păr gras
  • detensionarea mușchilor și atenuarea durerilor reumatismale
  • prepararea de săpun tip Alep (împreună cu uleiul de măsline) 
  • prepararea de săpunuri CP dedicate igienei pielii cu probleme

 

Mod de utilizare în cosmetică

  • este un ulei concentrat în substanțe active, nu este indicată folosirea ca atare pe piele, doar diluat la cel mult 50%
  • se poate folosi în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esențiale sau diverse extracte liposolubile sau ca ingredient în preparate cosmetice, în procent de cel mult 50%
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, emulsii și măști pentru îngrijirea tenului
  • ca ingredient pentru prepararea de creme, emulsii, alifii și unguente pentru îngrijirea pielii corpului, mâinilor și picioarelor
  • prepararea de creme sau uleiuri de masaj pentru atenuarea durerilor musculare și reumatismale
  • în compoziții preparate prin emulsificare, uleiul de dafin se include în faza grasă
  • combinat cu unul sau mai multe uleiuri vegetale, pentru a prepara un ser uleios sau un ulei de masaj
  • ca ingredient pentru prepararea de creme și măști capilare, balsam de păr
  • ca ingredient pentru prepararea de șampoane solide și săpunuri CP
  • se poate include în bazele de săpun melt & pour în procent de până la 4%

 

Mod de păstrare

La loc uscat și răcoros, ferit de lumina directă.

 

Date de siguranță, precauții în utilizare

  • A nu se utiliza pur pe piele - este un ulei concentrat în substanțe active și conține în mod natural cca. 1% ulei esențial
  • Ca regulă generală, înainte de utilizarea unui preparat cosmetic este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puțin 24 de ore înainte de aplicare
  • A nu se utiliza aplicat în zona ochilor sau pe mucoase
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor; a nu se ingera
  • A nu se utiliza de persoanele alergice la asteracee
  • Uz extern

 



Producător: Mayam

 

50ml

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2020 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.