REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Ferestrele de la locul de munca afecteaza in mod direct somnul.

Ferestrele de la locul de munca afecteaza in mod direct somnul.

Este biroul tau scaldat in lumina soarelui, sau esti pitit intr-un cubicul umbros? Potrivit unui mic si nou studiu, ambele situatii ti-ar putea afecta somnul nocturn. Cercetarea, prezentata la intalnirea anuala SLEEP 2013 (sleep -somn) arata o asoci

Este biroul tau scaldat in lumina soarelui, sau esti pitit intr-un cubicul umbros? Potrivit unui mic si nou studiu, ambele situatii ti-ar putea afecta somnul nocturn.

Cercetarea, prezentata la intalnirea anuala SLEEP 2013 (sleep -somn) arata o asociere intre expunerea la lumina zilei la locul de munca – adica lumina soarelui care trece prin ferestre – si calitatea somnului nocturn, ca si calitatea fizica a vietii.

Studiul a inclus 49 de lucratori la birouri care lucrau in tura de zi. Dintre acesti oameni, 27 lucrau intr-un birou fara ferestre, iar 22 lucrau intr-un birou cu ferestre. Cercetatorii au adunat informatii despre calitatea vietii si cea a somnului de la toti participantii la studiu, si apoi a utilizat actigrafia pentru a masura activitatea, somnul si expunerea la lumina la un mic subgrup de participanti.

Ei au gasit o asociere intre primirea a mai multa lumina solara in birou pe timpul zilei, si dormitul mai mult noaptea. In special cei care aveau ferestre in birouri au capatat cu 173% mai multa expunere la lumina decat cei fara ferestre la birouri. Iar cei cu ferestre la birouri au dormit si cu 46 de minute mai mult in fiecare noapte, comparativ cu cei fara ferestre la birouri.lumina birouri

“Calitatea vietii si somnului lucratorilor din tura de zi pot fi imbunatatite prin accentul pus pe expunerea la lumina si nivelele de iluminare din birourile actuale, ca si prin proiectarea viitoarelor birouri”, a spus intr-o declaratie cercetatorul implicat in studiu, Ivy Cheung, un doctorand de la Northwestern University.

Lucratorii din birouri s-ar putea sa nu fie singurii care sa beneficieze de lumina soarelui – un studiu mai vechi din Jurnalul de Cercetari asupra Somnului/Journal of Sleep Research a aratat ca expunerea la lumina naturala ar putea ajuta bebelusii sa doarma mai mult – si mai tacuti – de-a lungul noptii, a raportat Parenting.

Totusi nu orice lumina este la fel – intr-o recenta perspectiva publicata in Nature, profesorul de medicina somnului, dr. Charles A. Czeisler de la Harvard Medical School, a explicat ca lumina electrica poate avea un impact negativ asupra ciclurilor somnului natural prin activarea neuronilor de activare generala si stoparea neuronilor promotori ai somnului.

Surse pentru acest articol cuprind:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/12/windows-workplace-sleep-sunlight-exposure_n_3415797.html - lumina

#lumina #soarele #trezire

Ce au mai parcurs alti cititori...

Lumina dragostei si a unitatii va lumina intreg pamantul.
Biofotoni: corpul uman emite lumina, comunica prin lumina si este facut din lumina
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101