Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Cum elimini 80% din arsenicul continut de orez

Cum elimini 80% din arsenicul continut de orez

In ultimul an au fost publicate multe articole care au atras atentia asupra nivelului alarmant de mare al arsenicului prezent in orez. Desi prezenta arsenicului este un motiv de ingrijorare pentru toti consumatorii de orez, este cu atat mai mare pent

In ultimul an au fost publicate multe articole care au atras atentia asupra nivelului alarmant de mare al arsenicului prezent in orez. Desi prezenta arsenicului este un motiv de ingrijorare pentru toti consumatorii de orez, este cu atat mai mare pentru cei care mananca orez frecvent sau zilnic.

Nivelul crescut de arsenic este toxic pentru oameni si este asociat cu cancerul, afectiunile cardiace, problemele de crestere si diabetul.

Revista britanica “Telegraph” a publicat un articol interesant despre modul in care trebuie pregatit orezul pentru a se elimina cea mai mare parte a arsenicului. Andy Meharg, un om de stiinta apreciat  si profesor la scoala de Stiinte Biologice a Universitatii din Belfast, a condus un experiment in cadrul caruia a comparat diverse metode de gatit ale orezului. In articol sunt prezentate urmatoarele metode:

  1. Se fierbe orezul in proportie de 2 parti apa la 1 parte orez. Apa se evapora in timpul fierberii.
  2. Se fierbe orezul in proportie de 5 parti apa la 1 parte orez. Apa care ramane se arunca.
  3. Se inmoaie orezul peste noapte, apoi se clateste bine inainte de gatire.

Articolul mentiona, in mod eronat, ca, astfel, se elimina arsenicul in procent de aproape 50% in varianta 2 si de 80% in varianta 3.

Ulterior publicarii articolului, profesorul Mehrag a mai fost intervievat inca o data pe aceeasi tema, fiind intrebat cat arsenic se poate elimina daca, dupa inmuierea prealabila a orezului peste noapte, se va gati in proportie de 5:1 apa si orez (adica o combinatie a variantelor 2 si 3) si daca acest lucru ar putea duce la o eliminare de 80% a arsenicului. Profesorul Mehrag a declarat ca nu poate specifica daca simpla inmuiere peste noapte a orezului ar putea duce la eliminarea arsenicului, pentru ca testul respectiv nu a fost efectuat: “Noi nu am verificat faza intermediara, pentru ca ne-am concentrat in principal pe nivelul de arsenic din produsul final.” 

Pana cand se va face si acest test, este bine de stiut ca, pentru a elimina aproximativ 80% de arsenic din orez, trebuie sa procedam in felul urmator:

Si gata: avem cu 80% mai putin arsenic.

Surse:
http://www.bbc.com/news/health-38910848

http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-reduce-the-arsenic-in-your-rice-by-80

#arsenic #eliminare #orez
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101