Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Disciplina - secretul succesului meu emoțional, mental și fizic

Disciplina - secretul succesului meu emoțional, mental și fizic

Tu știi ce-ți doresti cu adevărat pentru tine, pentru echilibrul tău emoțional, fizic și mental? Iată cum am reușit eu să cresc personal folosind disciplina.

Salutare, dragă cititor!

Eu sunt Hori, și revin alături de tine cu un nou articol despre un subiect care, pe cât îmi este de drag mie, pe cât de mult ajută și susține creșterea noastră ca indivizi, pe atât este de greu de urmat, dar și mai greu de implementat în viața noastră de zi cu zi.

 

Cum am reușit să cresc personal folosind disciplina ca ingredient esențial?

Hmmm....nu pot sa-ți spun ca mi-a fost sau îmi este ușor să rămân mereu focusată, disciplinată sau structurată pe ceea ce mi-am propus sau îmi propun să obțin în viată, insă e foarte important să incepi de la obiectivul pe care-l ai, întrucât disciplina inseamnă, de fapt, să ții minte ce-ți dorești.

Tu știi oare ce-ți doresti cu adevărat pentru tine, corpul tău, viața ta, echilibrul tău emoțional, fizic și mental? 

Parcă vorbesc cu mine acum, întrucât acum patru ani și jumătate, când am spus stop-joc la o viată trăita în afara corpului meu, în afara autenticitatii mele, a ființei mele, mi-am adresat clar această întrebare. Tu știi Hori ce-ți dorești cu adevărat? Răspunsul a venit ca o vibrație în interiorul corpului meu, s-a conectat rapid cu sufletul meu și apoi i-a transmis și minții mele răspunsul ce avea să devină un succes personal. Acea vibrație era partea adevarată și autentică din mine, care a glăsuit astfel: ”Simt să trăiesc cu adevărat, să fiu eu însămi și știu că nimic și nimeni nu mă va opri să obțin ceea ce-mi doresc -  O VIAȚĂ TRAITĂ AUTENTIC”.

Vrei să știi ce a urmat după această conectare cu sinele meu autentic? A urmat acțiunea sustinută de un element vital pentru continuarea călătoriei către obiectivul propus, și anume DISCIPLINA , în special DISCIPLINA POZITIVĂ.

Transport gratuit la toată gama de produse BIOCEAN!Sare celtică blog
 

Ce este, de fapt, disciplina?

De unde vine cuvântul disciplină? Este un cuvant de proveniența latină si reprezintă o trăsătură caracterială pozitivă, ce definește buna organizare a unui individ. Așadar, disciplina este un ”antrenament” de zi cu zi prin care ne pregătim să fim mai binevoitori în a ne controla sau a urma pași, nu reguli, în atingerea unui obiectiv propus. Și da, este un antrenament pe viată dacă iti doresti o viată traită cu sens, cu multă valoare adaugată mai intâi ființei tale, corpului tău, emoțiilor tale și implicit gândurilor tale.

Nu am ales la întamplare cuvântul antrenament, întrucât ador să fac sport, și în procesul meu de schimbare, antrenamentele au jucat și joacă un rol esențial. Totul a început cu mișcare, cu sport, cu disciplină si structură. Totul a început usor, deoarece nu poți face schimbarea în câteva zile, în câteva săptamâni, în câteva ore, și nici nu ar fi sănătos, dar nu ar fi nici de folos sau pe termen lung.

Deci, ce anume am făcut ca să devin un om disciplinat în mod pozitiv?

Mi-am ținut și îmi țin zilnic promisiunea față de cea mai importantă vibrație, emotie, ființă si energie existentă pe acest pământ- eu însămi. E promisiunea că nu voi lăsa mintea să îmi aplice clasicul tratament în viața mea zilnică - metoda  gândurilor necontrolate, nestructurate, nedisciplinate de genul: nu am timp, nu am bani, sunt obosită, nu am chef, nu am idei, nu am condiții, nu am trainer personal, nu am prieteni, nu am susținere.....nu am, nu pot, nu știu etc.

Am învățat să introduc disciplina zilnică, mi-am făcut o agendă zilnică, o structură a unei zile prin scriere, nu memorare. E foarte bine să memorăm, să retinem idei, cuvinte celebre, citate, cifre, date, însă, să știi, dragă citititorule, că pentru a pune bazele unei discipline pozitive, benefice și constructive, e necesar să-ti notezi în linii mari pașii fiecărei zile, orele la care vei face acele activități, iar cel mai important este să nu ”sari” peste ei. 

Te încurajez să începi cu câteva obiective ale zilei pentru a avea satisfactia reușitei, iar în timp va deveni tot mai facil să adaugi o nouă activitate, acțiune, care să fie strâns legată de creșterea ta din interior spre exterior. Te încurajez să îți cumperi acum, astăzi, o agendă și să începi incursiunea către un TU mai motivat, mai structurat, mai sanătos și extrem de disciplinat.

Un alt lucru pe care eu l-am introdus în viața mea și a devenit o disciplină a fost și este mișcarea.

Da, știu, ai să spui ( nu tu, gândurile tale) că nu există timp, că nu funcționează așa, însă, până nu faci un pas, nu vei știi nicioadată dacă poti să mergi, deci fă pasul către tine, către disciplina ta.

Fă 10 minute de mișcare în fiecare dimineață, dar nu înainte de a mulțumi Universului pentru că ești, pentru că poti si pentru că ai o șansă- șansa de a fi diferit, adică autentic, folosind un ingredient cheie- DISCIPLINA.

 

Eu, de patru ani și jumătate fac sport în confortul casei, iar diminețile cu mine, cu soarele care e inevitabil parte din procesul meu transformațional și creșterea mea, pe ritm de muzică, și cu multă bucurie, nu pot fi egalate de nimic ca fortă, incredere și energie pentru întreaga zi.

Desigur că în procesul meu de creștere, de autodescoperire a autenticitatii, valorii și forței nelimitate din interiorul meu, am introdus disciplina creșterii personale prin autocunoaștere, adică am inceput să fac meditație și să învăt să-mi ascult corpul cu adevărat, vocile și vibrațiile corpului, nu vocile din mintea mea care în mare parte erau dintr-o epocă deja apusă, dar încă în umbra sufletului meu. Pentru a reusi să elimin tot mai mult aceste voci de descreștere, am început să inchid câte un pic această cutiuță vorbitoare, mintea, și am început să invăt să ascult vocea și vibrațiile corpului. Nu e ușor, repet, nimic nu e ușor în procesul de autocunoaștere sau descoperire a autenticității din noi inșine, însă dacă obiectivul e fixat, motivația există, și vezi deja imaginea cu tine însuți/insăti așa cum simți că îți dorești să ajungi, mai rămâne să aplici încă trei ingrediente: disciplina, răbdarea și acținunea zilnică, dar structurată.

Disciplina dovedește clar că ai un țel în care crezi puternic și îți aliniezi toată viața asa incât să te aducă tot mai aproape de obiectivul propus. Dar, nu uita, dragă cititorule, să consumi zilnic o doză mare din ingredientul numit răbdare. Rezultatele se obțin acolo unde răbdarea, acțiunea și, regina succesului, DISCIPLINA, își fac simțită prezența zi de zi. Nu există pauză de weekend la evolutia ta. Cred că tu, exact ca și mine, nu-ți dorești pauză la viată, așa că te susțin din suflet să faci pauze prin odihnă, meditație, relaxare mentală, dar nu prin pauză de la dorința de a-ți atinge propriul obiectiv.

Când pierdem disciplina pozitivă, pierdem drumul către noi înșine, către energia noastră pură, către autenticitatea din noi. Dă-ți voie sa fii TU atât la lumină, cât și la întuneric. Dă-ti voie să nu fii perfect, să nu fii ca ceilalți. Ești unic/ă, iar ceea ce te face diferit, te face și autentic.

Amintește-ți mereu că ceea ce faci te face pe tine. Cu cât devii mai disciplinat/ă, cu atât viața ta devine mai ușoară, deoarece discplina pozitivă, disciplina înțeleasă si conștientizată, păstrează mintea calmă, si viața mult mai ușoară.

Beneficiile obține de mine prin disciplină

Printre marile beneficii obținute de mine prin disciplină aș putea menționa câteva: sănătate optimă, împlinire emoțională, liniște interioară, calm, claritate în gândire, focus, echilibru în alegerile făcute, empatie, evoluție, si multă, foarte multă energie.

Importanța disciplinei se observă cel mai bine atunci când lipsește, adică prin indisciplina caracterizată de consecințe extrem de dăunătoare corpului, minții, sufletului, adică propriei vieți.

Viața mea, ca și a altor miii de oameni, a fost grea din punct de vedere emoțional, însă tot cu disciplină am reușit să mă echilibrez, să mă regăsesc sau, mai corect, sa mă găsesc, să reușesc să spun un mare DA la întâlnirea cu mine- cea autentică, și pentru acest fapt îi mulțumesc acestui ingredient numit DISCIPLINĂ, un ingredient nu foarte ușor de ”ingerat”, însă ușor de asimilat de către corp, dacă știi un lucru:

CEEA CE FACI TE FACE.

Articol scris de Horiana Oaneș - comunitatea VVV

Sunt Hori, un suflet dornic de creștere continuă și suficient de puternic să dea din energia și forță ei celor deschiși către nou, către ceva diferit, autentic, dar și celor deschiși să descopere forță nelimitată din ei.

Sunt Fitness Trainer,  tehnician nutriționist, speaker, coach, trainer de dezvoltare personală, certificat John Maxwell Team.

"Călătoria celor o mie de mile începe cu un singur pas" - Lao Tzu

Călătoria către TINE a început?

Te aștept să evoluăm împreună!

Fast Walking Music | Corpul tău e casa ta

 

#disciplina

Ce au mai parcurs alti cititori...

Trucuri psihologice pentru a atrage succesul in viata ta
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101