Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Cum schimba iluminarea creierul

Cum schimba iluminarea creierul

Sunt schimbarile vizibile pentru noi? Creierul poate trece printr-o serie de transformari care, in cele din urma, sa atinga stadiul Iluminarii? Ce este, de fapt, viata? De ce suntem aici? De ce avem diferite religii, de ce credem in Dumnezeu? Am pus

Sunt schimbarile vizibile pentru noi? Ar putea creierul sa treaca printr-o serie de transformari care, in cele din urma, sa atinga starea de Iluminare?

Ce este, de fapt, viata? De ce suntem aici? De ce avem diferite religii, de ce credem in Dumnezeu? Oamenii au pus aceste intrebari mii de ani. Fiecare cultura are propriile ritualuri si traditii pe care le numesc iluminare spirituala. Poate fi o experienta religioasa sau poate fi o stare la care s-a fii ajuns dupa ani de meditatii si alte practici similare. Vrem sa avem raspunsuri, pentru ca vrem sa stim pentru ce suntem aici. Care este scopul?

Din fericire pentru noi, cu ajutorul neurologiei putem vedea acum ce se intampla in creier cand atingem iluminarea. Una dintre cele mai cuprinzatoare cercetari pe acest subiect a fost facuta de un neurolog pe nume Andrew Newberg. In cartea sa “Cum iti schimba iluminarea creierul" doctorul Newberg demonstreaza datele stiintifice cu ajutorul scanarilor RMN si scanari ale creierului, impreuna cu sondaje obtinute online de la aproape 5000 de oameni.

Iluminarea are semnificatii diferite pentru civilizatiile orientale si occidentale. Civilizatiile orientale sunt mai preocupate de Iluminarea cea mare (care este sfarsitul calatoriei in care atingi o stare de transformare permanenta a intregii fiinte), iar civilizatiile occidentale sunt mai orientate catre iluminarea la scara mai mica, adica micile experiente care duc, in cele din urma, la marea transformare.

Dupa Andrew Newberg, sunt 5 pasi care ne pregatesc pentru calatoria noastra spre Iluminare.

Primul este Dorinta de schimbare. Sigur ca toti am spune da daca am fi intrebati daca vrem sa ne schimbam. Insa doar cand acest lucru devine realitate putem spune cu adevarat ca suntem pregatiti sa facem pasul. Pentru a face lucrurile mai simple, putem lua notite si putem scrie ceea ce ne dorim de la acea schimbare si ce ar insemna ea pentru noi.

Al doilea pas ar fi Pregatirea pentru schimbare. Adica trebuie sa fii pregatit mental si emotional sa te schimbi si sa fii hotarat in acest sens. Daca nu ne simtim in stare sa o facem, inseamna ca nu suntem pregatiti. Procesul necesita multa reflectie si pregatire. Putem fi ajutati de rugaciune, de meditatie sau yoga, practici care ne ajuta sa traim momentul prezent si care ne dau un fel de constientizare a spiritualitatii.

Al treilea pas este Crearea unui ritual pentru Iluminare. Acest lucru poate fi o rugaciune sau o meditatie. Cand dobandim obiceiul acestui ritual, incepem treptat sa ne calibram creierul si sa-l facem sa accepte cu placere aceasta transformare. Ne ajuta sa scapam de anxietatea pentru viitor si pentru momentul prezent. Ne ajuta, de asemenea, sa gandim mai limpede.

Al patrulea pas inseamna sa ne Abandonam experientei. Daca am ajuns aici, inseamna ca am parcurs deja mai mult de jumatate din drumul catre transformarea spirituala. Simtim brusc un fel de pierdere in noi insine, ca si cum ne-am pierde pe noi insine, dar si grijile. In acest moment vom mai avea inca indoieli si multe intrebari fara raspuns, insa suntem pregatiti sa acceptam raspunsurile pe care le vom primi.

Ultimul pas in pregatirea pentru transformare este sa fim capabili sa Reflectam asupra noastra. Acesta este un nivel de constiinta in care putem sa ne intoarcem la cine suntem si ne putem gandi la ce inseamna, de fapt, aceasta experienta pentru noi.

Dar daca punem toate acestea sub microscop, sau pe un scaner RMN, in acest caz, ce ni se intampla, de fapt, pe parcursul acestei experiente? Cum reactioneaza creierul la toate acestea? Exista niste schimbari vizibile? Creierul trece cu adevarat printr-o serie de transformari care ne duc in cele din urma la o stare de mareata Iluminare?

Scanarile RMN ne arata prin ce schimbari trece creierul pe parcursul acestui proces.

1. O senzatie de intensitate

Zona din creier numita sistemul limbic arata mai putin rosu si mai mult albastru, verde si galben intr-o stare normala. Cand activitatea se mareste, acest lucru creste si fluxul sanguin catre aceasta zona. Cand experimentam iluminarea spirituala, sistemul limbic primeste brusc mai mult sange si in scanari apare mai rosu. Acest lucru indica si o crestere a dopaminei. Dopamina faciliteaza intelegerea unei realitati mai mari. Ne da un sentiment de implinire.

2. Limpezime mentala

Aceasta experienta afecteaza talamusul. Talamusul se afla in zona din spate, cu doua regiuni circulare alaturate. Intr-o stare normala, ambele par similare si egale. Cand, insa, atingem o stare a mintii in care experimentam limpezime mentala ca si cum privim viata din interior, una dintre cele doua parti ale talamusului devine mai activa decat cealalta.

3. Un simt al unitatii

Acesta este sentimentul unitatii. Sentimentul de a fi una cu intreg Universul si de a fi una cu forta creatoare cea mai mare din intreg Universul. Zona din creier care este afectata cand atingem aceasta stare este lobul parietal. Este chiar in spatele creierului. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care ating o stare profunda de constientizare in timpul unei practici spirituale, cum ar fi vorbirea in limbi sau cand mediteaza sau se roaga, manifesta o scadere brusca a activitatii in aceasta regiune.

4. Sentimentul de renuntare

Acesta apare cand ne abandonam fizic, mental si emotional, experientei pe care o avem. Indiferent ca este o experienta religioasa sau una nereligioasa. Starea de iluminare nu inseamna ca devii religios. De altfel, sunt multi oameni care nu practica nicio religie si care nu cred intr-un Dumnezeu Atotstiutor sau Atotprezent, dar care au atins o stare de iluminare spirituala. Pentru ca adevarata iluminare nu este conectata cu niciun Dumnezeu sau vreo religie. Este un sentiment universal. In aceasta stare, trecutul, prezentul si viitorul nu ne mai tulbura. Ne abandonam cu totul raspunsurilor pe care le-am gasit. Acest lucru genereaza schimbari in lobul frontal. Scanarile si fotografiile arata ca activitatea din aceasta regiune a creierului se topeste complet. Dispare.

5. Recalibrarea creierului

Acesta este ultimul stadiu al iluminarii. In acest stadiu observam o diminuare atat a lobului frontal cat si a celui posterior ale creierului. Aceste zone devin complet albastre in fotografii. Aici, ne putem aminti cine suntem si putem reflecta asupra noastra, cine suntem, ce facem si cum ne-a schimbat aceasta experienta.

Toate persoanele care au atins iluminarea au un lucru in comun: vietile lor s-au schimbat complet, in mai bine. Au fost transformati si privesc totul dintr-o dimensiune complet diferita, in care nu exista teama, anxietate sau ingrijorare. Suntem, in sfarsit, impacati cu adevarul si cu Universul. Devenim unul si acelasi cu ele.

Sursa utilizata:  http://www.enlightened-consciousness.com/heres-how-enlightenment-changes-your-brain/

#creier #iluminare #spirit #transformare #univers

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce rol are sufletul in aceasta lume?
Utilizeaza aceasta puternica unealta pentru a-ti schimba viata
7 moduri in care dragostea iti transforma creierul
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101