Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Conectati, dar totusi singuri?

Conectati, dar totusi singuri?

Ceea ce tehnologia face pentru usurarea vietii cotidiene nu este intotdeauna bun pentru spiritul uman. De multe ori, pe cat asteptam mai mult de la tehnologie, cu atat ne asteptam mai putin unul de la altul. Ne obisnuim cu un alt mod de a fi singuri

Ceea ce tehnologia face pentru usurarea vietii cotidiene nu este intotdeauna bun pentru spiritul uman.

De multe ori, pe cat asteptam mai mult de la tehnologie, cu atat ne asteptam mai putin unul de la altul.
Ne obisnuim cu un alt mod de a fi singuri împreuna. Oamenii vor sa fie unii cu altii, dar si în alta parte - conectati la toate locurile diferite unde si-ar dori sa fie. Oamenii vor sa îsi personalizeze vietile.

Care e problema cu a avea conversatii in lumea reala?

Au loc în timp real si nu poti sa controlezi ceea ce ai de gând sa spui. Aceasta este ideea de baza. Trimiterea de mesaje, email-uri, postarea, toate aceste lucruri ne permit sa prezentam un eu pe care îl dorim noi. Avem posibilitatea sa editam, ceea ce înseamna ca putem sterge, ca putem retusa fata, tonul, corpul - nici prea putin, nici prea mult, exact cât trebuie.
Relatiile umane sunt bogate si dezordonate si presupun o cantitate mare de efort personal. Si le aranjam cu tehnologia. Si când facem acest lucru, unul dintre lucrurile care se pot întâmpla este ca se sacrifica conversatia pentru simpla conectare. Ne schimbam pe termen scurt. Iar pe parcursul timpului parem sa uitam acest lucru sau pur si simplu începe sa nu ne mai pese.

Oamenii sunt atât de obisnuiti sa aiba din ce în ce mai putine conversatii adevarate, atât de obisnuiti sa se multumeasca cu mai putin, încât au devenit aproape dispusi sa se lipseasca de tot de oameni.

Sentimentul ca nimeni nu ma asculta este foarte important în relatia noastra cu tehnologia. De aceea este atât de atractiv sa ai o pagina de Facebook sau un feed Twitter -- atât de multi ascultatori in mod automat. Si sentimentul ca niciun om nu ne asculta ne face sa ne petrecem din ce in ce mai mult timpul cu masini care lasa impresia ca le pasa de noi

afirma Sherry Turkle - analist cultural si autoare a cartii "Alone toghether" ("Singuri impreuna"):

#gandire pozitiva #ierta #obiceiuri sanatoase #spirit #tehnologie #viata

Ce au mai parcurs alti cititori...

9 moduri in care ne privam singuri de fericire
Esti conectat, esti sanatos
4 secrete pentru a crea o adevarata conectare cu celelalte fiinte umane
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101