Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Spirit
  4. Afla in ce etapa de dezvoltare umana te afli conform sistemului chakrelor

Afla in ce etapa de dezvoltare umana te afli conform sistemului chakrelor

In corp exista sapte chakre, incepand de la baza sirei spinarii si urcand pana la coroana capului. Chakra este un cuvant din sanscrita si inseamna “roata” sau “cerc”, pentru ca chakrele sunt centrii energetici, de aceea cand sunt echilibrati se invar

In corp exista sapte chakre, incepand de la baza sirei spinarii si urcand pana la coroana capului. Chakra este un cuvant din sanscrita si inseamna “roata” sau “cerc”, pentru ca chakrele sunt centri energetici, de aceea, cand sunt echilibrati, se invart si permit energiei sa curga de-a lungul coloanei vertebrale (sau  Kundalini). Chakrele pot deveni mult prea active, insuficient de active sau se pot bloca, ceea ce ne afecteaza atat fizic cat si emotional.

Domeniul fizic ne poate afecta chakrele iar chakrele ne pot afecta realitatea fizica: acestea sunt menite sa lucreze in armonie impreuna. Orice om isi poate echilibra singur chakrele, prin meditatie, reflectie, nutritie, vindecare energetica, cristale sau doar prin atingerea unei stari de vibratie inalta sau prin analizarea mai atenta a emotiilor.

Cand chakrele sunt echilibrate, ne simtim in forma maxima si corpul este in cea mai buna stare de sanatate. Multe persoane care sunt familiare cu sistemul chakrelor le simt efectiv si pot intelege in mod intuitiv cand anumite chakre sunt dezechilibrate. Cele sapte chakre din corp actioneaza in congruenta cu viata noastra si, cum totul este interconectat, vietile noastre evolueaza in tipare ciclice care corespund cu fiecare dintre cele sapte chakre.

La fiecare sapte ani, avem o chakra dominanta pentru acel ciclu; de exemplu, primii sapte ani din viata corespund chakrei radacina, apoi urmatorii sapte ani de viata (varsta cuprinsa intre 8-14 ani) sunt legati de chakra sacrala si tot asa. In cadrul fiecaruia dintre aceste cicluri de sapte ani, urcam si cate o treapta a celor sapte chakre, care ne influenteaza fiecare an. Astfel, primul an din fiecare ciclu incepe cu prima chakra, caracterizat de teama si nevoia de siguranta (chakra radacina), apoi ultimul an din fiecare ciclu este legat de spiritualitate (chakra coroana).

Ce legatura exista intre varste si sistemul de chakre

Varsta de 1 an (radacina+radacina): Chakra radacina poate fi asociata cu sentimentul de siguranta, familie si apartenenta. Instinctele noastre primare si gandurile si actiunile mai pamantesti sunt legate de chakra radacina. In primul an al vietii noastre intram in ciclul acestei chakre si primul an din ciclu este asociat cu chakra radacina. Aceasta perioada reprezinta primul contact cu aceasta viata; ne familiarizam cu aceasta planeta, asadar sentimentele sunt in general de teama si cele care ne apropie de pamant.chakre

Varsta de 2 ani (radacina + sacral): La varsta de doi ani, suntem tot in ciclul chakrei radacina, concentrati pe elementele de pamant, insa incepe sa dezvoltam sentimente, pentru ca acest an este legat de chakra sacrala. Chakra sacrala este despre sexualitate, creativitate si emotii. Avem un atasament puternic fata de cei dragi la aceasta varsta si incepem sa dezvoltam preferinte, sa selectam ceea ce ne place si ceea ce nu ne place.

Varsta de 3 ani (radacina + plexul solar): La varsta de trei ani, inca in ciclul chakrei radacina, suntem legati de plexul solar. Plexul solar este chakra legata de prezenta propriului “eu”, de propriul sine si de modul in care intelegem cum actionam in relatia cu lumea. La trei ani, incepem sa intelegem cine suntem in relatia cu altii, pe masura ce observam lumea.

Varsta de 4 ani (radacina + inima): La patru ani, suntem inca in ciclul chakrei radacina, dar intram in anul chakrei inimii. Chakra inimii reprezinta iubirea si conexiunea, in legatura atat cu noi insine cat si cu altii. Cand isi pierde echilibrul, inima poate fi prea impovarata sau prea plina de teama ca sa mai iubeasca, dar cand este in echilibru, permite reflectarea iubirii din interior si in interactiunea cu cei din jur. La varsta de patru ani, inca invatam sa fim legati de pamant si sa ne familiarizam cu acesta si incepem sa ne exprimam iubirea fata de familie si prieteni. Incepem sa fim mai sociabili, fiind varsta la care mergem la gradinita.

Varsta de 5 ani (radacina + gat): La varsta de cinci ani, suntem in ciclul radacina, insa intram in anul gatului. Chakra gatului este despre comunicare si exprimarea de sine, precum si despre mentinerea unui echilibru intre a asculta si a vorbi. Copiii la varsta de cinci ani de obicei incep o forma de educatie prescolara si se exprima mai bine in comunicarea verbala.

Varsta de 6 ani (radacina + cel de-al treilea ochi): La sase ani, suntem inca in radacina, dar in anul celui de-al treilea ochi. Cel de-al treilea ochi este despre intuitie, glanda pineala si insusirea gandirii critice. La sase ani, incepem sa gandim singuri ceva mai mult si ne descurcam mai bine cand vine vorba sa impartasim cunoastere si gandurile noastre cu altii, pentru ca incepem noi insine sa le intelegem mai bine.

Varsta de 7 ani (radacina + coroana): La varsta de sapte ani, intram in stadiul final al ciclului chakrei radacina, precum si in anul celei de-a saptea chakra, chakra coroana. Chakra coroana este cea care face legatura dintre propria noastra spiritualitate si restul lumii si leaga constiinta proprie de cea colectiva. La aceasta varsta copiii incep sa fie mai curiosi cu privire la lumea din jur, in special cu privire la necunoscut si la misterele universului.

Dupa cum se vede, un ciclu de sapte ani are o tema generala, cum este chakra radacina in cazul varstei de la unu la sapte ani, insa fiecare an are o chakra care ii corespunde. Acum ca intelegem mai bine cum functioneaza ciclurile, iata, pe scurt, descrierea fiecarui ciclu de viata in functie de etapele de dezvoltare umana.

Varsta cuprinsa intre 8-14 ani (chakra sacrala): In acest ciclu intram in chakra sacrala, care este despre energia sexuala, creativitatea si intelegerea propriilor emotii si a modului in care acestea trebuie exprimate. Pe parcursul acestei etape de dezvoltare, incepem sa experimentam sexualitatea pentru prima oara si deseori este perioada in care oamenii experimenteaza “prima dragoste”. Fetele au primul lor ciclu menstrual si atat fetele cat si baietii incep sa inteleaga mai bine propria sexualitate si ce inseamna reproducerea. Este si perioada la care multi copii vor avea primele lor relatii si vor intelege mai bine ce reprezinta ambele sexe.

Varsta cuprinsa intre 15-21 ani (chakra plexului solar): Acest ciclu este guvernat de chakra plexului solar, care este constiinta Sinelui si a ceea ce suntem noi ca suflete si ca oameni. Multi copii dezvolta anxietati adolescentine si devin mai egoisti sau mai inclinati spre introspectie pe masura ce dezvolta o constiinta de sine mai puternica. De asemenea, incepem sa privim obiectiv la cine suntem in relatia cu alti oameni si la modul in care personalitatile noastre afecteaza relatiile si perspectiva generala. Oamenii dezvolta deseori sperante si vise puternice, pe masura ce intelegem mai bine ce vrem de la viata si care ne este scopul pe Pamant (sau asa cum il percepem noi).

Varsta cuprinsa intre 22-28 ani (chakra inimii): La aceasta varsta intram in ciclul chakrei inimii, care este guvernat de iubire atat fata de noi insine cat si fata de altii. Multi oameni isi gasesc partenerii de viata in aceasta perioada, mai ales ca exista si o presiune din partea societatii ca oamenii sa se casatoreasca in acest interval de varsta. Acum multi oameni privesc in interior si dezvolta o mai mare iubire fata de ei insisi, iubire pe care, ulterior, o pot exprima si in exterior, in cadrul relatiilor lor, si care ii face sa aiba o apreciere mai mare fata de viata si de oameni. Multi incep sa se gandeasca la felul in care isi pot aduce contributia in societate, pe masura ce dezvolta o apreciere marita fata de pamant si oamenii care traiesc aici, iar inimile lor continua sa se deschida.

Varsta cuprinsa intre 29-35 ani (chakra gatului): Acest ciclu are legatura cu chakra gatului, care raspunde de abilitatile de comunicare si de capacitatea de exprimare. In aceasta etapa de dezvoltare multi oameni isi gasesc propria voce si se accepta asa cum sunt, ceea ce le permite sa se exprime mai liber si mai deschis. Multi oameni isi gasesc scopul vietii in aceasta perioada de timp sau incep sa si-l defineasca, pentru ca dezvolta o abilitate mai mare de a comunica ceea ce doresc.

Varsta cuprinsa intre 36-42 ani (chakra celui de-al treilea ochi): In aceasta perioada, oamenii intra in ciclul chakrei celui de-al treilea ochi, care este despre intuitie, intelepciune si informatie sintetizata. Mii de oameni incep sa aiba epifanii sau incep sa inteleaga mai bine informatiile pe care le-au dobandit pana acum si modul in care le pot folosi eficient. Multi oameni acorda prea multa incredere sistemelor de valori in care cred si permit acestora sa le domine viata in aceasta etapa, daca au o lipsa de echilibru la nivelul celui de-al treilea ochi.

Varsta cuprinsa intre 43-49 ani (chakra coroanei): Ciclul final este legat de chakra coroanei, chakra asociata cu trezirile spirituale, constiinta colectiva si relatia noastra spirituala cu toate fiintele si lucrurile creatiei. In aceasta perioada multi oameni incep sa se teama de necunoscut si de moarte, ceea ce, deseori, implica un blocaj la nivelul chakrei coroana. Acest stadiu al vietii este si un apogeu al intereselor pentru spiritualitate si conexiunea cu lumea si multi oameni dezvolta o dorinta nestavilita de cunoastere si intelegere a universului, fenomen pe care multi il denumesc “criza varstei mijlocii”.

Concluzii

Daca toate aceste informatii nu rezoneaza cu tine, nu este nicio problema!

Daca, insa, simti ca rezoneaza cu tine, observa cu atentie cum toate aceste teme iti afecteaza viata si invata cum iti poti vindeca fiecare dintre chakre.

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2017/06/17/how-the-chakra-system-relates-to-our-age-stages-of-development/

#chakre #etape de dezvoltare umana #centri energetici
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101