Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Un deliciu indispensabil in bucatarie: untul vegetal (reţetă)

Un deliciu indispensabil in bucatarie: untul vegetal (reţetă)

Cand vorbim despre untul vegetal, optiunile pe care le avem la ora actuala sunt putine. Ceea ce gasim pe piata  sunt in proportie covarsitoare produse pline de grasimi hidrogenate, amelioratori si potentiatori de arome si nu in ultimul rând, multa sare. Practic aceste produse sunt un amestec de grasimi total sau partial hidrogenate, sare, amidon si deversi agenti de ingrosare care ajuta la a imita textura untului.

Procesul de hidrogenare modifica structura grasimii, ceea ce are ca efect crearea de acizi grasi de tip trans, dovediti a fi periculosi pentru sanatate. 

Aşadar, ce ne rămâne de făcut? Bineinţeles, să facem unt vegetal in casă. Puteţi fi siguri că gustul va fi cel puţin la fel de bun ca cel al untului clasic. Fără colesterol, fără grăsimi saturate, fără aditivi.

Pentru a prepara 400 grame de unt vegetal vom avea nevoie de:

INGREDIENTE

- 150 gr. faina de migdale
- maxim 50 gr apa sau lapte vegetal - doar pentru a ajuta la procesul de blendare
- 120 gr unt de cocos fara miros topit la bain marie
- 100 ml ulei de masline extra virgin
- 30 gr fulgi de drojdie inactiva
- zeama de la o jumatate de lamâie / jumatate de lingurita de otet de mere
- sare de mare sau de Himalaya dupa gust
- optional: un praf de turmeric pentru a da o uşoară tentă gălbuie, asemenea untului gras. 

unt vegetal-caju-fulgi-drojdie


INSTRUCŢIUNI

Se pun toate ingredientele intr-un blender performant cu lama in S si se proceseaza crescând viteza treptat pâna se obtine o textură fina, onctuasă.
Intreaga compozitie se pune in casolete la frigider pentru cel puţin 4 ore inainte de servire.
Poate fi consumat ca atare, pe pâine (reţeta pentru pâine cu maia) şi crackers sau încorporat in diverse reţete pentru a da consistenţă şi cremozitate. 

Haide în magazinul nostru verde viu şi descoperă alimentele şi suplimentele naturale, ecologice, vegane, pe care le-am pregătit!

SURSE

NutritionRefined.com

Ce spun cititorii despre "Un deliciu indispensabil in bucatarie: untul vegetal (reţetă)"

Mihaela07 November 2020 13:31Raspunde

Cat timp rezista în frigider? Mulțumesc!

09 November 2020 14:10Raspunde

Mihaela, daca ul pui intr-o untiera poate sa stea intra 10-12 zile fara probleme.

Daniela03 December 2019 21:34Raspunde

Se poate face si cu alt fel de faina decat cea de migdale?daca da imi dati va rog exemplu

16 December 2019 19:01Raspunde

Daniela, Noi doar cu cea de migdale am încercat, însă poți să vezi și cu cea de cocos: https://viataverdeviu.ro/produse-din-cocos-faina-de-cocos-organica-bio-250g-niavis

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101