Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Un Mic Dejun complet - din ciclul „Hrana vie”

Un Mic Dejun complet - din ciclul „Hrana vie”

VVV a lansat o ofertă cu trei sortimente noi: „Decoperă Oats & More de la Golden Flavours - Mixuri cu ovăz și superalimente! Încearcă un preparat sănătos, echilibrat, plin de nutrienți pe care îl poți savura oricând! La micul dejun, prânz, cină, gustare sau când vrei tu!”

Când a apărut prima dată această ofertă, m-am gândit cum să folosesc această recomandare ca „Mic Dejun”,  cât mai eficientă, mai placută și mai gustoasă, în  așa fel încât să primească și o valoare nutritivă importantă dar o valoare festivă.  

(între noi, fie vorba, fiecare masă ar trebui să fie „festivă” iar Micul Dejun ar trebui să fie mai degrabă numit   „Mare Dejun” )

     Descrierile acestor noi produse le găsiți aici pe VVV, prezentate la fiecare produs în parte și nu voi face referire la ele dar voi încerca să prezint  avantajele unui Mic dejun complet cu aceste produse, îmbogățit și cu alte alimente divine printre care și „Cicoare instant” de la Solaris, după cum urmează:

  1. Importanța micului dejun 
  2. Cafeaua de Cicoare și beneficiile ei
  3. Propunere de meniu complet
  4. Concluzii

1. Importanța micului dejun

Micul dejun trebuie să ne asigure energia necesară primei părți a zilei, mai ales că majoritatea dintre noi ne desfășurăm activitatea ziua, cu precădere în prima parte a ei și, negreșit, trebuie să conțină echilibrat,  în parte carbohidrați, calciu, minerale și proteine iar pe de altă parte să aibe aportul necesar de minerale și vitamine.

 

Având în vedere că orele de maximă activitate pentru stomac sunt între orele 07-09, nu întâmplător, Micul Dejun trebuie luat între aceste ore  trebuind să asigure între 50-60% din energia necesară activităților  școlare, profesionale, sportive ...etc. 

Din acest motiv, în Regatul Unit și Irlanda, majoritatea instituțiilor (inclusiv  grădinițe, școli, facultăți) au programul de lucru între orele 09.00 si 17.00 iar Micul Dejun, este considerat vital (nu degeaba a ajuns cunoscut în întreaga lume celebrul „Breakfast” numit și „Mic dejun complet”.

Prânzul, întotdeauna este asigurat la locul de muncă, (școală, facultate) între orele 13.00-14.00 care asigură energia pentru ultima parte a zilei. 

 

Acum trebuie să reflectăm mai mult asupra acestui stil de viață și vom înțelege de ce în Regatul Unit nu prea există „Cina” ci, mai degrabă „Ceaiul de la ora cinci” (celebrul „Five o’clock”) folosit excelent mai ales pentru socializare.

Dacă ar fi să acceptăm însă termenul de „Cina” atunci el ar trebui să se încadreze energetic în repartiția valorică: 60%-30%-10% (Mic dejun, Pranz, Cina) și să fie consumată între orele 17.00-18.00 și atunci, de departe, vedem importanța Micului Dejun care ar trebui să ofere corpului nostru cca 60% din totalul energiei consumate într-o zi normala iar cina ar avea doar rolul de a completa eventualele deficite energetice apărute din cauza unor eforturi mai mari depuse în ziua respectivă. 

Astfel  vom elimina „gustările” intermediare (gogoși, brioșe, covrigei, ciocolată, napolitane, biscuiți ...etc) care nu sunt benefice sub nicio formă (excepție fac persoanele care de urmat un regim de 4-5 mese  pe zi - care au și ele regulile lor bine gândite).

Respectând zilnic mesele între orele amintite și acordand Micului Dejun rolul  corect pe care îl are, nu facem decât să ușurăm activitatea organelor interne și să ajutam organismul  la instalarea unei sănătăți durabile, atât de mult dorită de toată lumea.

 

2. Cafeaua de Cicoare și beneficiile ei

Am fost un mare băutor de cafea naturală  și greu m-am eliberat de acest obicei păgubos încât, m-am bucurat tare mult când am văzut printre produsele VVV  și Cicoarea instant 100%  natural, produsă de cunoscută firma românească „Solaris” („Solaris  Plant” a fost creată în anul 2002,  din dorința  arzătoare de a crea și oferi produse care să fie cât mai aproape de ceea ce ne oferă Natura, adică neprocesate sau slab procesate,  aducând  în același timp trei valori: Simplitatea, Autenticitatea si Bucuria de viata.) 

În popor, se spunea că cicoarea este cea mai puternică dintre ierburi, pentru că înflorește până la primele zăpezi și nu se teme de frig, având  flori albastre inconfundabile, ca cerul.

 

Dr. Farmacist Ovidiu Bojor spunea că sunt trei plante folosite cu succes pentru echilibrul sistemului endocrin: Măceșele, Aloe vera și ...Cicoarea:

 

Cicoarea reduce colesterolul din sânge, fapt care ajută și la reglarea sistemului endocrin. În plus, uleiul esenţial şi rășinile din această plantă, pe lângă proprietăţile diuretice şi laxative, au o uşoară acţiune hipoglicemiantă şi antitiroidiană”.

În Cicoare găsim: Vitamina B6: 7%; Vitamina C: 5% si Acid Folic: 3% din doza zilnică recomandată. Mai important de reținut sunt următoarele valori nutriționale pentru 60 g Cicoare:

Iată ce scrie Dr. Oana Cuzino (Medic primar Gerontologie Geriatrie și Doctor în Științe Medicale (2005) despre Cicoare:

„Cicoarea îmbunătățește tranzitul intestinal și poate combate constipația. Rădăcina de cicoare este o sursă bogată de fibre, care îmbunătățesc sănătatea digestivă. Datorită conținutului ridicat de inulină din rădăcina acestei plante, sănătatea intestinală are, de asemenea, de beneficiat de pe urmă consumului de cafea de cicoare”. 

Dar cea mai bună descriere a Cafelei de Cicoare, o găsiți chiar aici

 

3. Propunere de meniu complet pentru un Mic Dejun complet

 

După aceste prezentări (pentru a cunoaște ceea ce mâncăm), vă propun concret un meniu complet de Mic Dejun Complet, sănătos, în spiritul VVV și care nu are constrângeri la cantitate: mâncați cât doriți, cât simțiți că aveți nevoie ba, din contră, dacă ați schimba stilul de viață cu asemenea rețete, persoanele supraponderale, vor constata cu plăcută surpriză că pot scădea în greutate de la 2 la 4kg/ luna, fără să revină efectul yo-yo (odată scăzute aceste kilograme, ele nu vor mai reveni atat timp cât veți păstra acest stil  de alimentație) iar alte persoane vor simții practic schimbari majore -în bine, pentru sanatatea lor.

 

Felul intai: 

- Felii de pâine Graham prăjite și unse generos  cu unul dintre pateurile vegetale făcute în casă (de năut, de soia, de fasole albă, de semințe de dovleac sau floarea soarelui, pateu de alune, arahide  etc...) împreuna cu  3-5 roșii Cherry , 1-2 ridichi proaspete și  5-10 măsline.

 

Felul doi:

- Unul dintre noile produse apărute: Oats & Coconuts Mix, plic de 70 grame, exact cat trebuie la o masă. Eu recomand pentru acest meniu mixtura cu Flugi de Ovăz, Semințe Chia (și alte suplimente nutritive pentru o digestie sănătoasă și o Energie maximă!) 

Fulgi înmuiați într-o ceașcă generoasă cu Cafea de Cicoare instant de la Solaris:

 

Felul trei, la alegere:

Suc natural de Grapefruit sau: 

Smoothie din fructe proaspete sau:

Un mare și frumos măr Golden auriu.

 

N.B.:  Nicodată, pe masa noastră nu trebuie să se găseasca zaharnița și/sau solnița 

 

4. Concluzii

Esenienilor le placeau să se laude ă[ erau „lucratori” ăn „Grădina Domnului”. Și, Doamne,  mare este această grădină, care poate asigura baza de alimentație pentru miliarde de oameni! Și nu orice alimente ci alimente care ne păstrează sănătatea, ne menține vie capacitatea de autovindecare și ne asigură toată energia de care avem nevoie, indiferent de munca pe care o depunem.

VVV  vine în întâmpinarea nostră tocmai cu asemenea produse realizate cu recolte din „Marea Grădină a Domnului”, produse naturale, așa cum le-a zamislit „Mama Noastră Pământească”:  pline cu energia și vibrația Divină.

Din această cauză, dacă conștientizăm aceste lucruri, nu avem cum să rămânem nepăsători, continuând să rămânem captivi într-o  dietă greșită, doar pentru că așa am fost învățați sau ne-am obișnuit.

 

În incheiere, vă dedic cu toată dragostea un fragment din poemul „Maica Pământească”

 

Motto: „Repectă Maica Pământească,

Pentru ca zilele tale să fie îndelungate pe pământ”

Maica Pământească este în tine și tu ești în Ea.

Ea te-a născut, Ea ți-a dat viață,

Ea este cea care ți-a dat trupul

Și ei îi vei reda acest trup într-o zi.

(...) Dacă tu primești îngerii Maicii tale Pământești*

Și urmezi Legile Ei

Nu vei cunoaște niciodată boala”

 

*Ingerii Maicii Pământești: 

- Ingerul Soarelui

- Ingerul Apei; 

- Ingerul Aerului

- Ingerul Pământului

           - Ingerul Plantelor;

- Ingerul Vieții

- Ingerul Bucuriei

(bibl.: Evanghelia Eseniana; Ed. Orfeu-2000/ pag. 188)

 

Articol scris de Gheorghe SALAJAN - comunitatea VVV

Cristaloterapeut, designer (bijuterii handmade)

#mic dejun pe fuga
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101