Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Natura
  4. Trenurile electrice din Olanda sunt alimentate 100% cu energie eoliana

Trenurile electrice din Olanda sunt alimentate 100% cu energie eoliana

Toti cei 600 000 de calatori sunt transportati cu ajutorul energiei eoliene in Olanda. 1 ianuarie 2017 – Toate trenurile de pasageri electrice din olanda sunt alimentate in intregime de vant. Impresionanta realizare a fost obtinuta cu un an ina

In Olanda, toti cei 600 000 de calatori sunt transportati cu ajutorul energiei eoliene.

Incepand cu 1 ianuarie 2017 – Toate trenurile de pasageri electrice din Olanda sunt alimentate in intregime de vant. Impresionanta realizare a fost obtinuta cu un an inainte de data propusa, a anuntat compania feroviara olandeza NS.

“Incepand cu 1 ianuarie, 100% din trenuri merg cu energie eoliana,” a declarat purtatorul de cuvant NS, Ton Boon. “Astfel, ne-am indeplinit telul cu un an mai devreme decat ne-am planificat.”

Conform firmei olandeze electrice Eneco, care a semnat un contract pe 10 ani cu NS cu doi ani in urma, 600 000 de calatori sunt acum "primii din lume" care calatoresc cu energie eoliana. In medie, 5.500 de trenuri sunt controlate de NS, una dintre cele mai mari firme feroviare din Olanda.

Deoarece trenurile electrice ale firmei NS folosesc aproximativ 1.2 miliarde kWh electricitate in fiecare an (echivalentul consumului total al tuturor locuintelor din orasul Amsterdam), noua performanta se asteapta sa aiba un impact pozitiv si asupra mediului.

Electricitatea folosita pentru a alimenta trenurile olandeze provine de la ferme eoliene din Olanda, Belgia si Finlanda. Avand in vedere ca aceste complexe agricole au fost construite recent, exista posibilitatea ca si in alte parti sa se foloseasca, mai repede decat ar fi fost planificat, energie curata pentru alimentarea trenurilor electrice. De fapt, firma intentioneaza sa reduca energia folosita pentru fiecare calator cu inca 35% in urmatorii trei ani.

Sursa utilizata: https://www.theguardian.com/world/2017/jan/10/dutch-trains-100-percent-wind-powered-ns

#dezvoltare #energie regenerabila #tehnica #trenuri electrice #olanda #energie eoliana
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101