Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Suplimente
  3. Superfoods
  4. Ganoderma Lucidum, vrac 500g | AquaNano

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ganoderma Lucidum, vrac 500g | AquaNano

Ganoderma Lucidum, vrac 500g | AquaNano

150.00 Lei

SKU: 6426556000464

Cantitate:

Cunoscută sub numele de Reishi sau Ling Zhi, este o ciupercă răspândită atât în climatul tropical cât şi în cel temperat, prezenţa ei fiind condiţionată de prezenţa anumitor arbori pe care creşte. Ling Zhi înseamnă, în limba chineză, "planta puterii spirituale", şi a fost de asemenea descrisă ca fiind “ciuperca nemuririi".

Descriere

Ganoderma Lucidum, vrac 500g | AquaNano

 

Cunoscută sub numele de Reishi sau Ling Zhi, este o ciupercă răspândită atât în climatul tropical cât şi în cel temperat, prezenţa ei fiind condiţionată de prezenţa anumitor arbori pe care creşte. Ling Zhi înseamnă, în limba chineză, "planta puterii spirituale", şi a fost de asemenea descrisă ca fiind “ciuperca nemuririi". Este folosită în Japonia şi China de mai bine de 4000 de ani, fiind astfel una din ciupercile cu cea mai veche folosire în medicină. În scrierile medicale vechi din ţările asiatice, această ciupercă apare uneori pe primul loc ca şi importanţă în fitoterapie, chiar înaintea Ginseng-ului. Cercetări moderne confirmă aceasta, arătând că Ganoderma Lucidum este o ciupercă cu efecte miraculoase pentru sănătatea oamenilor.

 

Ganoderma Lucidum este singura sursa cunoscută a unui grup de triterpene, numiţi acizi ganoderici, care au o compoziţie similară hormonilor steroizi. Studiile efectuate arată că acizii ganoderici ajută la vindecarea alergiilor prin inhibarea eliberării de histamină, îmbunătăţesc oxigenarea organismului şi ameliorează funcţiile ficatului. Aceşti acizi au un gust amar, iar prezenţa lor în componenţa produsului poate fi uşor recunoscută după gustul specific. Compoziţia primară a Ganodermei constă într-un complex de carbohidraţi - polizaharide, proteine, aminoacizi. Polizaharidele descoperite în Ganoderma sunt solubile în apă, şi au un puternic efect de reducere a tumorilor, de reducere şi reglare a tensiunii arteriale, şi de reglare a sistemului imunitar. Substanţele active conţinute în această plantă sunt în număr foarte mare, ele acţionând în mod sinergic. Dintre efectele constatate în utilizarea sa în lungul timpului, unele dintre ele fiind confirmate de studiile contemporane, se pot enumera: Efecte fizice:

1.analgezic

2.antialergic

3.antiinflamator

4.antibacterian

5.antioxidant

6.antitumoral

7.antiviral

8.antidepresiv

9.reduce tensiunea arteriala

10.reduce nivelul de colesterol

11.previne afecţiunile respiratorii

12.expectorant, antitusiv

13.stimulează sistemul imunitar

14.efect anti HIV

15.vitalizant

16.ameliorează tulburările sexuale

17.adjuvant în cazul herniei

18.îmbunătăţeşte controlul urinar

Pe plan psihic şi emoţional este utilă în cazul:

19.stărilor de nervozitate inexplicabilă

20.fluctuaţiilor emoţionale

21.depresiilor

22.timidităţii

23.fricilor inexplicabile

24.stărilor de anxietate

25.insomniei

Studiile de toxicitate efectuate până în prezent arată că planta nu este toxică, nici chiar în cantitaţile maxime care au putut fi testate (>10g/kg corp, adica circa 700g zilnic, pentru un adult normal), dozele folosite în scop terapeutic în general fiind mult mai mici. Aceste doze se precizează în funcţie de tipul afecţiunii, fiind tipic de 1-10g/zi, dozele minime folosindu-se pentru uz profilactic, sau de întretinere, ele fiind corespunzator mai mari în cazul afectiunilor grave, fie ele acute sau cronice. Modalitatea principala de actiune sinergica a Ganoderma-ei Lucidum, conform principiilor medicale orientale, este aceea a detoxifierii organismului şi a restabilirii echilibrului acestuia, deoarece boala este văzuta ca un efect al dezechilibrului existent în organism, iar vindecarea ca restabilirea acestui echilibru natural. În medicina chineză, se apreciază starea de sănătate în funcţie de circulaţia energiei vitale Qi prin meridianele energetice, fiind pus accentul atât pe intensitatea cât şi pe echilibrul acestei circulaţii, din punctul de vedere al armoniei energetice Yin-Yang (+/-).

 

Unul dintre regulatoarele principale ale acestui echilibru este meridianul energetic numit Vas Guvernator, care controlează în modul său specific, toate 2 energiile de tip Yang din corp. În cazul majorităţii oamenilor în epoca actuală, se consideră că tulburările cele mai des întâlnite implică o "slăbire" sau o dizarmonie a acestor energii. Deoarece Ganoderma Lucidum acţionează prin dinamizarea şi armonizarea energetică a acestui meridian, Vas Guvernator, ea realizează în acest fel o "tonifiere" şi o echilibrare energetică la nivelul întregului corp, prin restabilirea unei circulaţii energetice armonioase. Pe această bază, sunt de remarcat o serie de efecte ale consumului sistematic al acestei plante, pe plan psihic şi emoţional, datorită eliminării multor tensiuni existente, a frustrărilor de natură sexuală, a starilor de nervozitate, sau a starilor depresive, explicate tocmai prin realizarea acestei reechilibrări energetice. Consumul regulat de Ganoderma poate îmbunătăţi substanţial sistemul nostru imunitar, ajută la circulaţie, şi în general ne furnizează o stare de sănătate mai bună, fiind un adevarat tonic general pentru organism. De asemenea Ganoderma mai este recomandată şi în hipertensiune arterială şi hepatită.

 

Se consideră ca are efect de întărire a sistemului respirator şi de vindecare a plămânilor, fiind foarte benefica în cazul tusei, sau a altor afecţiuni respiratorii grave, cum ar fi bronşita (inclusiv) cronica sau astmul. Foarte multe studii referitoare la proprietăţile antitumorale ale Ganoderma-ei, confirmă puternicele proprietăţi antitumorale, date de diversele polizaharide conţinute. Activitatea antitumorală a fost confirmată atât in vitro cât şi in vivo (în teste pe animale, unde au fost obţinute rezultate spectaculoase), fiind raportate chiar remisii tumorale complete. De asemenea, planta a fost remarcată ca un supliment foarte eficient în cazul radioterapiei sau chimioterapiei, reducând mult efectele secundare ale acestor tratamente, cum ar fi oboseala, pierderea poftei de mâncare, căderea părului sau distrugerea măduvei.

 

Dozele utilizate în aceste cazuri au fost cuprinse între 5 şi 10g de plantă (sau extractul echivalent al acestei cantităţi). În cazul în care aceasta plantă este utilizată pentru terapii intensive, în cantitate mare (5-10g zilnic) se recomandă, pentru evitarea unor efecte secundare care pot apărea, realizarea unor aşa numite "cure", realizând o pauză de o lună odată la 4-5 luni de utilizare continuă. Modalitatea cea mai simplă de utilizare este de ingerare directă a pulberii de Ganoderma Lucidum, caz în care se va mesteca pulberea timp de 5-10 minute înainte de înghiţire. În mod tradiţional, deşi dintre ciupercile utilizate în scop terapeutic Ganoderma este singura care se poate consuma nepreparată, este utilizat de asemenea decoctul (30minute-1ora), în acest fel fiind realizate multe din extractele utilizate în studiile contemporane. În acest caz, pentru ameliorarea gustului, se poate realiza amestecarea decoctului cu miere (dacă nu este contraindicată de altă afecţiune), dar doar după racirea decoctului, amestecul (1-2 litri) urmand a se bea pe tot parcursul zilei.

 

De asemenea, se poate utliza şi ân combinaţie cu alte plante aromatice sau medicinale, atât timp cât nu există vreo contraindicaţie în utilizarea plantelor respective. Motivul pentru care se recomandă, în medicina orientală, utilizarea plantelor ca atare, în stare naturală şi nu procesate prin fierbere sau prajire, este tocmai prezenţa energiei misterioase specifice ei (numită Qi în medicina chineză), care este foarte mult diminuată prin prelucrarea termică a plantei. În aceasta idee, trebuie notat că efectele de natură emoţională şi psihică ale Ganodermei, sunt mult intensificate în cazul ingerării ei directe şi a mestecării ei un timp cât mai îndelungat, tipic 5-10 minute.

 

Există însă şi plante la care prelucrarea termică poate fi utilă pentru extragerea un număr mai mare de substanţe active, şi acesta este şi cazul Ganodermei. Tocmai de aceea ea se poate utiliza şi combinat, atât ca ceai, cât şi în stare neprelucrată. În general utilizarea ei este compatibilă cu orice alt tratament. Totuşi, în anumite situaţii este necesară o anumită atenţie în utilizare şi eventual reducerea dozelor, şi anume în cazul persoanelor care folosesc concomitent medicatie antidiabetica, antiagregant-plachetara, planificate pentru interventii chirurgicale iminente, care au suferit o operatie de transplant sau folosesc agenti imuno-supresori.

Mod de preparare si administrare:


Se fierbe doza zilnică (1-10g) în 0,5-2l apă plată, timp de 30 minute - 1oră, la foc foarte mic, într-un vas acoperit. Decoctul se bea gradat, pe tot parcursul zilei. Înainte de fierbere se va mărunți cât mai mult posibil sau se va măcina ușor, chiar cu o granulație mai mare.
Produsul nu înlocuieşte o alimentaţie echilibrată.

Doza zilnică:

1-10g, după sfatul medicului. A nu se depăși doza prescrisă.

Contraindicații:

Persoanele care folosesc concomitent medicație antidiabetică, antiagregant-plachetară, planificate pentru intervenții chirurgicale iminente, care au suferit o operație de transplant și/sau folosesc agenți imuno-supresori trebuie să consume cu precauție acest produs.
În cazul acestei plante, dacă gustul este neplăcut sau chiar greu de suportat, se poate folosi sub formă de ceai, fiert la foc foarte mic, 30-60 minute, și eventual îndulcit cu zahăr brun sau miere, după răcire. Totodată, decoctul poate fi menținut în gură, măcar pentru scurte perioade de timp, dacă gustul este tolerabil. Spre deosebire de cele mai multe plante, Ganoderma Lucidum este foarte dificil de preparat sub formă de extract apos la rece. În plus, este una dintre puținele plante care își păstrează o mare parte din proprietăți și sub formă de decoct, ea fiind folosită astfel în medicina tradițională orientală.

Compoziţie:

Ganoderma Lucidum 100%


Păstrare:

Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani!

 

Avizare:

Institutul de Bioresurse Alimentare, nr.:4501/29.03.2010

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101