Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Îndulcitori naturali
  4. Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris

Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris

19.90 Lei

SKU: 5941828020564

Cantitate:

Din frunzele de stevia dulce se obțin produse cu calitate de îndulcitori: frunze uscate, pudră și extract. Stevia rebaudiana este de 300 de ori mai dulce decât zahărul. Este acalorică și nu conține carbohidrați.

Descriere

Stevia Rebaudiana, 50ml | Solaris


Stevia dulce (Stevia rebaudiana) este o plantă ce aparține, împreună cu floarea soarelui, familiei Asteraceae, fiind nativă din America de Sud (Brazilia și Paraguay). Stevia este diferită de ștevie (Rumex patientia) care este o plantă frunzoasă, folosită la prepararea unor mâncăruri. Stevia dulce este cultivată pe scară largă mai ales pentru frunzele sale care sunt foarte dulci în mod natural și au un gust intens, asemănător lemnului dulce. Aceste frunze sunt uscate și stau la baza mai multor produse pentru îndulcire care se găsesc mai ales sub formă solidă (de pudră) sau lichidă (extract), având o putere de îndulcire de aproximativ 300 de ori mai mare decât a zahărului.

Stevia este cunoscută și utilizată de mai bine de o mie de ani de către populațiile indigene din Paraguay și Brazilia (indienii guarani) pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor (printre care regăsim și faimosul ceai de Yerba Maté) și pentru obținerea unui ceai eficient în tratarea unor afecțiuni diverse. Uneori, frunzele erau mestecate ca atare, ca o gustare dulce. Putem regăsi stevia în cultura guaranilor, sub denumirea de „kaa-hee” (în traducere – „iarbă dulce”).

În prezent, stevia este cultivată în mai multe state precum: Paraguay, Kenya, Brazilia, China, Statele Unite ale Americii, Vietnam, India, Argentina, Columbia, dar și în unele țări din Europa.

Primul studiu științific despre stevia rebaudiana a fost publicat de către botanistul paraguayan Moises Santiago Bertoni, primul om de știință care a evidențiat proprietățile și virtuțile vindecătoare deosebite ale acestei plante. De asemenea, extractul din frunze de stevia a fost introdus și adoptat ca îndulcitor în Japonia, încă din anul 1970, fiind un ingredient popular în Japonia, inclusiv în ziua de astăzi.

Te invităm să descoperi în continuare chimia interesantă a steviei, beneficiile consumului, precum și unele sugestii de folosire a acesteia.Ce conține (ingrediente)


Extractul de stevia reubadiana de la Solaris este un îndulcitor natural, lichid, ce conține următoarele ingrediente:

Apă demineralizată, glicerină vegetală farmaceutică, extract hidroglicerinic din frunze de Stevia rebaudiana cu minim 90% steviozide.


Valori nutriționale ale steviei rebaudiana


Stevia rebaudiana este un îndulcitor considerat non-caloric pentru că numărul de calorii la o administrare este aproape nul. Conform tabelului valorilor nutriționale, 100 g de stevie conțin aproximativ 96 kilocalorii. Deoarece cantitățile de administrare recomandate sunt de doar câteva picături, aportul de calorii este însă infim, aproape egal cu zero.

Stevia nu poate fi considerat un ingredient nutritiv, valorile macronutrienților situându-se sub 0,1%. Așadar, nu aduce un aport de carbohidrați și zaharuri organismului. Frunzele de stevie conțin, totuși, unele vitamine, minerale și compuși polifenolici cu proprietăți antioxidante (quercitină, kaempferol), flavonoide.

Principalii compuși chimici care conferă plantei gustul dulce sunt glicozidele de steviol care se subîmpart în 9 tipuri:

steviozida
rebaudiozidele A, B, C, D, E, F
steviolbiozida
dulcozida A

Dintre acești compuși, steviozida și rebaudiozida A se regăsesc în cele mai mari concentrații, acești compuși fiind izolați și extrași pentru a servi ca un substitut non-caloric pentru zahărul rafinat, cu un indice glicemic mic și o mulțime de proprietăți: hipoglicemiante, antitumorale, antihipertensive, antimicrobiene și multe altele.

Conform unor studii, steviozidele în formă pură, la o concentrație de 0,4% au o putere de îndulcire de 210 ori mai mare decât sucroza. În plus, ele sunt stabile la diverse procesări și condiții de păstrare. Diferența dintre steviozide și rebaudiozida A este dată de un ușor gust amărui care persistă după consumul celei dintâi dintre acestea.Care sunt beneficiile steviei rebaudiana


Beneficiile pentru sănătate ale steviei au început să fie dovedite științific de către Santiago Bertoni și Ovidio Rebaudi, primii oameni de știință ce au realizat un studiu chimic complet asupra frunzelor de stevia. Aceștia au verificat și au atestat vechile învățături ale vracilor guarani, demonstrând, totodată, valoarea terapeutică deosebită a steviei. Stevia era folosită de guarani ca un remediu pentru arsuri, colite, afecțiuni digestive sau pentru contracepție.

Deși se află încă într-un stadiu incipient, studiile de cercetare actuale asupra steviei aduc în fața cititorilor noi beneficii ale acestei plante. Îți prezentăm în continuare câteva dintre aceste beneficii ale steviei rebaudiana:

îndulcitor natural în alimentația pentru diabet – îndulcitorii din stevie nu aduc un aport de calorii și nici de carbohidrați în dietă. De asemenea, nu au niciun efect nociv asupra nivelului de glucoză din sânge sau a răspunsului la insulină. Din aceste motive, stevia este un îndulcitor fără efecte nocive în caz de diabet. Conform unui studiu, subiecții cu diabet de tip 2 cărora li s-a administrat stevie au raportat chiar reduceri semnificative, după masă, ale glicemiei și a răspunsului glucagonului. Glucagonul este un hormon pancreatic (al doilea ca importanță după insulină) care are rolul de a regla echilibrul glicemic. Atunci când glicemia crește, secreția de glucagon scade și viceversa. Cel mai adesea, la persoanele care prezintă diabet, mecanismul prin care se secretă glucagonul este afectat.

te ajută să slăbești – stevia este un îndulcitor natural, cu zero calorii și zero zaharuri. Ea poate face parte dintr-o dietă echilibrată, menită să reducă aportul caloric, fără a sacrifica însă preferința pentru dulce. De asemenea, stevia este un îndulcitor popular în dietele cu aport scăzut de carbohidrați, cum sunt dieta ketogenică și dieta Paleo. Menținerea unui nivel sănătos de zaharuri și calorii te poate ajuta să menții controlul asupra greutății corporale și să previi obezitatea și alte probleme de sănătate pentru care obezitatea reprezintă un factor de risc, afecțiuni precum sunt diabetul și sindromul metabolic. Conform unui studiu realizat asupra unor persoane obeze, s-a constatat că stevia induce o senzație de sațietate îndelungată, în pofida aportului caloric mic al acesteia și reduce numărul de calorii ingerate într-o zi.

poate regla tensiunea arterială – anumite glicozide din compoziția steviei acționează în sensul dilatării vaselor de sânge și a stimulării excreției de sodiu, datorită unor proprietăți diuretice. Aceste două acțiuni terapeutice pot ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale normale. Conform unui studiu publicat în revista medicală „Clinical Therapeutics”, consumul de trei ori pe zi, timp de doi ani, a unor capsule cu 500 miligrame de steviozide a condus la o reducere semnificativă a presiunii sistolice și diastolice. Un alt studiu sugerează că frunzele de stevie posedă unele proprietăți cardiotonice de normalizare a presiunii arteriale și de reglare a ritmului cardiac. Sunt necesare unele studii suplimentare în această direcție.
substitut sănătos pentru zahăr în alimentația sănătoasă, precum și pentru zaharină sau îndulcitori artificiali.

menține sănătatea cavității orale – datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale frunzelor de stevia, consumul acestui îndulcitor în locul zaharurilor poate preveni apariția cariilor dentare. Stevia poate elimina diferite tipuri de bacterii din microflora orală, maceratele cu stevie fiind folosite pentru clătirea cavității bucale. Unele cercetări științifice evidențiază că amerindienii care consumă sistematic frunze de stevie nu prezintă carii.


Cum poți folosi îndulcitorul stevia rebaudiana


Stevia rebaudiana a crescut în popularitate în ultimele două decenii, pe scară largă, ca un îndulcitor alimentar natural, folosit în special de către persoanele care sunt preocupate să aibă o alimentație sănătoasă, consumatorilor de produse bio, vegetarienilor sau veganilor.

Din acest motiv, stevia poate fi găsită într-o mulțime de colțuri ale lumii, în compoziția unor produse alimentare și băuturi (de la ceaiuri, la sucuri, lapte îndulcit, iaurturi, produse de patiserie, cereale, dressing-uri pentru salate, sosuri, bomboane și alte dulciuri). Este un substitut bun, fără calorii, pentru zahărul de masă.

Poți apela cu succes la stevie ca la un îndulcitor pe care îl poți folosi pentru a îndulci orice produs enumerat mai sus. Limonada, ceaiul, salata de fructe, gemul, prăjiturile, smoothie-urile sau cerealele cu lapte ori înghețata sunt delicioase când le adaugi câteva picături de stevie.

Pentru a folosi îndulcitorul lichid de stevia rebaudiana pentru îndulcirea unor alimente sau băuturi, poți adăuga 2-4 picături, după gust, în preparatul pe care îți dorești să îl îndulcești.

Prețul steviei în magazinul online este unul accesibil dacă iei în considerare cantitățile mici care sunt necesare pentru îndulcire, cât și perioada lungă de timp în care vei folosi produsul.

Produsul nu este recomandat persoanelor cu sensibilitate sau alergie la oricare dintre ingredientele produsului.

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101