Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Roata medicinei

Roata medicinei

Roata Medicinei este un cerc al puterii si cunoasterii, o modalitate de a intelege viata incadrata intr-un cerc. Ne invata despre conexiunea noastra cu toate lucrurile, ne arata drumul inapoi catre Centru, drumul spre casa. Roata Medicinei este o ref

Roata Medicinei este un cerc al puterii si cunoasterii, o modalitate de a intelege viata incadrata intr-un cerc. Ne invata despre conexiunea noastra
cu toate lucrurile, ne arata drumul inapoi catre Centru, drumul spre casa. Roata Medicinei este o reflexie a Universului si a individului. Precum in cer, asa si pe pamant – intregul este reflectat in individ si individul in intreg.

Roata Medicinei nu e un sistem de credinte ci o metoda de a vedea viata mai clar, o serie de harti si diagrame care sa ne ajute sa intelegem structura vietii. Ne invata cum sa ne croim un drum bine stabilit in tot felul de circumstante , depasind toate provocarile pe care ni le prezinta viata.

Stravechile culturi matriarhale vedeau viata ca o serie de cicluri si cercuri, asa ca este absolut natural sa prezinte viata intr-o astfel de maniera. Kabbalah e o alta modalitate de a transmite aceste adevaruri esentiale, dar prezentate pe verticala, pentru uzul unei societati axata pe latura masculina, ierarhizata. Fiecare sistem vine din intelegerea si atitudinile culturii de origine devenind astfel o cheie diferita pentru a intelege viata pe pamant.

Ce inseamna “medicina”?

Medicina inseamna forta vitala, intregime. Sa fii intreg inseamna sa fii vindecat, sa pui capat separarii diferitelor parti din tine si separarii de viata, astfel incat sa devii o fiinta complet Roata medicinei - Viata in verde viuintegrata. Medicina este orice aduce putere personala si intelegere, forta si intelepciune castigate din experienta de viata. Medicina este putere in sensul adevarat al cuvantului – putere asupra propriei persoane si asupra abilitatii de a raspunde si a co-crea viata constient. O persoana complet integrata este o persoana sfanta.

Roata Medicinei ne invata sa traim viata intr-un fel care aduce vindecare si sanatate Mamei Pamant si tuturor celor din familia nostra, prietenilor si tuturor creaturilor, fratii si surorile noastre. Ne ghideaza sa pastram legatura cu Marele Mister si toate aspectele vietii.

Medicina noastra personala e ceea ce dam inapoi lumii si celorlalti, reprezinta contributia noastra in aceasta viata. Sunt acele lucruri la care ne putem uita cu drag si cu mandrie la sfarsitul vietii – ce am dat evolutiei A-Tot-Ce-Este, contributia noastra unica la evolutia intregii Vieti.

De unde vine Roata Medicinei?

Invataturile Rotii Medicinei au ajuns la noi de la culturile stravechi din toate colturile lumii. Peste tot pe Pamant gasim ruine ale cercurilor de piatra.

Sunt multe invataturi ale Rotii Medicinei in forme ce difera ca forma in functie de loc unde isi au originea, cu Energiile si Puterile deseori plasate in directii diferite. Nu e importanta o anumita directie in sine, caci invataturile sunt despre relatia dintre partile intregului. Fiecare Roata a Medicinei  este un sistem complet si de obicei nu poate fi amestecat cu alt sistem, desi invataturile sunt totdeauna complementare si similare.

La ce foloseste?

Roata Medicinei este o modalitate de a demonstra adevarurile fundamentale ale lumii noastre. Nu este un sistem didactic si nu este o credinta, ci este o cale spre cunoastere, un mod de a ‘vedea’ Universul si marile lui puteri, de intelegere a locului nostru specific in schema lucrurilor si de a invata despre relatia dintre aceste energii si relatia lor cu noi. Aceste invataturi au ajuns la noi de la stramosii nostri care le-au dobandit din experienta. Este misiunea noastra sa le testam trecand prin experientele noastre si sa le facem sa functioneze pentru noi.

Roata medicinei - Viata in verde viuCe voi invata parcurgand Roata Medicinei?

Cum percepem lumea noastra e foarte important. Universul functioneaza ca o sala a oglinzilor si ceea ce ‘vedem’ depinde de cadrul nostru de referinta, de ceea ce ne dam voie sa vedem, de felul in care privim lucrurile.

E o poveste despre un trib din America de Sud ai carui membri ii intrebau pe marinarii nou-veniti cum au ajuns acolo. “Cu acea corabie” raspund acestia aratand spre nava ancorata in golf. Localnicii nu puteau ‘vedea’ corabia, nu facea parte din cadrul lor de referinta si numai cand au fost dusi pe vas, au pasit pe punte, au atins-o si au experimentat ei insisi, au putut  accepta existenta ei. Cu totii suntem asa, tindem sa nu ‘vedem’ diferite lucruri pana nu suntem pregatiti pentru ele. Invataturile Rotii Medicinei ajuta la largirea cadrului nostru de referinta si ne ajuta sa ‘vedem’ mai mult.

Articol scris de Catalina Leu. Daca vreti sa aflati mai multe despre Roata Medicinei sau cum puteti participa la ea, ii puteti scrie Catalinei la cata_leu@yahoo.com

Surse:

( Traducere si adaptare din The Medicine Wheel: Native American teachings of the structure of life de Leo Rutherford) - roata medicinei

#invatare #Roata medicinei #spirit
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101