Iata o reteta de drob vegetarian cu ciuperci si legume, simpla, gustoasa si sanatoasa.
Timp de pregatire: 35 min
Timp de gatire: 40 min
Timp total: 1h si 15 min
Numar portii: 10-12
Ingrediente necesare
- 2 linguri ulei de masline
- 250g ciuperci champignon
- 250g ciupeci de padure sau pleurotus
- 2-3 cartofi medii fierti
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde sau leurda
- 2 morcovi medii
- 2 legaturi patrunjel
- 2 legaturi de marar
- 3 oua (daca nu consumi oua, le poti inlocui cu 2 linguri de seminte de in macinate, inmuiate in 6 linguri de apa)
- sare dupa gust
- piper negru dupa gust
- ½ lingurita cimbru uscat (optional)
- ½ lingurita boia dulce
Mod de prepare
Fierbe cartofii in coaja, apoi curata-i si da-i pe razatoare.
Spala bine ciupercile, lasa-le la scurs intr-o strecuratoare, apoi taie-le cubulete mici.
Intr-o tigaie neaderenta, pune uleiul la incins si caleste pentru 2-3 minute ceapa verde si usturoiul/leurda tocate marunt. Adauga morcovul dat pe razatoare si lasa totul la calit timp de inca 2 minute. Pune apoi in tigaie si ciupercile tocate marunt. Da focul mai tare si caleste in continuare pana scade zeama de la ciuperci (aproximativ 5-7 minute).
Lasa legumele calite sa se raceasca, apoi adauga cartofii fierti si dati pe razatoare, patrunjelul si mararul tocate marunt, sarea, condimentele si ouale (semintele de in inmuiate). Amesteca pentru a incorpora bine toate ingredientele.
Pune compozitia intr-o tava de cozonac sau de chec tapetata cu hartie de copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si las-o la copt timp de 40 de minute la o temperatura de 180 grade (treapta 4 la cuptorul cu gaz).
Scoate drobul din tava dupa ce s-a racit complet, aseaza-l pe un platou si asezoneaza-l cu o salata verde cu ceapa si ridichi, de primavara.
Pofta buna!
Asteptam sa ne spui daca ti-a placut reteta propusa de noi.
O compoziție interesanta si echilibrată, foarte bună pentru cei ce au dietă vegană. Am înlocuit semințele de în măcinate, cu o lingură cu faină de hrișcă plus o lingură cu pudră de agar. Gustul și consistenta au ieșit foarte bune. Mulțumesc pentru rețetă!
Bună, Liana, Suntem încântați să aflăm că reteta noastră a fost primită cu entuziasm și că ai găsit-o ca alternativă delicioasă la drobul clasic! Compoziția pe care ai propus-o, cu făină de hrișcă și pudră de agar în loc de semințe de in măcinate, sună cu adevărat interesantă și echilibrată. Această modificare este cu siguranță o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă vegană sau căută o alternativă sănătoasă la rețetele tradiționale. Suntem recunoscători pentru intervenția ta și mai așteptăm și alte sugestii sau să ne împărtășești alte rețete. Cu prietenie, Manuela - Viata Verde Viu