Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Casa
  4. Produse de curățenie 100% naturale. Îți inspiră încredere?

Produse de curățenie 100% naturale. Îți inspiră încredere?

După cum știți, ne plac produsele din ingrediente naturale, așa că am testat două tipuri de produse de curățenie 100% naturale, pentru a vedea cum se comportă în lupta cu petele. Iată ce a ieșit!

Dacă nu ești neapărat genul de gospodină care face curățenie din devotament și ardoare, ai nevoie de un imbold pentru a te apuca să deretici prin casă. Mai ales într-o sâmbătă cu soare care, în mod firesc, te-ar îndemna spre alte îndeletniciri, non-domestice.

Când zic „imbold”, nu mă refer doar la coșul burdușit cu rufe pentru spălat sau la vasele din chiuvetă. Ci la o motivație suplimentară. De exemplu: curiozitatea de a afla cum se comportă niște produse de curățenie noi, nemaiîncercate, care îți promit că sunt 100% naturale și că te apără de chimicale, așa cum sunt cele de la Herbaris.

Herbaris are o poveste îmbietoare, ce inspiră încredere. Genul acela de istorisire care începe cu vremurile copilăriei petrecute printre „miresme tari de fructe zemoase, în mijlocul florilor”, continuă cu ani de studii în chimie și mediu și ajunge la o sumedenie de produse cosmetice și detergenți bio, cu ingrediente alese exclusiv din natură. Adică are și emoție, și parfum, și știință.

Din „sumedenia de produse”, am ales, de data aceasta, să testez detergentul pentru rufe, cu lavandă și detergentul pentru igienizarea băilor, cu lămâie. Ambele naturale, cum ziceam, ambele cu aspect jovial și primăvăratic, ambele 100% biodegradabile.

Dacă nu ai trăit departe de televizor în ultimii 30 de ani, sigur ți s-au întipărit în minte câteva reclame la detergenții pentru rufe. Sau măcar câteva clișee ale discursului publicitar din acest registru. Cum ar fi: detergentul-speranță versus detergentul-obișnuit, detergentul care curăță impecabil petele dificile într-un moment critic sau starea de beatitudine care o cuprinde pe ea, femeia (căci mereu femeia e cea care spală), atunci când, împresurată de parfumul rufelor proaspăt spălate, se teleportează instantaneu în vreo grădină edenică sau în vreo pădure de poveste.

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

Mi-am spus că, dacă e testare de produs, testare să fie! Fără indulgențe. Așa că am aliniat (ca pentru poză), 100% voluntar și conștient, următoarele ingrediente pe un tricou din garderoba-mi: doi stropi generoși de cafea, unul de ketchup, un vârf de linguriță de dulceață de vișine (naturală) și un pic de muștar. „Tricou cu de toate” l-am făcut. Apoi l-am pus în mașina de spălat, alături de alte haine, care se bucuraseră de un tratament mult mai blând. Pentru un bonus de exigență, am ales opțiunea „spălare rapidă”. Adică nu mai mult de 30 de minute. Pe care le-am petrecut, aproape în întregime, cu detergentul pentru baie.

Primul lucru pe care îl remarc la detergentul pentru igienizarea băilor cu lămâie e mirosul  foarte prietenos! Nu de lămâie, așa cum mă așteptam, dar cu note dulci-acrișoare plăcute, tonice. Poate părea exagerat, dar îți vine să îl bei din căușul palmei, mai ales după ce eticheta te-a asigurat că produsul e făcut cu apă de munte. De câte ori ți-ai curățat baia cu apă de munte? Mă încearcă sentimentul că i-am dat faianței un soi de atitudine eco, așa că îi fac câteva poze (din păcate, fără miros).

Revin apoi la mașina de spălat și scot rufele. Ei bine, în clipa asta nu mă năvălește nicio grădină edenică și niciun câmp cu lavandă. Ceea ce simt e un miros destul de discret, de-nu-știu-ce, probabil unul dintre acele mirosuri prin care ar putea fi definită ideea de „curat”.

Și testul cu petele? Suspans? Pauză publicitară? Mărturisesc că mă încercaseră ceva emoții: dacă vișinele, ketchup-ul și toate alea sunt tot acolo? Ce le spun eu oamenilor? Cum cosmetizez eșecul? Mărturisesc și că, din prudență, tricoul pe care făcusem experimentul nu era printre preferatele mele.

Din fericire, nu e nevoie de cosmetizare. Petele s-au dus. Pe apa... sâmbetei însorite. Pe mâna ingredientelor vegetale. Am dovada într-o fotografie fără scamatorie! A rămas o urmă vagă de cafea, dar cu un program de spălare mai drastic, s-ar fi dus și ea.

Ca o concluzie, aș spune că produsele Herbaris sunt chiar „de treabă”. Își fac datoria. Față de haine, față de baie, față de sănătate și față de mediu. Sâmbăta viitoare, poate încerc și un produs pentru pardoseală cu bergamotă. Sau unul cu roiniță. În definitiv, cu atâtea ingrediente vegetale în compoziție, nici nu mai simți că îți petreci weekendul în casă. Ești precum gospodinele din reclame.

Mirona Pavel, echipa Viaţa Verde Viu

Descoperă produsele 100% naturale de la Herbaris!

 

#detergenti naturali #testare produse
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101