Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Esti in pericol de a avea un atac vascular cerebral? Fa acest simplu test de 20 de secunde!

Esti in pericol de a avea un atac vascular cerebral? Fa acest simplu test de 20 de secunde!

Crezi ca esti supus riscului de atac cerebral? Atunci incearca sa stai intr-un picior pentru cel putin 20 de secunde,  spune un nou studiu. Cercetatorii japonezi au pus aproape 1 400 de barbati si femei cu o medie de varsta de 67 de ani sa incerce ac

Crezi ca esti supus riscului de atac cerebral? Atunci incearca sa stai intr-un picior pentru cel putin 20 de secunde,  spune un nou studiu. Cercetatorii japonezi au pus aproape 1 400 de barbati si femei cu o medie de varsta de 67 de ani sa incerce aceasta actiune de mentinere a echilibrului pentru cel putin un minut – si au descoperit ca cei ce reuseau sa faca asta pentru mai putin de 20 de secunde aveau mai multe sanse sa fi suferit deja un mic atac cerebral (anevrism, rupere a unui vas de sange in creier).

Astfel de atacuri sunt considerate factori agravanti ce contribuie la dementa senila si declin mental. Oamenii care nu pot sa isi mentina echilibrul pe un singur picior timp de 20 de secunde „ar trebui sa primeasca o atentie sporita, intrucat aceasta slabiciune fizica ar putea semnaliza potentiale anormalitati ale creierului si declin mental”, spune autorul principal si cercetatorul sef Yasuharu Tabara.intr-un picior

Cei care au esuat la test aveau un risc mai mare de boala a micilor vase precum "Infarcturi" - accidente vasculare cerebrale ischemice cauzate de un blocaj sau o scurgere in alimentarea cu sange a creierului, spun cei de la Medical Daily.

Ce este foarte periculos insa, este faptul ca aceste atacuri nu prezinta nici un simptom. Deci testul statului intr-un picior „ar putea fi o metoda ieftina si simpla pentru a examina oamenii in scopul detectarii bolii vaselor mici de sange (capilare) si care au cea mai mare probabilitate de risc in ce priveste alte atacuri cerebrale si vatamari ale creierului”, spune un specialist in neurologie vasculara.

Publicat in jurnalul Stroke/Atacul cerebral, studiul reaminteste despre o descoperire facuta mai devreme anul acesta, si anume ca barbatii si femeile de 53 de ani care puteau sa se aseze si sa se ridice rapid pe scaun intr-un minut si sa stea intr-un picior pentru mai mult de 10 secunde aveau un risc mai scazut de moarte timpurie, relateaza ziarul Telegraph.

Deci ce trebuie sa faci este sa stai in pozitia de drepti si sa ridici usor un picior. Incearca apoi sa mentii aceasta pozitie in echilibru pentru 20 de secunde.

Daca doresti sa faci o testare mai completa, incearca sa inchizi si ochii in cele 20 de secunde in care stai intr-un picior si vezi cat rezisti. Cu cat rezisti mai mult , cu atata varsta ta metabolica este mai mica, iar sanatatea creierului tau este mai buna!

Surse:

http://stroke.ahajournals.org/content/early/2014/12/18/STROKEAHA.114.006704.abstract

http://www.care2.com/greenliving/hoping-to-prevent-dementia-first-stand-on-one-leg.html

#atac cerebral #exercitiu #sange
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101