Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Patru surse de formaldehida de evitat in cosmeticele si produsele de ingrijire a pielii

Patru surse de formaldehida de evitat in cosmeticele si produsele de ingrijire a pielii

Formaldehida este o chimicala extrem de toxica si care este inca utilizata sub diferite deghizari in denumiri care nu includ “formaldehida”, intr-un mare numar de produse care sunt frecvent in strans contact cu consumatorii. Foarte adesea, chiar daca

Formaldehida este o chimicala extrem de toxica si care este inca utilizata sub diferite deghizari in denumiri care nu includ “formaldehida”, intr-un mare numar de produse care sunt frecvent in strans contact cu consumatorii. Foarte adesea, chiar daca ne straduim sa evitam formaldehida ca si ingredient cunoscut, venim in contact cu aceasta chimicala destul de simplu, prin intermediul altor ingrediente.

Aceasta deoarece multi dintre conservantii si antimicrobienii populari inca utilizati in produsele moderne de igiena, pentru piele, corp si par sunt “emanatori de formaldehida”. Aceste produse de fapt incep sa elibereze chimicala toxica de cand stau pe raftul dulapului. Formaldehida este extrem de eficienta ca si conservant, totusi este extrem de toxica pentru sistemul imunitar, sistemul nervos si mai este si un cancerigen major.

Pe masura ce imbatranesc aceste ingrediente, cu atat mai multa formaldehida emana si mai toxic produsul acela devine. Aceasta datorita faptului ca ele sunt proiectate pentru a se descompune lent, oferind un efect mai durabil de conservare – si ar putea sa continue sa faca asa pana cand sunt absorbite in corpul tau.

Dupa cum probabil stii deja, multe chimicale pot ramane in corpul tau pentru ani intregi. Logica ar dicta sa nu dorim ca formaldehida se fie emanata si absorbita de corp pentru ani in sir. Urmatoarea lista este cea a celor mai comuni ingredienti ce emana formaldehida si care ar trebui evitati:

Quaternium-15

Quaternium-15 este o sare cuaternara de amoniu. Este utilizata in mod obisnuit ca parte a ceea este un mare “cocktail” de conservanti in produsele pentru ingrijirea pielii si cea personala si care au nevoie de o viata lunga pe rafturile magazinelor. Este un cunoscut donor de formaldehida.
Compusul a fost identificat de UE ca un ingredient ce s-ar putea sa nu fie sigur in cosmetice, si de aceea utilizarea lui a fost limitata. Mai este utilizat in vopselele pe baza de latex, tipurile industriale de adezivi si in alte produse de larg consum. Quaternium-15 a mai fost identificat ca un potential iritant imunitar, intrucat au fost raportate raspunsuri alergice la expuneri.

 

DMDM hidantoina

Aceasta este inca un conservant pe care il veti gasi pe destul de multe etichete daca cautati la raionul de cosmetica. Acest ingredient este restrictionat pentru utilizarea in cosmetice in Japonia, datorita problemelor de siguranta.
Exista ingrijorari ca ar putea cauza iritarea tesuturilor si ar mai putea interfera cu functionarea sistemului imunitar. Aceasta cel mai probabil datorita faptului ca incepe sa elibereze formaldehida permanent in orice produs ar fi prezent, intrucat acestea sunt probleme de sanatate atribuite formaldehidei.

Ureele

Ureele sunt o familie de conservanti care de asemenea elibereaza lent formaldehida pentru a pastra produsele cat mai mult timp pe raft. Cautati pe eticheta, ele apar fie ca diazolidinil uree sau imidazolidinil uree. Acestea au fost identificate ca potentiali iritanti ai pielii sau tesuturilor.

Hidrometilglicinat (hidroximetilaminoacetat) de sodiu

Acesta este utilizat in mod obisnuit nu doar ca si conservant, ci si ca aditiv peformaldehidantru produsele de ingrijire a parului, pentru efecte de indreptare sau moliciune. A fost identificat ca potential alergen.

De fapt este considerat ca unul dintre cei mai putin eficienti donori de formaldehida, intrucat nu tinde sa elibereze asa de multa formaldehida ca cei discutati anterior. Acest ingredient poate sa fie listat si ca oricare dintre urmatoarele: glicina, N-hidroximetil-monosodiu; glicina, N-hidroximetil-, sare de sodiu; N-hidroximetil glicina; sare de sodiu.

 

Sursele pentru acest articol includ:

http://ec.europa.eu
http://www.mybeautyspace.com
http://swiftcraftymonkey.blogspot.com
http://www.goodguide.com

http://www.naturalnews.com/041323_formaldehyde_skin_care_cosmetics.html - formaldehida

#ferestrele #formaldehida #par #pericole #piele

Ce au mai parcurs alti cititori...

Uleiul de argan - un ulei de vindecare si infrumusetare
Cat de minunata este pielea ta!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101