REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Papa si rabinul

Papa si rabinul

Cu secole in urma, Papa a decretat ca toti evreii, ori se convertesc la catolicism ori parasesc cu totii Italia. Desigur, s-a iscat mare zarva in comunitatea evreilor din Italia. Prin urmare, Papa a propus un targ. El a fost de acord sa participe la

Cu secole in urma, Papa a decretat ca toti evreii, ori se convertesc la catolicism ori parasesc cu totii Italia. Desigur, s-a iscat mare zarva in comunitatea evreilor din Italia. Prin urmare, Papa a propus un targ. El a fost de acord sa participe la o dezbatere cu unul din liderii evreilor. Daca evreul castiga, evreii pot sa ramana, daca Papa castiga, evrei parasesc Italia.

Liderii evreilor nu au avut incotro, s-au intalnit pentru a decide cine sa ii reprezinte in dezbaterea cu Papa insa ei nu au putut decide cu privire la un reprezentant. In exasperare, ei l-au ales pe Rabbi Moishe, un modest brutar. Avand in vedere ca Papa nu vorbeau idis si nici Moishe nu cunostea latina, au convenit ca dezbaterea nu poate sa aiba loc decat in tacere, fara cuvinte.

In ziua mare a dezbaterii, Papa si Moishe stateau deja de un minut fata in fata, in tacere, inainte ca Papa sa ridice mana si sa arate trei degete. Moishe s-a uitat in spate si a ridicat un deget. Apoi Papa a ridicat degetele si le-a rotit intr-un cerc deasupra capului. Moishe a indicat spre podea, exact in locul in care statea. Papa a scos o napolitana de comuniune si Potirul de vin. Moishe a luat un mar. Papa s-a ridicat si a spus, "Eu ma dau batut. Acest om a invins. Evreii pot sa ramana".

Mai tarziu, cardinalii l-au intrebat pe Papa, "Sanctitatea Voastra, ce s-a intamplat?". Papa a raspuns, "Am ridicat trei degete pentru a reprezenta Sfanta Treime". El mi-a raspuns ridicand un singur deget pentru a-mi reaminti ca exista un singur Dumnezeu, comun in ambele nostre religii. Apoi am rotit degetul de jur imprejur pentru a arata ca Dumnezeu este peste tot in jurul nostru. El mi-a indicat pamant pentru a-mi spune ca Dumnezeu este, de asemenea, chiar acum, aici, cu noi. Am scos vinul si painea pentru a arata ca Dumnezeu ne iarta pacatele noastre. El a scos un mar ca sa-mi aminteasca de pacatul originar. El avea un raspuns pentru orice. Ce puteam sa fac?"

Intre timp, rabinii se inghesuiau in jurul lui Moishe pentru a afla ce s-a intamplat. "Ei bine," a spus Moishe, Papa a spus," Voi evreii aveti trei zile pentru a pleca de aici". Si eu i-am aratat degetul aratator, sa ii arat ca nici unul dintre noi nu se va urni de aici. Apoi, el a zis: "Intreaga tara va fi curatata de evrei", si eu am spus "Nu, nicidecum, noi nu ne miscam de-aici". "Apoi ce s-a intamplat?" a intrebat un rabin."Cine stie? a spus Moishe, el si-a scos pranzul, mi-am scos si eu pranzul".

Sursa:
http://epiac1216.wordpress.com/2008/10/24/joke-the-pope-and-the-rabbi/

#banc #papa #rabinul #spirit

Ce au mai parcurs alti cititori...

Miracolul rubinului

Ce spun cititorii despre "Papa si rabinul"

IONICA18 December 2014 09:41Raspunde

bravaaaaa ,, totul e de la DUMNEZEU ca sa evite razboiul si problemele , imi place articolul , merita ca toata lumea sa-l stie ca adevarat exista UN DUMNEZEU SI A FACUT TOT POSIBILUL sa inteleaga fiecare sa evite problemele

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101