Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Mierea de Manuka - cel mai eficient remediu natural pentru protecţia organismului în sezonul rece

Mierea de Manuka - cel mai eficient remediu natural pentru protecţia organismului în sezonul rece

Vrei să-ţi fortifici imunitatea în sezonul rece? Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural. Descoperă cum anume mierea de Manuka îţi protejează sistemul imunitar şi te fereşte de răceală şi gripă!

Odată cu instalarea anotimpului rece, sistemul nostru imunitar devine mai sensibil şi mai receptiv la virusurile gripale şi la răceli. Cei mai afectaţi sunt copiii, care nu au încă sistemul imunitar complet dezvoltat şi care sunt foarte predispuşi să contacteze diverse virusuri, mai ales atunci când se află în colectivitate la creşă, grădiniţă sau şcoală.

De asemenea, persoanele în vârstă sau cele al căror organism este slăbit sau prezintă anumite carenţe de vitamine şi minerale, sunt predispuse frecvent la răceli sau gripă. De aceea, mai ales în această perioadă, este foarte important să ne asigurăm că organismul nostru este pregătit pentru a înfrunta duşmanii invizibili care provoacă diverse afecţiuni de tipul virozelor, gripei sau bronşitelor.

Cea mai bună soluţie pentru a ţine afecţiunile specifice sezonului rece departe de noi este să ne fortificăm sistemul imunitar, iar mierea de Manuka, cunoscută drept cel mai puternic antibiotic natural, este un remediu foarte eficient pentru stimularea imunităţii.

 

Cuprins

 

Haide să vedem în continuare cum ne poate ajuta mierea de Manuka să ne întărim imunitatea şi, poate aspectul cel mai important, prin ce se diferenţiază mierea de Manuka de mierea clasică.

 

Mierea de Manuka – cel mai puternic antibiotic natural

Mierea de Manuka este mierea obţinută de albine din nectarul florilor arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), din Noua Zeelandă. Datorită proprietăților sale antibacteriene, antimicrobiene şi antivirale, confirmate de numeroasele studii efectuate de universităţi din întreaga lume, mierea de Manuka este considerată a fi cel mai puternic antibiotic natural, în multe cazuri, mai eficientă decât antibioticele obişnuite.

Aceste proprietăţi ale mierii de Manuka se datorează în primul rând conţinutului bogat în Metilglioxal (MGO™ - factorul unic al mierii de Manuka, care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol). Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare.

 

Cum ne protejează Mierea de Manuka sistemul imunitar?

Există multe moduri prin care mierea de Manuka are grijă de sănătatea noastră. În acest articol vom evidenţia cum anume mierea de Manuka ne protejează sistemul imunitar pentru ca noi să avem un organism sănătos şi rezistent împotriva îmbolnăvirilor.

1. Mierea de Manuka stimulează producţia de celule cu rol de apărare a organismului

Mierea de Manuka are în compoziţia sa numeroase vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a sistemului nostru imunitar, însă această miere are şi unele proprietăţi cu totul deosebite, nemaiîntâlnite la niciun alt tip de miere.

Într-un studiu realizat de Universitatea Cardiff şi publicat în "Journal of Leukocyte Biology" în 2007, cercetătorii britanici au arătat că mierea de Manuka stimulează producţia de citokine. Citokinele sunt molecule de natură proteică care au rolul de a transmite informații între celulele sistemului imunitar - leucocitele. Citokinele intervin și în cazul inflamației și în lupta împotriva agenților infecțioși, în apărarea antitumorală şi în șocul septic. Concluziile acestui studiu pot explica de ce mierea de Manuka este utilă în vindecarea unor infecţii acute şi cronice.

Un alt studiu similar a arătat că mierea de Manuka, consumată cu regularitate, are ca efect creșterea numărului de limfocite și neutrofile. Acestea sunt tipuri specifice de celule albe din sânge cu rol de protecţie împotiva agenților patogeni. Astfel, mierea de Manuka ajută la creşterea imunităţii organismului nostru.

2. Mierea de Manuka ne fereşte de răceli, gripă şi infecţii respiratorii

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antiseptice şi antiinflamatorii, mierea de Manuka este extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar. Aceasta reprezintă un aliat important în prevenirea şi ameliorarea unei mari varietăți de probleme care apar odată cu răcirea vremii: dureri de gât, febră, răceală şi gripă, bronșită, astm, sinuzită etc.

Cercetările efectuate de Laboratorul de Biologie Moleculară a Agenților Infecțioși al Universităţii din Nagasaki - Japonia au arătat că mierea Manuka este eficientă în inhibarea virusului gripal. Virusul gripal reprezintă o ameninţare serioasă asupra sănătăţii noastre şi produce anual mii de decese în întrega lume. De aceea, este foarte important să ne protejăm organismul împotriva gripei, apelând la tratamente naturiste eficiente cum este mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este eficientă şi în tratarea infecţiilor tractului respirator precum: sinuzita, laringita, amigdalita, bronşita etc. Aceste infecţii sunt rezultatul creșterii bacteriilor în tract, ceea ce duce la dificultăți de respirație, dureri de gât, tuse, febră. Bacteriile care provoacă cele mai grave infecţii, cum sunt spre exemplu Pseudomonas aeruginosa şi Stafilococul auriu, sunt cel mai adesea rezistente la acţiunea antibioticelor şi, prin urmare, greu de distrus. Un alt studiu efectuat de Universitatea Cardiff UK în anul 2015 a relevat faptul că mierea de Manuka inhibă dezvoltarea bacteriilor şi scade rezistenţa acestora, putând avea un rol important în tratarea infecţiilor respiratorii cronice.

Şi în cazul unei simple dureri în gât, mierea de Manuka este un remediu foarte bun. Datorită compoziţiei şi consistenţei sale, mierea de Manuka formează o barieră de protecţie, având rol dezinfectant şi antibacterian şi ajutând la calmarea durerii şi reducerea inflamației din gât.

Mierea de Manuka este un real ajutor şi în cazul tusei. Aceasta are efect expectorant, ajutând la fluidificarea şi eliminarea secreţiilor bronşice, care sunt cauza declanșării tusei.

3. Mierea de Manuka are un puternic efect antioxidant

Trăim într-un mediu toxic şi oricât de atenţi am vrea să fim, nu putem evita substanțele toxice din mediul înconjurător. Factorii de mediu, cum sunt poluarea, radiațiile, fumatul și pesticidele, pot produce radicali liberi. Radicalii liberi sunt răspunzători de creșterea riscului de apariție a cancerului, cataractelor, bolilor cardiovasculare, precum și de îmbătrânirea celulelor și a întregului organism.

Antioxidanții sunt substanțe ce reduc cantitatea de radicali liberi din organism și efectele acestora. Îi putem lua din alimentaţie, din fructe şi legume şi îi găsim, de asemenea, din plin, şi în mierea de Manuka.

Un studiu realizat de Universitatea Kebangsaan din Malaysia în 2013 a arătat că mierea de Manuka protejează organismul împotriva radicalilor liberi, datorită puternicului său efect antioxidant. Astfel, mierea de Manuka poate avea un rol foarte important în tratarea stresului oxidativ, în prevenirea îmbătrânirii premature şi a bolilor cauzate de radicalii liberi.

 

Cum consumăm mierea de Manuka?

Mierea de Manuka poate fi consumată de întreaga familie şi poate fi combinată cu diverse alte alimente, la fel ca orice alt tip de miere. Are un gust foarte bun, fiind acceptat cu uşurinţă şi apreciat de către copii şi adulţi în egală măsură.

Doza zilnică recomandată este de 3 - 4 lingurițe pe zi, timp de cel puțin 30 de zile sau până la ameliorarea sau dispariția simptomelor. Cura trebuie însoţită de un regim alimentar echilibrat. Pentru eficiență maximă, mierea de Manuka se consumă cu 30 minute înainte de principalele mese ale zilei. Mierea de Manuka nu este recomandată copiilor mai mici de 12 luni.

Aşadar, dacă vrei să-ţi pregăteşti familia pentru schimbarea de sezon sau să ai la îndemână un remediu natural şi eficient în tratarea celor mai frecvente afecţiuni întâlnite în această perioadă, poţi conta oricând pe mierea de Manuka.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101